• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa normalno da je jači pri večim obrtajima motora,ali tu nije najbolje iskorišten motor kaj se tiče goriva...al ajd nije tema o ursusu nego torpedu tak da nečemo dalje ovdje...

VetMed

Član
Tu od
22 Lip 2009
Poruka
38
Mozda najlakse nekaj ovoga tipa??

Po meni najlakse i uvijek mozes skinut kad ti netreba.:icon_neutral:
Nesto slicno imam je na mom TD4506. Napravljeno je kuciste sa zupcanicima tako da je jedan izvod vratila standardan, a drugi pored njega je ubrzan tao da na nekih 1500-1600 obrtaja motora postize 540 obrtaja na kardanskom vratilu. Taj brzi izvod koristim npr. za cisternu za osoku, da ne bih nepotrebno davao gas na preko 2000 o. Prilikom baliranja isto, idem sa gasom na nekih 1500-1600 obrtaja, lagano tera balirku. Nije niko lud izmislio na novijim traktorima dve pa i tri brzine kardanskog vratila, jer postoji dosta prikljucaka kojima je potrebna brzina od 540 o kardana, ali ne treba velika snaga da bi ih pokretao, zasto bi tu traktor radio na preko 2000 o.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
pa normalno da je jači pri večim obrtajima motora,ali tu nije najbolje iskorišten motor kaj se tiče goriva...al ajd nije tema o ursusu nego torpedu tak da nečemo dalje ovdje...
Ne mora biti. Ak je puna snaga na 2000, iznad toga najčešće snaga pada. Zavisno od podešenja regulatora.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
S time da bi da se poveča "snaga" konkretno na vratilu, trebalo bi i povečati redukciju da se ponovno dobi 540o/min

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Nikad nitko, snagu koju pogonski agregat stvara i predaje u ovom slučaju kardanskom vratilu nije povećao dodavanjem prijenosnika snage i momenta, bilo koje vrste. Snaga se samo gubi, rasipa, iza svakog prijenosnika je sve manja.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Zato sam i metnuo snagu pod navodnike, iskustvo mi govori da ljudi snagu lakše percipiraju i redovito povezuju sa o. momentom, a broj okretaja ih samo zbunjuje:icon_thumright:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Shvatio sam ulogu navodnika i pretpostavio sam da ti to znaš, ali sam ipak pokušao razjasniti, ako netko slučajno ne zna.

:icon_thumright:

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
E ljudi majka mu stara jel neko radio kocnice na TD48 da pomogne. Evo sad udjoh u kucu, pravio al slaboooo. Dobosi obradjeni kod tokara, bili ko staklo, onda pakne bile glatke maksimalno i njih kupim (nove obloge u radnji mi nitnuju i zalijepe, neke holandske 6.5mm). Sastavim sve, okrenem samo dva kruga na zvezdicama i ono taman malo koci kad rukom okreces. Spustim probam NISTA!! Dotegnem na polugicama desna malkice tvrdja i nesto malo al zanemarivo koci, lijeva mekana i skoro nikako ne koci ... Prije sa starim paknama jbg dotegnem li puno grije ali i koci a sad nikako.... Sutra trebam raditi silazu a kocnice limun ! Sta bi moglo biti ?

Posljednje uređivanje:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Je li kasno sutra ujutro da ti posaljem privitak u ms wordu, postupak? Nisi dobro podesio stelere.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Je li kasno sutra ujutro da ti posaljem privitak u ms wordu, postupak? Nisi dobro podesio stelere.

Ako ti je pri ruci privitak mozes i sada jer sam planirao poranit da pokusam ponovo stagod , a ako ne, posalji onda ujutro i hvala svakako :drink: Zivio ti meni.

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Zakapario sam torpeda 4006 79g,ako je vjerovat satu ima 3900rh i motor malo dimi na na odušak i kvačilo mu je jako tvrdo koliko je to normalno?

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
kvačilo nebi smjelo biti previše tvrdo,imaš par stranica prije baš o tvrdoči kvačila na tim manjim modelima,a sad kolko sati ima to je pitanje,a ako malo pari na odušak nije neki problem...on ide bez brige i dok dosta pari tak da...kak motor opčenito radi?

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Upalio je dobro,na leru malo dodaje gas,a prima ga srednje dobro vjerojatno zbog stare nafte jer nije radio 2g

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
razlika u oznakama je ta da ovo H znaci hinderlrad-samo stražnji pogon (tak ima i moj oznaku) a oznaka A je allrad -pogon na sve kotače(dv) e sad je pitanje za ovoga dali su stavili drugu njaljepnicu/haubu ili pak su mu dodatno ugradili prednju vuču..

a kolko put treba pisat za getribe? nisu one nikakav problem dok se ispravno radi i postupa sa njima...

@borna-zavisi za šta ti treba traktor,ako za transport onda bolje nekog adriatika jer su brži,a ako samo ili večinom za obradu bolje neki stariji tip tj.sporiji jer je jači dok je sporiji nego dok je brži diferencijal(govorim u istim brzinama)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
a kolko put treba pisat za getribe? nisu one nikakav problem dok se ispravno radi i postupa sa njima...
ne, nisu getribe problem, problem su djelovi za njih

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ne, nisu getribe problem, problem su djelovi za njih

e to je vec druga priča,getriba kao getriba je po meni odlicno konstruirana i po rasporedu brzina,mekoči šaltanja...

djelove je vec malo teže nači,i jos ktome kvalitetne...ali za ove kak su na starim tipovima ZF ice za to se daju nabaviti djelovi iz njemačke...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Daju, samo kolko to košta?
Da se smrzneš, a i dok pribaviš ode sezona

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
a jbg košta kolko košta,ali ide i ono kolko para tolko muzike,tak da ako i nekaj jeftinoga kupiš nebuš dugo vozil...

Na vrh