H
hrvoje
Guest
Ne ja imam Torpedo 55 , imaš slike pod naši traktori na 28 strani,dali imaju uljne kočnice ili mehaničke kao ovi manji
Serija TD i serija TX imaju mehaničke, a serija RX ima hidraulične. Torpedi TD 65, TD 75, TD 90, TX 65, TX 75 i TX 80 imaju izuzetno pogodne kočnice za šumu, jer u prvom redu dobro koče, sigurne su, a vrlo lako se može do njih doći ako se šta dogodi. Kočnice na Torpedu može svatko rastaviti i za minutu posla sastaviti, ako se recimo u šumi dogodi da je u njih ušla voda, ili neznam blato... samo se skine "doboš" i pakne su vani... 8)zrine892 kaže:
Ti me nisi razumio, ja znam da moj torpedo ima mehaničke kočnice, ja sam pitao za ove veće od 75 na daljezrine892 kaže:
aha...ja mislio za tvoj.... :scratch :scratch :? :? :?hrvoje kaže:Ti me nisi razumio, ja znam da moj torpedo ima mehaničke kočnice, ja sam pitao za ove veće od 75 na daljezrine892 kaže:
Kad misliš rješavati mjenjač na RX-u, nemoj dugo čekati dogodit će ti se velik kvar!!! Sad ti je samo sitnica, a poslje bi moglo bit... Mi smo slagali jedan DX 6.05 ima istu tu bolest kao i RX 100 i RX 120. Moj DX skakao je iz 2.brzine i vrlo lako smo to rješili čas posla. Trebalo je samo dotegnuti snop( snop zupčanika), matica koja drži snop im nije dobro osigurana. To je problem i na njemačkom Deutz-u. Ako to zanemariš može se ta matica do kraja raspustiti pa se dogodi još veći kvar. Nemoj ti ništa štediti Torpedo jer ima jaku getribu, samo ga ta matica muči.zrine892 kaže:Ratarko kaže:Dobro izgleda tvoj RX , sačuvan je iz vana fino .
Rođak mi ima takvog samo u lošijem vizuelnom stanju , imao je problema sa mjenjačem , kako je kod tebe sa mjenjačem , ide ?
Kod toga RX-a mi se sviđa taj mjenjač jedino zato što je brz u transportu , mislim da je za 10-15 km/h brži od moga RX-170 !
Gdje ti curi ulje točno , na koje brtve ?
curi na bloku motora i kartera i ono aluminijsko tamo gdje kompresor,altenato...pa menjač ide samo iskače iz 4 brzine..Nju izbjegavam...uvijek preskocim...sto njemu vrijedi sto je brži od rx-170 kad ne smiješ forsirati zbog menjaca u otperecenju...i curi mi na deku od hidraulike...ne radim s njim puno jer navikao sam se na rusu i rus ga stedi...tko zna koliko je rx propatio dok je radio u PIK-u D.Miholjca...??Radena polugeneralka prije 10 god.pali ko mina...
DF&Torpedo kaže:Kad misliš rješavati mjenjač na RX-u, nemoj dugo čekati dogodit će ti se velik kvar!!! Sad ti je samo sitnica, a poslje bi moglo bit... Mi smo slagali jedan DX 6.05 ima istu tu bolest kao i RX 100 i RX 120. Moj DX skakao je iz 2.brzine i vrlo lako smo to rješili čas posla. Trebalo je samo dotegnuti snop( snop zupčanika), matica koja drži snop im nije dobro osigurana. To je problem i na njemačkom Deutz-u. Ako to zanemariš može se ta matica do kraja raspustiti pa se dogodi još veći kvar. Nemoj ti ništa štediti Torpedo jer ima jaku getribu, samo ga ta matica muči.zrine892 kaže:Ratarko kaže:Dobro izgleda tvoj RX , sačuvan je iz vana fino .
Rođak mi ima takvog samo u lošijem vizuelnom stanju , imao je problema sa mjenjačem , kako je kod tebe sa mjenjačem , ide ?
Kod toga RX-a mi se sviđa taj mjenjač jedino zato što je brz u transportu , mislim da je za 10-15 km/h brži od moga RX-170 !
Gdje ti curi ulje točno , na koje brtve ?
curi na bloku motora i kartera i ono aluminijsko tamo gdje kompresor,altenato...pa menjač ide samo iskače iz 4 brzine..Nju izbjegavam...uvijek preskocim...sto njemu vrijedi sto je brži od rx-170 kad ne smiješ forsirati zbog menjaca u otperecenju...i curi mi na deku od hidraulike...ne radim s njim puno jer navikao sam se na rusu i rus ga stedi...tko zna koliko je rx propatio dok je radio u PIK-u D.Miholjca...??Radena polugeneralka prije 10 god.pali ko mina...
DF&Torpedo kaže:Mislim da se na RX-u otklopi s desne strane getribe poklopac, nemora se rastavljati! Ta matica se stegne i to je to. Ali ako to se često ponavlja onda ljudi obično zavare maticu za osovinu i onda je mir. :lol: Inače to su jako čvrste getribe samo ima tu "sitnicu" koja im je bolna točka.