• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TEHNOSTROJ prikolice

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,757
Mislim na onu kapicu koja štiti ležaj kako god ju nazvali. Ma nije problem posjetiti tokara ali je problem sastati se sa vremenom. Samo sam mislio da možda negdje ima original za kupiti pa da ne kemijam jer trgovci kod mene puno toga nemaju.
 

koraIMT539

Novi član
Tu od
18 Lis 2016
Poruka
2
Pozdrav. Molio bih za pomoć. Imam traktor Imt 539 Deluxe i prikolicu Tehnostroj Ljutomer 3 T jednoosovinka. Prikolica ima izvod za kipu, ručnu kočnicu i instalaciju za zračne kočnice. Zanima me u kojem položaju mora biti ventil npr kad je prazna prikolica a kad je puna? Ručka ventila je trenutno u vodoravnom položaju okrenuta s vrhom udesno. Ja sam isprobavao i ventil ima donji polozaj, vodoravni desni, gornji polozaj i vodoravni lijevi. Pa bih molio da mi objasnite što koji položaj znači. Hvala.
Lijep pozdrav
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
http://www.psc-ferencak.hr/index.php?opt=shop&act=show&id=4436&lang=hr
imaš na tri položaja pravokutnik .
Na crnom položaju najjače koči , kad je pola pravokutnika crno a pola "prazno " to je srednji položaj jačine kočenja a kad je pravokutnik potpuno prazan najslabije koči .
Čewtvrti položaj je prekrižen kočioni cilindar tu ne koči nikako , također na tom položaju prikolicu otkočiš kad nije priključena na instalaciju traktora .

ako nemaš te pločice s znakičima na ručki orjentiraj se prema slici na linku
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Nije mi ta informacija potrebna, ali mnogima treba te je lijepi primjer konkretne pomoći vrijednih forumaša. :drink:

Nadam se da bu to kolegu koji je zatražil pomoć potaknulo na kontinuirano sudjelovanje na forumu u skladu s pravilima foruma.
 

koraIMT539

Novi član
Tu od
18 Lis 2016
Poruka
2
Puno hvala na pomoći. Zanima me još nešto. Da li je moguće prepraviti i staviti brzu spojku ali da je ona u obliku valjka, mislim na spojku kakvu imaju obični kompresori.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
možeš i šelnom ak te volja ..ali
spojka zraka za spoj traktora i prikolice je tak konstruirana i mora biti tak montirana da kad bi se prikolica iz bilo kojeg razloga otkočila aktiviraju se kočnice na prikolici i ona stane ..

Da , i ovak bi stala jer bi istrgnula crijevo ...ako nebi povukla kopresor za sobom , xd
 

TH87

Član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
291
Kod mene se onaj klasični priključak relativno teško stavlja pa sam stavio brzu spojku, ali na njega....

Znači na traktoru je i dalje standardni priključak, na njega se spaja druga strana. (ovo i pripadajući par - http://www.njuskalo.hr/image-w920x6...cak-zrak-traktor-prikolica-slika-59506964.jpg)

Na to sam stavio žensku brzu spojku.

Na prikolici imam gibljivo (federasto) crijevo koje ide na ventil, a na vrhu je muška brza spojka koja se spaja na traktor.

Ako sam bio dovoljno nejasan javite pa ću ponoviti. :)
 

ivkovos

Novi član
Tu od
23 Kol 2017
Poruka
1
Tehnostroj Ljutomer

Pozdrav svima, imam jedno pitanje i trebam pomoc. Imam vojnu prikolicu Tehnostroj Ljutomer sa 2 osovine proizvedena u 80-ima, koja se kvacila za Deutz kamione. Trebam njene tehnicke podatke, bilo sta, bilo kakav link ili informacija bi bila jako dobra. Hvala unaprijed.
 

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
620
Re: Tehnostroj Ljutomer

Sto ce ti podatci, ako ima broj šasije odradis sve za papire preko izjave i možeš na regu.
 

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Pozdrav svima, skakuce mi prikolica nesto kad je pod teretom i pod vecom brizinom jel zna neko do čega je to sta treba mjenjati ?
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,757
Guma je dobila po gaznom sloju negdje. Imal sam dva puta takav slučaj. Dobro pregledaj gume.
 

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Jesu gume lose onako izlizane al ne vidi se na njima nista da je iskocilo ili tako nesto trebalo bi ih zamjeniti pa vidjeti. Jel ima neka tema gdje se moze pogledati stranice za prikolicu , treba da vozim zito uskoro pa mi trebaju nazidi oni na prikolici od daske pa dimenzije i tako to da pogledam malo kako su ljudi pravili drugi.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,441
Stavi neku sliku prikolice da vidimo o kakvoj se radi, pa mozda dobijes savjet o povisicama.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Digni svaki točak i zavrti pa češ videt koja je jajasta,najverovatnije su popucale nitne u gumi.Takvu gumu odma zamenit jer kad bude prikolica puna če samo upalit.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ma kaj bi se izbacila guma,....
Mi na Pronar prikolici imamo balonke gume 11-15.3, i to čim potjeraš preko 25 km/h skakuće prikolca za traktorom da je to čudo jedno, jednostavno guma nije namjenjena za brzine preko 25 kmh, sve lijepo piše.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,441
Tko drzi Pronar kod nas sad? Kako ste zadovoljni?
Gledam malo 13-14 tona prikolice i od Pronara, Wieltona, Oehlera, Farmtech (Tehnostroj) ispada najjeftiniji.
 

Najnoviji postovi

Na vrh