TorpedoTD45
Član
- Tu od
- 20 Ožu 2010
- Poruka
- 785
jel imaš torpedov priručnik za popravak hidraulike... pogledaj tam šta piše za popuštanje poluga koliko i u kojem vremenu smije popustit
Nemam, imam 2-3 stranice skinute s interneta, netko je postavio samo dio koji govori u postavljanju glavnog. reg. u kućište. Nigdje ne piše koliko i u kojem vremenu, a sigurno da tlak s vremenom opada, zakonom.
Zanimljiv slucaj.Mene interesuje da li poluge poskakuju samo kad vozis prikljucak ili poskakuju i kad pdignes prikljucak na mjestu sa upaljenim motorom.
Lisnik. situacija je ovakva. Kao što sam opisao, poluge, prazne naravno ne poskakuju, nije toliko opterećenje da one padaju kad je motor upaljen. Upališ traktor, ler, rukom povučeš ručicu za podizanje hidraulika za 1 cm, što se događa? Poluge hidraulika se dignu za određenu visinu. No, ukoliko umjesto na ler gasu, tu istu ručicu podigneš isto za 1cm, na 2000 o/min, što se desi? Poluge se pomahnitalo podignu za određenu visinu.
Na leru, kada je priključak od 300 kg zakvačen, ne poskakuje, mali su okretaji motora, jednostavno osjetiš po zvuku motora da svakih 15tak sek. kad hidraulika popusti, pumpa nadoknađuje visinu, ali to nije tako žustro, kažem mali su okretaji motora. kada to isto radi na 2000 o/min onda osjetiš kako poskoči hidraulik, tj. priključak (plug..)
Dakle, nebitno dali se traktor giba ili ne giba, bitni su okretaji motora (zbog pumpe) i opterećenje na hidrauliku. Što je teži priključak to češće poskakuje, jer je propuštanje u cilindru hidraulike (ili razvodniku, nepovratnom ventilu.. gdje već) veće.