• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
kolega spakuj mu neku drugu limariju gore i traktor bu za 5 ,kolko se vidi bio je ko novi dok nije slupan...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Postoje sanse da se i u mom dvoru zazeleni... zanima me jedna devedesetka a na njoj nedostaju dijelovi limarije. Trebam za pocetak novu haubu od adriatica, moze i od 75ice pa ubacit nastavak. Ak netko znade gdje ima nek javi.
Poslal sam ti pp u vezi limarije

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jel mi se to samo čini ili fali zadnja glava???

EDIT, ipak mi se samo činilo, sad sam bolje pogledao!!!

Samo nak je mehanički ispravan, a limarija se sredi.

Znači to bi bilo 4 traktor na gazdinstvu?? :)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
A ne zadugo ,jedan bude išao iz dvora van,čekamo novog vlasnika da izađe sa novim informacijama,:tractor::tractor::tractor::tractor::icon_jook::icon_jook:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Veci IMT mi sluzi samo za utovarivac, nije za transport a nit ga ganjam po polju. Za sad ga necu prodavat jer nema tog kupca koji bi platio niti pol toga sta sam mu metno unutra. Nije registriran a i da je za transport je prespor i doobar potrosac. Ima on posla sa gnojivom, vapnom, stajnjakom...
Ovaj zelenko bi orao 2x16" bez greske a u paru sa MF_om to je 5 brazda... iso bi u transport, tanjuraca oltova 34 za njega bi bila ko rodjena, zamjenio bi 560 pod sušarom, do proljeca moram nabavit i rasipac pa sad vec kalkuliram o nekakvom od tone, brzi kardan paše za cisternu sam tak, ako nabavim uze kotace nosit ce i spricu, relativno mala potrosnja... sve to skupa mi odgovara.
Na kraju krajeva ako mi ne "legne" brat je vec bacio oko na njega i reko je da bi ga on uzeo sebi jer njegova rakovica je odavno puhnula u fenjer.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Drugari treba mi pomoc, pravim ralicu za sneg i trebaju mi rucice za jedan jednosmerni i jedan dvosmerni klip, za jednosmerni imam ventil od kipe a za dvosmerni moze li ona druga rucica pored kipe da se iz nje izvedu dva ventila za dvosmerni?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Tak je obično na torpedu koji ima dva bloka, jedan jednosmjerni, a drugi dvosmjerni razvodnik.
Sutre ti mogu staviti slike pa da usporediš sa svojim.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Kod mene imaju 2 rucice ali je samo jedno crevo izvedeno iz kipe samo jos 2 creva iz druge rucice i to je to.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Kompresor na TD48 mi slabo duva, treba mu 5 minuta voznje da napuni skoro 4 bara u sistem.. Umazan je u ulje sav (cio motor je suh, samo kompresor upisan) i oce kanuti po neka kap na odusak rislag ventila.
Da li je problem u karikama kompresora i da li je tesko zamijeniti, da li je neko radio pa da podijeli iskustvo ? Pozdrav

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Pozdrav svima u ovoj temi, imam torpedo 48 i na njega sam namontirao prednji Utovarivac koji ima dva jednoradna cilindra, i spojio sam ga na kiper izvod Utovarivac diže dobro i jednako tako spusta stim da pri spuštanju motor lagano guši i promjeni zvuk. Pročitao sam temu i vidio da na traktoru imam samo dvoradni izlaz hidraulike na koji je spojeno kiper crijevo do sada sam samo kipao prikolicu i nije bilo problema, zanima me dali tako smijem raditi sa utovarivacem da nebi se nesta strgalo i koliko je to pametno, hvala u naprijed!

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa kakav ti je onaj ventil? ako je klasični tj. kak je tvornički sklopljeno onda je samo jednosmjerni,i pri spuštanju nebi smio krepavat motor jer je to "slobodni pad" ulja u sistem i nesmije zaustavljat motor...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Očito da ima samo dvoradni blok gore ako mu se to dešava.
Mada obično imaju samo jednoradni, ko bi ga znao.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
pa kakav ti je onaj ventil? ako je klasični tj. kak je tvornički sklopljeno onda je samo jednosmjerni,i pri spuštanju nebi smio krepavat motor jer je to "slobodni pad" ulja u sistem i nesmije zaustavljat motor...

Na traktoru imam dvoradni nisam to prije ni znao kad mi je trebalo kipat kupio sam kiper slauf i zasarafio od ispod i radilo je stim da se je motor uvijek gusio kad je kupa išla dolje al mi smo tako radili sad mi treba za Utovarivac . Pročitao sam temu i vidio u čemu je problem ali neznam dali smijem tako raditi da sto ne strgam.

Da imam samo dvoradni blok i onaj obični završni cep i ja se pitam zašto nema jednoradni ventil, mislim bolje da imam dvoradni jer je skuplji al u ovoj situaciji to mi ne pomaže, ili mora Ići novi jednoradni ili se zovim more delati, možda ima neka opcija?

Koristi opciju "Izmjena" ako nadopunjuješ post, nema potreb otvarati dva posta zaredom.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Obično bi trebalo biti jedan jednoradni i jedan dvoradni. U večini slučajeva je samo jednoradno, ovo kod tebe je baš čudno, ili su oba ili je samo jednoradni.
Uglavnom nabavi si jednoradni i nadogradi ga gore da ne opterečuješ pumpu i razvodnik.

Neznam dal postoji na tim blokovima kakva regulacija da se iz dvoradnih nekom preklopkom prebaci u jednoradni režim?

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ma traktor je malo čudan neznam sta je u njemu al za tako mali traktor ide solidno naredio se je puno uz minimalno održavanje ima preko 10000rs motor getriba hidraulik nikad nije dirano samo smo promijenili tri Korpe s lamelama i par rukavaca bio je na boku dva puta pa je pomotana kabina, ima ispred oznake motora T pa mislim da možda nije namijenjen za turbo ( kojeg nema) pa možda je to neka Medju serija

Na vrh