• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

Z

zrine892

Guest
e bobo tkud tebi palo ne ideju da je 560 okretniji od 90-tke???pa hvala bogu da je okretniji jer je 90 tka sest cilindara a 560 cetiri cilindra???ajd da se mjeri 577 i dajc 75 pa onda ajd sad da vidimo koji je okretniji???ma nema sta 577 raditi kod njega...mislim na 577 i dajc 75 bez prednje vuče....

B

Bobo

Guest
Cuj, mi ne usporedjujemo DEUTZ i IMT, jer se tu nema sto usporedjivati... Usporedjujemo TORPEDO i IMT. Usporedba 7506 i 560 ide u sumi, a ne na njivi, i po mome vidjenju i pricama koje sam cuo da 560 kod nas odnosi pobijedu.

Sto se tice rada na njivi, iz prve ruke znam da covijek place sto je mijenjao 577 bez prednje vuce za 7506 sa prednjom vucom... Jer mi on kaze da se 577 sa svojim prikljuccima igrao, dok ovaj stenje... Rekao je da nikad vise torpedo u nejgovo dvoriste... Sad 7506 vuce prikolice na silos, zbog smijesno male potrosnje (primarna djelatnost) i kad zatreba, onda ide u pomoc vecoj braci, no to je rijetko... Trebao mu je neki manji traktor koje nece puno trositi, a da je sposoban vuci veci teret uzbrdo-nizbrdo...

VAZNA NAPOMENA: Ovo sa vucom prikolica nije zajebancija, jer je covijek imao i 577 da mu vuce prikolice i po potrebi pomaze, tako da ne bi bilo da ja opet kenjam kako torpedo ne moze nista...

Z

zrine892

Guest
pa ja vidim da ti usporedujes...ma znas sta...ocito vi koji misle da je imt bolji od torpeda...a onaj sto plače sto je menjao 577 za torpeda 7506 sa prednjom vucom ta je pojma nema sta radi....jer ja znam da u polj zadruzi prije prije 15 god topredo isao u transport sa dvije vagonkama i 9006 i bez i kakvih problema..a sto se samo prijevoza tiče i to nije lagan posao za traktora...to je još gore i ima veče opterečenje nego kad ore...to ja kazem a ostali neka misle...

B

Bobo

Guest
Cuj, i ja sam danas radio sa torpedom 4006 i znas da mi je bla muka koji je to KRS!!!

U traktor je prije dvije godine ulozeno 20 000Kn, a on je i dalje KRS!!!

Brao sam si kukuruze sa tudjim traktorom i beracem i majko mila koji je to uzas... cak i vlasnik traktora trazi izvod za kipanje da stavi na svoj 539 i da s njim bere... Torpedo ima silom-prilika, jer ga je dobio dzabe, tj naslijedio, a svidja mu se sam ozbog male potrosnje...

Ne znam zasto nisam slikao taj "komfor" u koji se ja jedva uguram... Cak i djed koji je duplo laksi od mene ima problema sa sjedanjem na traktor...

Sto se tice usporedbe 577 i 7506, covijeka znam, i ne bi mi lagao. Taj je kupio NOVOG TD 55 ADRIATIC s prednjom vucom i mijenjao ga je druge godine za polovan, ali ocuvan IMT 577 bez prednje vuce... 577 je doslovno sahranio, i jedva je palio, a neki ocajnik sa 7506 mu predlozio da se mijenjaju kljuc za kljuc, i ovaj pristao... Dan danas se kaje sto na 577 nije napravio generalku i radio ko covijek... Vozio sam i njegov 577 i 7506 i iz prve ruke znam da je 577 bolji... na torpedu je mjenjac pretresen kompletan, no on i dalje izbacuje iz 2. i 4. brzine, te moras nogu drzati da zaglavis mjenjac da ne izbacuje...

Opet sam popizdio, ali takav sam, ne mogu neke stvari trpjeti, kad u ova dva slucaja znam o cemu pricam...

Cini mi se da moram na koji tijedan otici s foruma, pa da malo odahnete, a i da se ja odmorim od silnog zivciranja ;)

Z

zrine892

Guest
a jebiga...lako je reči a drugo vidjeti...pa i kod mene u selu ima da se menjac rastresao na 577...a koji je ono užas vibracije u kabini...kao da je neko kabinu zašarafio na radili...kako se radilica okrece tako i kabina...a kad prebacujes u pet ili cetvrtu??majko milo moraš naočale staviti da bi pogodio...a da ne pricam o motoru...potrošnjaaa...a da ne spominjem onoga sa prednjom vučom a MEHANIČKI VOLAN???a dodatna oprema za 577 servo volan kad se je kupovao novog...a kocnice da ne spominem???mal malo pa ima pa onda nema..a di su danas 577 u transportu...nijednoga nisam vidio ni jednogg...hvala bogu pa sam vidio 539 i 560...a kako je sjedalo u 577 majko milo meni ovi viču hej pa jel ti vidis ispred onog volana...pa ajd na autobusu nije tako velik koliko ima 577 1,5 promjera???

B

Bobo

Guest
Opet ti usporedjujes prve serije traktora... Kupibilo koji 577 pa ces vidjeti da je na njima hidraulik volan standardna oprema...

Takodjer da se preko volana ne vidi, to znam da pricas o starom 577, ista prica kao i 560 prve serije, teski na volanu, vrhunski nepregledni, a da im skines kocnice, brze bi stali...

Koliko sam vec puta rekao da te traktore ne uvrstavam u skupinu "Traktori"

Z

zrine892

Guest
ma ne usporedujem one prve serije...ima i ove druge serijee...ma da mi netko da 577 ma za zdabe nebi ga nikad uzeo...ni novu ni staru liniju..ma svi su meni 577 istini...svi....

R

Ratarko

Guest
Bobo smanji strasti , šta misliš da je taj Torpedo sa tvoje slike sa beračem doli prva serija a tamo si ga olajao kao najgoreg na svijetu .

Z

zrine892

Guest
hehe...tako je ratarko...mi smo torpedaši...mi se nedamo...

R

ROKI

Guest
Bobo IMT je najbolji traktor na svijetu! Daj molim te neka se obazirat na mišljenja drugih forumaša. TD je golo gov*o za bilo koji IMT.

B

Bobo

Guest
Cuj, da u bilo koji imt ulozis 20 000Kn on bi bio bolji nego novi, a ovaj ima jos uvijek smotan volan od prevrtanja i izlupanu limariju...

Kud je 20 000 otislo, ja stvarno ne znam, no traktor je LOS... Novije serije su kao bolje (ista stvar i sa IMT-om) no ne znam, ne volim nesto pretjerano torpedo...

Sad bih se mogao napraviti blesav i reci "meni je svejedno iz koje je serije", no necu, jer znam da je ovo star traktor, i da je on svoje odradio, no kud su tolike silne pare otisle, ja stvarno nemam pojma...

ja sam ga danas poravljao, a iz hidraulika mu curi ulje (ispod sjedala)... Covijeka ne da su opeljesili, nego su mu ogulili kozu s ledja...

@ROKI: IMT NIJE najbolji traktor na svijetu, to nikada nisam rekao, ali sam bezbroj napisao da je bolji od torpeda u istom rangu snage...

R

Ratarko

Guest
Da i kakve veze ima nestručan rad mehaničara lopova sa traktorom.
Odvezi ga majstoru koji zna šta radi pa ćeš vidjeti da se sve može dovesti u funkciju.
Imamo mi u selu jedan takav isti Torpedo sa oznakom D a ne TD ... radi perfektno i bolji je od istog takvog TD-a .

R

ROKI

Guest
IMT is the best, fuck the rest! Ispričavam se na lošem engleskom ako je loš. Učio sam njemački cijelo školovanje.

R

Ratarko

Guest
Hehe , potrefio si ali si trebao staviti BOLD , podebljano ...da se vidi da je IMT najbolji :blackeye

Z

zrine892

Guest
nema sanse da je bolji od torpeda nema logike...a sto sam ja skuzio da u ono vrijeme zadruge više kupovale torpeda nego imt-e to mi nije jasno...a sto mu curi ulje ispod sjedala a da ne prčam o imt-u koji ne moze kipati dok mu hidraulika ne digne do kraja??imt-577 bolji od 7506 a ima 3 brzine a neki ima 5 pa ljudi moji ako nije jasno da 7506 ima 4x4 brzina...to je 16...onda meni neko kaže da menjac sranje na torpedu...pa di ja mogu nači izbor brzina na 577 koji ima 3 brzine??nema rijeci stvarno nemam...ma pricajte sta god zelite ali torpedo je bolji...u svako rangu...

B

Bobo

Guest
cekaj malo... Zar 7506 nema 3x4 brzine i 4 rikverca ? nisam ga dugo vozio, pa se ne sjecam bas lijevog mjenjaca...

577 ima 2x5 brzina + 2 rikverca... Dakle...

Samo najstariji 577 imaju 3 brzine. Krx-ov 577 ima 3 brzine, ali to je samo zato sto je on na 565 stavio motor od 577...

B

Bobo

Guest
Dakle, kornjaca, bijeli zec i crni zec?

To znaci da nema 16 brzina, nego 12+4, 577 ima 10+2 i to je sasvim dovoljno, ali ako netko bas zeli imati veci izbor brzina, onda mu torpedo daje jos 2 rikverca (potpuno nepotrebno) i 2 brzine naprijed...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
ma joj bože,,577 da je bolji od 7506,,ma daj,,koje su to gluposti,,a di još od TX,,,
nema šanse,,de bobo nađi jednog ispravnog torpeda i onda ga uspoređuj sa imt-om..
to što kod vas ljudi prevrću traktore,,što potroše "20 000" na majstora,,koji očito nema pojma,,to je žalosno..

K

krx pozega

Guest
zrine892 kaže:
e bobo tkud tebi palo ne ideju da je 560 okretniji od 90-tke???pa hvala bogu da je okretniji jer je 90 tka sest cilindara a 560 cetiri cilindra???ajd da se mjeri 577 i dajc 75 pa onda ajd sad da vidimo koji je okretniji???ma nema sta 577 raditi kod njega...mislim na 577 i dajc 75 bez prednje vuče....

:D :D :D

Najnoviji postovi

Na vrh