• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TEHNOSTROJ prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,696
Kakve papire ima: prometnu dozvolu ili račun? Ima li natpisnu pločicu?
Provjeri odgovaraju li podatci u dokumentima stvarnom stanju (br. šasije npr.)

Prije uklanjanja federa pitaj na STP, jer se mijenjaju osobine (masa). Treba atest za bilo kakvu preinaku, ak mijenjaš zračne na hidraulične kočnice npr. (piše ili na računu ili u prometnoj dozvoli,).

Ionak bu obnovljena morala vjerojatno iti na neku vrstu atesta (pogotovo ak nije bila registrirana), jer moraju vidjeti zadovoljava li sve zahtjeve (svjetla, mačje oči...), možda i na vagu...znal buš kad ju dopeljaš.

Iz iskustva velim da je prikolica s federima puno ugodnija za voziti i osovina je "veće nosivosti", jer ima manje dinamičko naprezanje i ja to ne bi mijenjal. Vozil sam jednu i drugu i znam razliku
A prehititi možeš bilo koju ... pomoći si moreš širjim gumama, ili još bolje, jačom i širjom osovinom da joj "sniziš" težište.

Cijena od 1t e ne čini se pretjeranom, obzirom na to kakve su cijene takvih rabljenih.

ivek23

Član
Tu od
2 Tra 2009
Poruka
53
Okj, hvala na info. Ima prometnu i racun od firme gdje ju je taj covjek kupio, tako mi je rekao. I da ima plocicu na sebi. Zurio sam pa nisam isao gledati.
Budem jos sve provjerio za svaki slucaj. Ionako si mislim raditi nekakvu malu kipericu koju necu regati. Jer puno mi je dati 4tis eura za novu priklicu i koristiti je 20 puta godisnje za dovesti drva i prevesti mini bager negdje na imanju. Imam sav materijal vec samo treba poceti variti.
Ovo s papirima mi je danas slucajno uletilo pa najbolje da se tu raspitam.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh