• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Za mjenjač i dif. ti je čep sa desne strane na onom velikom poklopcu (mislim da je ključ 24), a za hidrauliku imaš otraga iza sica plastični čep.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
getriba i diferencijal se provjerava kroz poklopac na podu u kabini(24 ili 27 ključ nisam siguran) a hidraulika ima na kučištu od iza čep sa mjeračem..poklopac ili ima onak kak kocku gore gdje primiš kad oršarafaš..

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Joj da mi je neko od vas majstora sa foruma da sredi ovog mog torpeda, bas sve se vratilo na isto sa menjacem, planirao sam da ga radim sam kuci ali bojim se bice ista prica

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Iskace nizbrdo iz 3 i 1, a od reduktora iskace iz sporih, uzbrdo bas retko iskoci iz 3. Rikverc iskace iz 2. a 4. nisam probao, mi ga namestili zimus i sve lepo, mi se ponadali a ono posle 2 ture poce da iskace iz 3. Hajde mozemo i bez 3 nekako ima i drugih brzina i tako je islo neko vreme kad dok sam balirao podjem nizbrdo a ono iskoci reduktor, a u pm vidim sve se vraca na staro, kasnije pocne i iz prve gore nego pre (stavio nov zupcanik prve) i tako vozim dok bude imalo posla, otvarao sam mu onaj poklopac odozgo, vidim da dole zupcanici imaju lufta a gornji snop nisam gledao verovatno opet iglicasti lezaj otisao na spojnickoj

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Nažalost, mjenjač ne dopušta kompenzaciju. Ili sve ili ništa, svako krpanje je kratkotrajno a za sobom nosi posljedice. Treba prerešetati mjenjač.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Ma najgore sto ja ne znam kako to treba da izgleda ispravno i ne znam koliko je sta potroseno, i kad smo ga zavrsili izgledalo je sve uredu pa opet poceo iskakati, valjda sam trebao priteci donji snop ali ne znam koliko bi to smeo priteci, najverovatnije ce se opet otvarati ove zimd

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Neku noc ostavim traktor vani, ujutro na kljuc prazan akumulator ?? Upali preko kablova ko mina.. Sad skinem kleme sa akumulatora dok radi stavim probnu lampu (12V) nista, stavim kleme na akumulator onda imam napon na alnaseru + /probna lampa pokazuje/ i imam napon na alternatoru na jednoj zici onoj prvoj .. Da li su najednom mogle cetkice da odu ili sta je vec ?? Ima li neko neku ideju sta da pogledam ?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kabel i spoj mase preseli na drugo mjesto pa probaj,nemas dobru masu na akumulatoru.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
Oficir, a kakve veze ima masa s ispražnjenim akumulatorom?

Meni ovo izgleda k'o da si ostavil kontakt ili neko svjetlo, ili pak da je probila neka dioda na alternatoru, pa da se prazni preko uzbude.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Rekose mi da bi mogao bit i regler na alternatoru. Svjetla a niti kontakt nisu ostala ukljucena tako mi je cudno sto je ujutro ispraznio ga. Kada upali preko kablova ne puni ga nikako, radio 1sat i nista.

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
reci mi da li ti radi kontrolka na tabli od alternatora kad daš kontakt

gledaj ovako skoni plus klemu namoj uključivat kontakt.Sad spoji jedan kraj ispitivača na plus klemu a drugi kraj na plus stupčić na akumulatoru s kojeg si skinuo klemu.E sad ako ti negdje nešta vuče struju ispitivač bude svjetlio.Najčešći kradljivci struje bude alternator ili alnaser.Stoga ako ti ispitivač svjetli otpoji alternator ako se ispitivač ugasi onda ti je on ako ne onda otpoji alnaser pa budeš vidio ako se ugasi.A to što ti ne puni može biti kontrolka neispravna od alternatora,regler,četkice.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Kako se spaja ovaj grijač?,traktor inače pali dobro ali će stajat cjelu zimu uvani i služit za čistit snijeg a vele da će ovo bit najhladnija zima u zadnj 20g

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Nije li to mjerac podtlaka u usisnom kolektoru? Tu bi trebao biti komad armiranog gumenog crijeva i dvije selne. Tu su neke kemije koliko vidim a to mjesto bas i nije za kemijanje.

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Hoćeš reći da to javlja ako je začepljen filter zraka,kada sam skidao usisnu granu u cjevi ispod toga je bila spirala kao od grijača zraka

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Spirala je grijac, ali ovaj okrugli plasticni saraf na kojem su dvije stopice, je mjerac podtlaka a ne grijac. Barem u mojem slucaju.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
da to je mjerac podtlaka i on nema nikakve spirale,nego je šaraf i kolko me sječanje služi ima jednu rupicu...

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Moram sutra rastavit i malo bolje vidjeti.

Evo sad sam rastavio i ispostavilo se da je grijač bio ispod plastike

Da li se on direktno spaja na + - ili još nešto treba?

Posljednje uređivanje:

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Kud god pogledam tu su tvoji zakon strojevi!!!
U kojoj firmi ti radi tata i čime se točno sve bavi ta firma?

Na vrh