Koja godina je traktor? Ima podmazivanje PVP iz motora ili odvojeno?
Ukoliko je odvojeno;
Nafta, tj. razrijeđeno ulje naftom je normalna pojava te takva tekućina uobičajeno izlazi pri svakoj zamjeni ulja u pumpi.
Izmjena ulja u PVP:
Crvena - vijak za ispust ulja, ujedno i kontrolni vijak. Dakle odviti vijak i ispustiti preostalo ulje, mješavinu nafte i ulja. Ostaviti vijak otvoren.
Zelena - otvor za ulijevanje ulja (imbus..10?, da) točiti ulje u pumpu, kako bi inercijom i zakonom fizike (odnosi se gustoću) podiglo razrijeđeno ulje i naftu sa dna pumpe i istjeralo kroz vijak za ispust. Kada vidiš da kroz vijak za ispust počne curiti čisto ulje kakvo i ulijevaš, prekini ulijevanje ulja.
To je to, zavrni crveni vijak, a ja osobno volim doliti još malo ulja (do 1dcl) kada stavim vijak za ispust, tako da razina bude preko granice, pa da izbaca višak ulja kroz čeličnu cijevćicu (žuta strelica), tada sam siguran da ga ima onoliko koliko treba biti.
Nemoj pretjerivati ukoliko i sam misliš uliti malo ulja preko max. razine. A to, bacanje viška ulja kroz žutu cijevćicu neće biti momentalno nego kroz par dana, kako će traktor raditi, po malo će iskapati.
Pripazi! Nemoj pretjerivati kod dotezanja vijka za ispust. Radi se o aluminijskom poklopcu, obrati pažnju na to. Vijak je mislim, ključ 11, i ispod vijka je bakrena podloška.
U pumpu ide motorno ulje.
Prikazana pumpa je RBR, ne znam dali je takva i na tvojem 75.
Što se tiče zujanja, više "tuljenja"? u najvećem stupnju prijenosa (4) najveće grupe stupnjeva prijenosa (crni zec), jesi li siguran da zvuk ne dolazi iz doboša kočnica? Mokre kočnice? Loše podešene? Mijenjane obloge?