nlo1
Član
- Tu od
- 11 Svi 2013
- Poruka
- 497
mislim da dobro radiš, nemoj je forsirat s proteinskim krmivima jer može povečat mliječnost i upast ćeš u krug iscrpljenosti i mastitisa jer je nećeš moči dobro pomuzit dok se ne digne kako treba.
Ja sad to shvaćam tako da treba spasit kravicu, a kad se potpuno oporavi lako će i mlijeko povečat. Bilo bi dobro ovo što ti Tine kaže, da je malo izvedeš van na zrak i ostaviš da odmara, ako imaš uvjete, a ako se bojiš onda je samo tako dalje pazi i ja mislim da će biti dobro.
pa upravo zbog toga joj ne zelim dati nista osim krme-sijena i pomalo mekinja i kokuruza sa vitaminima,na podnevnu muzu reagovala dobro,nisam je htjeo podizat vec kad je sama ustala oko 1h lijepo joj ocistim vime pripremim za muzu i pomuzem,nakon toga je legla i preziva sto je pozitivno,sad s to se tice hrane,na podne sam odlucio bez zita i icega jer nece slabo,neka jede ima kvalitetno sijeno pa vidim birka uzima ga,u glavi mi samo to da je nismo pretegli spanerom...
al ako preziva danas mislim da je ok...
a svakako da sam je razmisljao izvesti danas imam uvjete,al sam se predomislio,jer joj je vec od samog dana teljenja sve po stresom i bolovima i daj je tamo daj je ovamo,pa cu je pustiti,mozda za par dana je izvedem van,jer i oblacno je nenma sunca pa nema ni d vitamina za kosti...