• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

H

hrvoje

Guest
Ne ja imam Torpedo 55 , imaš slike pod naši traktori na 28 strani,dali imaju uljne kočnice ili mehaničke kao ovi manji

Z

zrine892

Guest
hrvoje kaže:
Ne ja imam Torpedo 55 , imaš slike pod naši traktori na 28 strani,dali imaju uljne kočnice ili mehaničke kao ovi manji
najverovatnije ima mehanicke....pogledaj...

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
zrine892 kaže:
hrvoje kaže:
Serija TD i serija TX imaju mehaničke, a serija RX ima hidraulične. Torpedi TD 65, TD 75, TD 90, TX 65, TX 75 i TX 80 imaju izuzetno pogodne kočnice za šumu, jer u prvom redu dobro koče, sigurne su, a vrlo lako se može do njih doći ako se šta dogodi. Kočnice na Torpedu može svatko rastaviti i za minutu posla sastaviti, ako se recimo u šumi dogodi da je u njih ušla voda, ili neznam blato... samo se skine "doboš" i pakne su vani... 8) ;)

H

hrvoje

Guest
zrine892 kaže:
hrvoje kaže:
Ti me nisi razumio, ja znam da moj torpedo ima mehaničke kočnice, ja sam pitao za ove veće od 75 na dalje

Z

zrine892

Guest
hrvoje kaže:
zrine892 kaže:
hrvoje kaže:
Ti me nisi razumio, ja znam da moj torpedo ima mehaničke kočnice, ja sam pitao za ove veće od 75 na dalje
aha...ja mislio za tvoj.... :scratch :scratch :? :? :?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Re:

zrine892 kaže:
Ratarko kaže:
Dobro izgleda tvoj RX , sačuvan je iz vana fino .
Rođak mi ima takvog samo u lošijem vizuelnom stanju , imao je problema sa mjenjačem , kako je kod tebe sa mjenjačem , ide ?
Kod toga RX-a mi se sviđa taj mjenjač jedino zato što je brz u transportu , mislim da je za 10-15 km/h brži od moga RX-170 !

Gdje ti curi ulje točno , na koje brtve ?

curi na bloku motora i kartera i ono aluminijsko tamo gdje kompresor,altenato...pa menjač ide samo iskače iz 4 brzine..Nju izbjegavam...uvijek preskocim...sto njemu vrijedi sto je brži od rx-170 kad ne smiješ forsirati zbog menjaca u otperecenju...i curi mi na deku od hidraulike...ne radim s njim puno jer navikao sam se na rusu i rus ga stedi...tko zna koliko je rx propatio dok je radio u PIK-u D.Miholjca...??Radena polugeneralka prije 10 god.pali ko mina...
Kad misliš rješavati mjenjač na RX-u, nemoj dugo čekati dogodit će ti se velik kvar!!! Sad ti je samo sitnica, a poslje bi moglo bit... Mi smo slagali jedan DX 6.05 ima istu tu bolest kao i RX 100 i RX 120. Moj DX skakao je iz 2.brzine i vrlo lako smo to rješili čas posla. Trebalo je samo dotegnuti snop( snop zupčanika), matica koja drži snop im nije dobro osigurana. To je problem i na njemačkom Deutz-u. Ako to zanemariš može se ta matica do kraja raspustiti pa se dogodi još veći kvar. Nemoj ti ništa štediti Torpedo jer ima jaku getribu, samo ga ta matica muči.

Z

zrine892

Guest
Re: Re:

DF&Torpedo kaže:
zrine892 kaže:
Ratarko kaže:
Dobro izgleda tvoj RX , sačuvan je iz vana fino .
Rođak mi ima takvog samo u lošijem vizuelnom stanju , imao je problema sa mjenjačem , kako je kod tebe sa mjenjačem , ide ?
Kod toga RX-a mi se sviđa taj mjenjač jedino zato što je brz u transportu , mislim da je za 10-15 km/h brži od moga RX-170 !

Gdje ti curi ulje točno , na koje brtve ?

curi na bloku motora i kartera i ono aluminijsko tamo gdje kompresor,altenato...pa menjač ide samo iskače iz 4 brzine..Nju izbjegavam...uvijek preskocim...sto njemu vrijedi sto je brži od rx-170 kad ne smiješ forsirati zbog menjaca u otperecenju...i curi mi na deku od hidraulike...ne radim s njim puno jer navikao sam se na rusu i rus ga stedi...tko zna koliko je rx propatio dok je radio u PIK-u D.Miholjca...??Radena polugeneralka prije 10 god.pali ko mina...
Kad misliš rješavati mjenjač na RX-u, nemoj dugo čekati dogodit će ti se velik kvar!!! Sad ti je samo sitnica, a poslje bi moglo bit... Mi smo slagali jedan DX 6.05 ima istu tu bolest kao i RX 100 i RX 120. Moj DX skakao je iz 2.brzine i vrlo lako smo to rješili čas posla. Trebalo je samo dotegnuti snop( snop zupčanika), matica koja drži snop im nije dobro osigurana. To je problem i na njemačkom Deutz-u. Ako to zanemariš može se ta matica do kraja raspustiti pa se dogodi još veći kvar. Nemoj ti ništa štediti Torpedo jer ima jaku getribu, samo ga ta matica muči.

ma cekam da dojde mirna sezona preko zime...ionako ne radi on puno...i cekam da ga se rijesim sto prije...da kupim jacega...jbg ima dosta puno posla na njemu...

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141
Ja imam isto taki problem iskace kod druge i cetvrte,dali getriba mora komplet van ili se moze taj vijak nekako drukcij stegnuti?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Mislim da se na RX-u otklopi s desne strane getribe poklopac, nemora se rastavljati! Ta matica se stegne i to je to. Ali ako to se često ponavlja onda ljudi obično zavare maticu za osovinu i onda je mir. :lol: Inače to su jako čvrste getribe samo ima tu "sitnicu" koja im je bolna točka.

Z

zrine892

Guest
DF&Torpedo kaže:
Mislim da se na RX-u otklopi s desne strane getribe poklopac, nemora se rastavljati! Ta matica se stegne i to je to. Ali ako to se često ponavlja onda ljudi obično zavare maticu za osovinu i onda je mir. :lol: Inače to su jako čvrste getribe samo ima tu "sitnicu" koja im je bolna točka.

da a kad tu osovinu treba skiniti?onda odreži cijelu osovinu...tu su trebali staviti ili kontra maticu ili maticu sa platnom...ili neku rasijepku...

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141
O ovj temi smo vec pisali,ali pod postom IMT,pa da ne pisem tamo o Torpedu,nastavicu ovdje...

Ovako se kvario moj Torpedo 7506A:
Imao je tapaciranu kabinu,bio je tako lijep 84.godine.Kupili smo ga u Jastrebarskom.Burazer ga je morao odmah preuzeti i voziti kuci 90 km!!!
I onda je sve pocelo.....
Isao je dobro do Karlovca,pa kad je pocela cesta gore-dolje,uzbrdo-nizbrdo,svaku uzbrdicu je trokirao i zatim se ugasio.Rezervoar je bio pun,brat je naravno ozracio pumpu i traktor je dalje vozio( do sljedece uzbrdice).Kad mu je dojadilo,zavukao je ruku u rezervoar i nasao....veliku krpu!!!
To je prvi kvar!Nakon sljedecih 20 km.je pocelo nesto smrditi.Kocnice su se pocele paliti.Na sred ceste je stelao kocnice i tako se nekako dokotrljao do kuce.
Traktor je radio,otprilike pola godine,lakse poslove.Kada je pocelo oranje,nakon par dana jednostavno nije vise dizala hidraulika.To je bilo pod garancijom,servis je to promjenio,ne znam tacno kakav je bio kvar.
Sljedecu sezonu sijanja otisla je radna brzina(mali zec).Serviseri su dosli,rastavili getribu,pa su jos nasli ostecen zupcanik od druge i cetvrte brzine.
To je bilo bas skupo!!!
Sljedeca sezona, otisla lamela od kvacila.To sam sam mjenjao.A i krivac sam za sljedecu gresku:Tanjirao sam i traktor mi se pregrijao,naravno ostavio sam da se ohladi i dosao polako kuci,ustanovoli smo da je remen od turbine oslabio.Nismo imali drugi za promjeniti(tad je trebalo ici u Sloveniju po njega),pa smo ga malo dostelali,nije mi se odmah svidjalo,ali sam nastavio sa poslom i on se ponovo pregrijao.
Tada je motor poceo polako lupati.Napravili smo generalku.
Imao sam za guranje snijega,otraga na hidraulici dasku,cistio sam snijeg u rikverc i u jednom momentu kad je bilo tesko,nije proklizao,nego je poskocio malo i spucao mi se prednji diferencijal!(veliki tanjirasti zupcanik i puzni):ALA JE BILO SKUPO!!!
Nakon godinu,dvije,vozio sam po snijegu praznu prikolicu i odjednom su prednji kotaci zablokirali,bez ikakvog razloga.Opet je otisao veliki zupcanik!
To se vise nije popravljalo.
Ali,svejedno najradije vozim Torpeda ;)

P.S izvinjavam se zbog dugackog teksta

R

Ratarko

Guest
Ajoj koji pehovi ...
Moj TD 6206 je isto to godište i također je pucao kao oblizalo ali na poluosovini .

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141
Bratic mi ima 75,otprilike isto to godiste,ne znam tocno,sa starom kabinom.Taj traktor je 4 godine bio samo u sumi a zimi je cistio dan i noc seoske puteve od snijega.Nikad mu nista nije otislo,a ralicu nije lako gurati (kod nas je snijeg 80-90 cm):Jedan prijatelj ima Zetora oko 80Ks,ne znam tocno oznaku,za dvije zimske sezone,ciscenja snijega,procurio je motor na sve strane.To sam samo dao za usporedbu opterecenja traktora!Tako da je moj zakljucak da je neka serija bila tvrdo napravljena,a neki su se kvarili kao ludi!

R

Ratarko

Guest
E da a nas dvojica smo kupili one lošije :|
Sve u svemu na mojem TD 6206 jedino je motor bio sa neke druge planete , sve ostalo je poddimenzionirano i zato su se događali kvarovi . TD 75 je bolji paket ali eto tvoj je bio iznimka .

Z

zrine892

Guest
ja mislim da je to bilo tvornicka greska...ali inace iznenadio sam se sto se tom dajcu dogadalo...ja sam vozio dajca ni sam neznam kojeg...najbolji mi je bio specijal dajc 75 a adriatic nisu nikakvi...prebrzi su....a dajc 6206 je dobar traktor sam zahtijeva malo paznje kao i 9006 dajc....

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Jastrebarsko, polovinom osamdesetih ... ovako su Torpeda, na snijegu, na otvorenom, cekali da budu isporuceni krajnjim kupcima ... Inace, organizacija posla je bila takva da su iz Rijeke vlakom dolazili traktori bez kabine, decki su sjedali na njih i garili ih jedno dva kilometra cestom do tvornice gdje su ugradjivali kabine ...

Obrisan neispravan link.
TD60 06A Special

Najnoviji postovi

Na vrh