• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
jel imaš torpedov priručnik za popravak hidraulike... pogledaj tam šta piše za popuštanje poluga koliko i u kojem vremenu smije popustit

Nemam, imam 2-3 stranice skinute s interneta, netko je postavio samo dio koji govori u postavljanju glavnog. reg. u kućište. Nigdje ne piše koliko i u kojem vremenu, a sigurno da tlak s vremenom opada, zakonom.

Zanimljiv slucaj.Mene interesuje da li poluge poskakuju samo kad vozis prikljucak ili poskakuju i kad pdignes prikljucak na mjestu sa upaljenim motorom.

Lisnik. situacija je ovakva. Kao što sam opisao, poluge, prazne naravno ne poskakuju, nije toliko opterećenje da one padaju kad je motor upaljen. Upališ traktor, ler, rukom povučeš ručicu za podizanje hidraulika za 1 cm, što se događa? Poluge hidraulika se dignu za određenu visinu. No, ukoliko umjesto na ler gasu, tu istu ručicu podigneš isto za 1cm, na 2000 o/min, što se desi? Poluge se pomahnitalo podignu za određenu visinu.

Na leru, kada je priključak od 300 kg zakvačen, ne poskakuje, mali su okretaji motora, jednostavno osjetiš po zvuku motora da svakih 15tak sek. kad hidraulika popusti, pumpa nadoknađuje visinu, ali to nije tako žustro, kažem mali su okretaji motora. kada to isto radi na 2000 o/min onda osjetiš kako poskoči hidraulik, tj. priključak (plug..)

Dakle, nebitno dali se traktor giba ili ne giba, bitni su okretaji motora (zbog pumpe) i opterećenje na hidrauliku. Što je teži priključak to češće poskakuje, jer je propuštanje u cilindru hidraulike (ili razvodniku, nepovratnom ventilu.. gdje već) veće.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Interesuje me da nije slucajno problem u plivajucem sistemu.Nisam jos imao slican slucaj na Torpedu.Obicno poskakivanje uzrokuje nepovratni ventil. Znam da kod IMT-a i kod MF-a moze zezati balansna opruga.Kad je neki pruikljucak zakacen preko toplinka zaj.....Tacnije reaguje cimanjem prikljucka na ventil hidraulika.Na Torpedu nisam imao tih problema,al sve je moguce u danasnja vremena.

Uploaded with ImageShack.us

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Danas prilikom siliranja na TD48 pocelo kao da 'grebe' u diferencijalu oko kardana, zalupka jel se optereti kardan jace i prenosi to lupkanje do mjenjaca. Prvo se cuje bas kod kardana te onda prenese do pod noge (do mjenjaca). Neovisno dal radi u brzini sa silokombajnom ili stojao u mjestu i ubacivalo mu se, cim se optereti zalupka :icon_scratch::icon_scratch:

Sta bi to moglo biti , lezaj neki ? Moradoh nastavit silirat s Rakovicom al popi mi sve goriva sto imam :(rofl)::(rofl):

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Vjerovatno je problem na mjestu oznacenom na slici.Skini poklopac hidraulika i znaces bolje.Tu imas jedan lezaj na gornjoj osovini i dva na donjoj.

Uploaded with ImageShack.us

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Zanima me da li gdje ima za kupit set gumica za hidrauliku za TD4006 na području Zagreba ili Karlovca,ili kakva trgovina da šalje kući poštom?

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Imas smeca gdje hoces, nije ga problem kupiti, problem ga je izbjeci. Te gumice ne vrijede pisljiva boba, po raznim traktorskim dijelovima. Treba nabaviti od Daje.

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Meni bi srednje kvalitete bile dobre jer će traktor radit 50-70 rh godišnje,a u Gospiću nebi naručiva jer bi duplo skuplje ispalo,npr ovdje nema za kupit super 5 u plavoj kanti10l ispod 250kn

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
e ovak, na torpedu 75 kada upalim prednju vucu prednji tockovi koce u odnosu na zadnje a velicina guma je uredu prednje 11,2 24 a zadnje 18,4 30, i kad hocu da je iskljucim treba da ga pratim metar nazad da bi se isklucila, zna li neko u cemu je problem? :icon_rolleyes:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Hmmm, da nije kakav kvar na kvačilu ukapčalice prednje vuče :icon_scratch:

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
palim je normalno ide lepo ona poluga kad je palim i kad je gasim pratim polugu alisamo joj malo hvali da se vrati skroz i onda ga vratim nazad i iskljuci, prednja radi dobro samo sto malo koce prednji tockovi,,

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
On ubiti, ima sinkroniziranu ukapčalicu? Zupčanici su stalno u zahvatu (uzubljeni) a prijenos snage i momenta prema potrebi ostvaruje se lamelama?

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
mislio sam kad budem hteo da menjam gume da mu stavim 12,4 24 nekako mi se cini da su mu ove 11ke samo malo vece bile bi taman ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
On ubiti, ima sinkroniziranu ukapčalicu? Zupčanici su stalno u zahvatu (uzubljeni) a prijenos snage i momenta prema potrebi ostvaruje se lamelama?
Tak nekak.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
to zna i mene zahebavat na koleginom td 90 setki isto ukopča bez brige i normalno radi prednja vuča ali dok očem ju iskopčat onda neče odma izkopčat,i isto malo v rikverc i iskopča..
nije da je neka stavka,ali npr.dok izvlačim veliku prikolicu na bent(nasip) i dok izađem onda je odma asfalt pa da nejdem po asfaltu z prednjom uključenom jer gume su im fala bogu usklađene tak kak jesu,onda se moram zahebavat kaj ju isključim...

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Muhaničar je dal dobru sliku.

Pretpostavljam da je istrošen neki od aksijalno kliznih elemenata ukapčalice. Isti ostaje "ukliješten" sve dok se ne promijeni smjer vrtnje vratila, što ga otpusti, aksijalno klizne na mjesto, točnije, prestaje kontakt između lamela što prekida prijenos snage i momenta.

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
to je sve normalno.... traktor ima samo 2 diferencijala, i zbog toga dolazi do svađanja prednjeg i zadnjeg jer su jedne gume više poderane od drugih

Najnoviji postovi

Na vrh