Eto prepolovio sam Tomu, poskidao sarafe od ovog dijela na kojem su rucice mjenjaca i sta sad, jel trebam jos nesto napravit prije razdvajanja? Malo je krenulo al nakon par milimetara stalo. Jel moram izbijat ove stiftove koji prolaze kroz osovinu na kojoj su ruckice mjenjaca i vadit tu osovinu na stranu ili to nemoram uopce skidat? Nesto me muci, ako je polomljen kljuc zasto se ne moze promjenit brzina! Danas sam si morao Tomu pomaknut na sredinu prostorije pa sam ga kresnuo i kako god da stavim rucicu mjenjaca on je trecoj brzini i sad mi prenosi pogon na kotace. Jel nije to nesto strgano oko vilice a ne taj "kljuc"? Pomozite strucnjaci, taman sam trebao preorat vrt i Tomo crko!
Pazi...@fireman je sad radio doktorat na PE18, tako da imaš keca iz rukava...8)
Inače koliko se ja razumem u medicinu...nebi trebao izbijati nikakve štiftove, oni samo fiksiraju ručke!
Trebalo bi biti na dekni dve rupe sa uvojem M10m (zeleni krug), tu posjednako uvrtanjem vijaka sa obe strane dekle, trebao bi svlačiti deklu...tj. samo ležaj od pogonskog vratila treba izvući iz dekle(nema šta drugo da zapinje), i dekla je vani! Posle će ti sve biti jasnije.
Pogonsko vratilo ti je negde u visini crvene crte(tu je najveća sila što nedozvoljava), i ako nemaš te uvoje na dekni, moraćeš nekim polugama pajserima razdvajati, samo pažljivo tj. ravnomerno!
Nego da se sećam priče jednog forumaša
danot
Slomio se ključ, i pomeranjem ručice jedan deo je ostalo ubravljen u treću, a kad je ubacio u drugu brzinu, drugi deo je bio ubravljen u drugu brzinu!
Al nemogu biti dve brzine istovremeno, i puštanjem kvačila...motor se gasi, dobro što nije nešto polomio od zuba.
Inače nisi objasnio detaljno situaciju koja se javlja kod tebe, al je definitivno nešto oko ključa (46)!
Koliko sam ja uspeo skontati, tebi je ključ ostao ceo, ali ubravljen u treću brzinu!
Ili je spao sa nosača ključa, ili nešto oko viljuške...kad otvoriš vidićeš.
Samo javi šta je bilo, i slikaj koju fotku kad je već rastavljen...trebaće drugima u buduće!
pozzz joe!:mrgreen: