• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
A joj bilo je avanture da se nareže ,nema pokretne linete na strugu pa sam pola-pola morao rezati,
900 mm duzina navoja. Sreca je sto ima nosač sa trapeznom pločicom za navoj ne treba se sa stirijom zaje*avat.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Kolega AirBox, kako napreduje sređivanje tokarskog stroja?
Evo stigla getriba od Bugatti Veyrona neki dan, sad još samo dizelski motor od tankera da dođe ovih dana i onda pravim ležajeve za vjetro-elektrane :ROFLMAO:

Ma stavio sam ga u podrum gdje mi je zimska radiona, ali nije ista adresa. Ugl. sve sredio i idem probat kad ono prc. Imam trofaznu utičnicu koju sam ispitivačem pregledao, al' nisam multimetrom odmah, pa je ispalo da je trofazni priključak ištekan poslije rata jer je 17kW, a nekada se plaćalo po snazi priključka, pa je stavljen limitator, bilo kako bilo, trenutno čekam HEP da mi pošalju suglasnost, pa trebam papir od ovlaštene osobe da je instalacija ok i onda dolaze spojiti, samo to traje i traje i traje i traje i traje i traje... Dali sam već rekao da to traje? 🤔🤭
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,094
Izgleda da ćeš ipak morati posegnuti za vjetro-elektranom ili možda Mate Rimac ima kakvo bolje rješenje. To bi bilo brže. ;) Sretno.
Inače, ja sam ovih dana dovezao doma glodalicu pa sad i ja imam slične akrobacije.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,645
Kakvu? Koji model, veličina, stanje, pribor?
Ne vjerujemo dok ne vidimo 🤭
Nadam se da si donesel koju litru maslinovog ulja uz nju ;)
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,094
E, koji model? Pojma nemam jer nema nikakvu pločicu na sebi. Stol je oko 80cm. Alata nije bilo puno, nešto sitnog jer je to koristio neki puškar. Kupio sam od čovjeka koji ju je uzeo zajedno sa tokarskim strojem, ali mu nije pasala jer je relativno mala. Da, dovezao sam je iz okolice Primoštena, a tamo ima maslinovog ulja, ali ja više preferiram bučino, Sad sam u potrazi za alatom. Pomalo jer nemam ništa za odraditi. Naprije učenje. Još ju nisam ni upalil jer moram dopelati trofaznu struju. Ima vremana. Htel sam poslikati, ali nisam. Ni nebudem sve dok se ponovno ne javi kolega Kupljenec. Takav je dogovor.
Dosta je teška tako da je bilo problema kod utovara na auto prikolicu. Morali smo ju polegnuti inače bi ju dopelal samo do prvog zavoja.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,645
Ima li pinolu ili je alatna glodalica?
Koji je prihvat alata ISO ili MK?

Moja ima MK3, a borštangu, krunu, glave ER32 i ER40 sa španhilzama sam kupil s E-Baya i Banggoda. Glodala kupuješ kod Mate, ponedjeljkom na sajmu u KC ;)
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,094
Uh, UH, UH, puno pitanja za mene, totalnog amatera/hobistu. Odgovori bih ja da znam prave odgovore :confused:
Ono kaj znam je da ima prihvat MK3. Štangu sam koristil dok sam ju dovlačil u garažu, ali ti sigurno ne pitaš za tu:unsure:. Ima glavu sa puškicama od 4-16mm. Za sada imam samo cilindrična glodala. U nabavci sam za trnove 16 i 30mm (to čovjek ima u ponudi-rabljene). Prema tome budem tražil glave, pa budem napravil i pikse ako bude trebalo jer baš glava sa rupom 30mm i nema. To je nekakva čudna mjera, ali nemam novaca da sada to kupujem novo, a pitanje je kada ili bolje rečeno da li ikada to budem koristil. Budući da sam se ostavil drugih hobija, a penzija kuca na vrata moram imati nekaj za zanimaciju. Tehnika za poljoprivredu mi je stara tako da sigurno bude prilike.:hahah:
U Koprivnicu na sajam ne idem jer sam zaposlen (još malo) u Varaždinu. Iza Nove godine budem doma pa budem redoviti posjetitelj sajma kao i svi pošteni penzići. Izgleda da to bude prilika da se upoznamo i potrošimo koju čašicu razgovora:ppozdrav:
Inače, glodalicu sam dopelal prošlu subotu. Bilo je krasno vrijeme, idealno za slikanje, ali dogovor je dogovor (kolega Kupljenec ???????).
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,094
Svaka čast. Da li se to i koristi jer vidim da je sve kaj da je sad došlo iz dućana?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,645
Još ne, je mi prostor (radiona) za smještaj strojeva nije gotov. U međuvremenu sam pomalo pribavljal i prikupljal pribor ;)
 

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,705
@ZJ imaš neki link od kud si nabavljal novi pribor? Moja isto zbog nedostatka prostora trenutno počiva pod dekom,
 

Prilozi

  • 20211127_174052.jpg
    20211127_174052.jpg
    18.7 KB · Pregleda: 27

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,645
Ovo sam naručival s E-Baya:
1638033359821.png
Ovdje ti je većina onoga na slici. Neke sam stvari prije kupil (glavu s 4 pločice, komparatore s ticalom, magnetske stalke za komparatore...). Sve to je kupljeno prije nego su počeli z carinom. Da nije toga bilo, vjerojatno još pol stvari od tih ne bi kupil.

Glava i noževi (borštange 12mm) su kupljeni sa Banggooda:
1638033709376.png
Sama glodala, mikrometar, kutnik, dubinomjeri, centrir boreri su kupljeni na lokalnom buvljaku, i sve skupa nije bilo valjda ni 300kn ;)



@mika, tvoja glodalica bi trebala imati valjda ISO40 prihvat, a ti su teži veći i skuplji. Ali ih ima.
1638032997732.png
Masu toga se da kupiti na Hreliću (nedjeljom) ili u Sesvetama (četvrtkom). Nekad i po smiješnim cijenama, ali nekad i deru, pa treba biti informiran koliko kaj košta ;)
 

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,705
Prije korone sam bil bar jednom mjesečno na jakuševcu al neki nabijaju bezobrazne cijene a roba im nikakva. Primjera radi gledal sam kod nekog dede škripac Rapid virovitica 175 špindlu okreneš za krug i pol da bi se čeljusti pomaknule 1300 kn tražil a novi u dućanu oko 1500 za gotovinu.
Steznih čahura imam, imam i nekoliko vretena, diobenu glavu...... sutra bum išel u skladište pa nabacim koju sliku....
 
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,645
@nedimN, ma ne fali.
Imam i teil-aparat (s pogonom za spiralne zupčanike) i štos-glavu... Uostalom, pogledaj sam: Glodalica pribor.jpg
Fali mi mitnemen-ploča i amerikaner za diobenu glavu, kao i šiljak.
 

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
2,931
ZJ da mi je videti tvojega grunta z popratnim gospodarskim zgradama.. Pa de to sve čuvaš? Sve fino uredno složeno, sve znaš de se nalazi...
Svaka čast 👍💪💪
 

Najnoviji postovi

Na vrh