• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Bobo znam čovjeka koji je ostavio 577 u polju nekoliko mjeseci iz razloga koliko je bio dobar traktor,čak mislim da je tamo i dočekao kupca

B

Bobo

Guest
OK, ima i takvih...

ratarko zna jednog koji je na polju ostavio V&N plug, jer je "nekvalitetan"... Sto da ja tu kazem, jer je kod nas najzastupljeniji v&n od novih plugova... Ne znam nikoga tko je kupio novi plug, a da to nije bio V&N...

mozda je to bio 577 sa prednjom vucom, pa mi je jasno zasto ga je ostavio... I ja bih napravio isto, jer bih izgubio zivce...

B

branko

Guest
zrine892 kaže:
za 20 000 kuna mozes sveukupno generalku i menjaca....

i jos puno toga , prakticki za te novce je moguce dovesti traktor u tvornicko stanje.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
bio je kod nas u selu skoro pa novi IMT 577 sa prednjom vučom,,""i koliko je dobar bio"",,gazda ga se riješio i uzeo neki stari zetor sa prednjom vučom,,

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
pa kad je Bosanac i ne zna šta valja imo je TD 7506 s prednjom vučom i IMT 577 također sa prednjom vučom i on proda TD-a :scratch i ostavi IMT-a :scratch.I što TX reče nebi dugo kada je vidio šta je napravio riješi IMT-a i kupi Zetora neki stariji model sa prednjom vučom

B

Bobo

Guest
@branko: Meni se cini da su djeda opeljesili gadno... Vrlo gadno...

Zato i kazem da su to bili uzalud baceni novci... Popravljao sam mu rucicu za paljenje kardana, i djed mi je zahvalan do neba i nazad :scratch Vidjet cemo koliko ce berbu kukuruza naplatiti ;)

Uglavnom, kvacilo kao da ga je moja baba stelala, no mislim da bi ona napravila bolji posao... Ono radi kao prekidac idene ide... nema tu drzanja na kvacilu, radi lakseg kretanja, i da se kardan polako ukljucuje... na beracu pucaju kajle (rascjepke, procjepke) kako ih god zovete kao sibice, bas zbog tog naglog pokretanja...

Sad se treba netko kome se da sarafati da to sredi, i da malo pregleda kompletan zadnji most, i to ce biti jos 20 000 Kn i da onda vidis pjesme... jos 10 000 da se limarija ispravi i ofarba i bit ce ko novi ;) ;) ;)

@zvona: Ja da sam na njegovom mijestu bio, prodo bi i torpeda i IMT i kupio zetora. zasto ne, kad je to, bez obzira na godiste, za dvije klase bolji traktor?

R

robert

Guest
ako imt 577 ima 10+2,torpedo daje 2 brzine naprijed i 2 brzine nazad vise.nije mi jasno kako 10 brzina naprijed moze biti dovoljno,kad moja 90-tka ima 12 i meni nije dosta.case ima 18 naprijed,pa mi zafali u nekim uvjetima jedna il dvje nazovimo to medjubrzine..uglavnom za samo ratarstvo treba mjenjac sa barem 20 ili 24 brzine.
sto se tice''nepotrebnog''rikverca kojeg torpedo ima 4,u svakom slucaju uvijek dobro dodje i zato je bas i dobar.jedna od stvari koja mi na case-u smeta je sto ima 6 rikverca i jako je spor unazad,a 90-tka ima 4 i koliko je case naprijed brzi od 90-tke,toliko je ona brza u rikverc,i taj hod unazad je odlicno napravljen kod torpeda(sto se tice omjera brzina,i same brzine kretanja u rikverc)naspream njega imt je traktor za djedice... :lol:

R

Ratarko

Guest
Kada ja ušaltam svoga ERU u rikverc i to 5 brzina rikverca ... da vidiš što se puši :D ...samo drži volan brale ili si u kanalu ubrzo !

R

robert

Guest
he he......probaj ti drzat volan u mom rusu,otima se kao zvjer....jos kad pocnes skakutat po onoj lonki(sjedalu)...prvi kanal je tvoj!!da da...

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
između onoga TD 4006 na slici i IMT-a 539 ipak prednost sada dajem IMT 539

B

Bobo

Guest
zvona kaže:
između onoga TD 4006 na slici i IMT-a 539 ipak prednost sada dajem IMT 539

Ja to cijelo vrijeme govorim...

B

Bobo

Guest
Ne dize svadju, kad taj berac vrijedi vise od bilo kojeg 539 i 4006... Sta je JE!

Z

zrine892

Guest
e samo malo!!!meni kazete imt bolji od torpeda...ovako imao sam prije berača zmaja 223 i tog berača je vukao dajc 6206 tako da 558,560 IMT EMOGA VUČI...puno su ljudi posudivali berača kojekave po dva reda u selu i da jednostavno ti traktori nemaju snage...ni za kardan a ni za vuču...kada je mokro jednostavno nemoze..a jbm imao sam priliku snimiti dimi kao da lokomitavi ide...a tako sporo...i takder oranje!!dvobrazni plug leopard 16" vuće dajc 6006 nema kabinu...dok svi ostali se pate sa nekakvim IMT plugom od 14"???!!!i bolji je imt u svakom rangu snage torpedi???e sad ce biti prilike da slikam...

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Eto neka TX podvrdi sa čime su ljudi vukli dvoredne ZMAJ 223 berače sa Rakovicom 60-65. Za takve berače je najbolji TD 75.Bilo je slučajeva da je pored JD 70tak ks uzimao bratovog TD 7506 da bi vukao berač.TX znaš o kome je riječ

B

Bobo

Guest
Kazem da svatko ima svog favorita za svaki posao... O tome nema rijeci, jer je to tako...

Sto mene briga ako je nekome lakse raditi s jednim traktorom, nego s drugim... tako i ja pricam da je kod nas 539 u kompletu sa ZMAJ beracem dobra kombinacija... Vjerovali ili ne, nikada nisam vidio 2-redni berac u zivo u radu... Nitko ga ovdje nema, pa ne znam niti s cim bi ga vukli...

Najnoviji postovi

Na vrh