• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kolege hvala za čestitke :drink:

@bučo utege nemam ako treba poslikat nosač iz bližeg i reći dimenzije nema problema :biggrin:

Stavio je @mali plavi kak izgleda izgleda da cemo morat kemijat za nosac i utege hvala vam na trudu!!

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ako su treba tocne dimenzije utega,ili nosača samo reci,imam 12 utega tog starog tipa,tak da nije problem izmjeriti...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To je neko naljepio na haubu, a na pločici na motoru piše torpedo licenca deutz a na papirima piše torpedo made in croatia

Kaj nema orginalan dajc crvene felge i auspuh bocno a torpedo srebrne i auspuh gore?
Koja je godina proizvodnje?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
ako su treba tocne dimenzije utega,ili nosača samo reci,imam 12 utega tog starog tipa,tak da nije problem izmjeriti...

Po kolko su ti utezi kg i dal bi mozda prodo kojeg!!

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
stariji tipovi imaju crvene felge i auspuh dolje...

utegi nisu na prodaju,jer trebaju ponekad,11 komada ide na poteznicu...
utezi su po 21 kg

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
stariji tipovi imaju crvene felge i auspuh dolje...

utegi nisu na prodaju,jer trebaju ponekad,11 komada ide na poteznicu...
utezi su po 21 kg

Aaaaahaa sad su mi neke stvari jasnije,hvala.:^):

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
neznam točno do kojeg godišta se tak radilo,ali i moj 75 tak je isto imal tu kombinaciju crvene felge i dolje auspuh,a ovi noviji tipovi imaju srebrne felge i gore auspuh..

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Kaj nema orginalan dajc crvene felge i auspuh bocno a torpedo srebrne i auspuh gore?
Koja je godina proizvodnje?

Traktor je 79g,inače mi je je u primarnom planu stavit auspuh gore,na mjenjaču ima znak torpedo a na poklopcu hidraulike deutz na na motoru ovako

inače su otišla sva tri dihtunga od poklopca ventila :mad::

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
misliš na poklopcima na glavama? pa to nisi trebal sve rastavljat,tj.uzimat grane i poklopac kod podizača,a ako su gumice na tim cjevčimaca kroz koje idu podizači,odma moraš sve glave otpuštat,podizat ,izvadit podizače i zamjenit gumice...

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Mislim na poklopce glave motora ispod kojih su klackalice, a grane sam skidao da lakše očistim mast,a usput sam vidio da mi je otišla dizna od cilindra do volana jer dimi svijetlo sivo i bio je skoro zatvoren od čađe ispuh na tom cilindru

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dobro si napravio skidanjem grana .
Još mu provjeri ležaj turbine i gas .
Daj to motoru da se vrti ..vrti..vrtiiiiiii.

btw kaj imaju ti traktori problema sa blokadom diferencijala ?
Imam jednu mušteriju koja svakh pad sezona imaju posla oko trube.
Sumnjam na njihovo umiječe upravljanja a ne kvalitetu dajca

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Dobro si napravio skidanjem grana .
Još mu provjeri ležaj turbine i gas .
Daj to motoru da se vrti ..vrti..vrtiiiiiii.

btw kaj imaju ti traktori problema sa blokadom diferencijala ?
Imam jednu mušteriju koja svakh pad sezona imaju posla oko trube.
Sumnjam na njihovo umiječe upravljanja a ne kvalitetu dajca

Kanđa na kućištu dif. ili ukapčalica? Koja prije strada, u tvojim slučajevima?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Jel ide kućište hidraulike van, do dođeš do dif. ili se može skidanjem desne trube?

Ovako izgleda kad se vadi diferencijal van.Dif.. se vadi gore ,a ne nastranu.
rh7v.jpg

Ovako izgleda polomljena kandza na kucistu dif... .
3l9l.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
ako su gumice na tim cjevčimaca kroz koje idu podizači,odma moraš sve glave otpuštat,podizat ,izvadit podizače i zamjenit gumice...
Za zamjenu gumica na cjevima kroz koje prolaze podizači ventila nije potrebno glave skidati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Netreba ni podizati, dovoljno je imati ili složiti klješta kojima pritisneš oprugu i izvadi cevku van :icon_wink:

Najnoviji postovi

Na vrh