• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

Č

Čugi

Guest
Zrine, ne bih se složio sa tobom. Ovde kod mene je Imt 560 i Zmaj 222,223,224 najčešća kombinacija i pokazala se kao idealna.

B

Bobo

Guest
IMT 560 da je dobar u kombinaciji s beracem...

To je cak i meni nepojmljivo... 539 je za berac dusu dao.

Č

Čugi

Guest
539 za jednoredni, 560 za dvoredni, ima ih na hiljade i svi su prezadovoljni sa tim kombinacijama. Ne znam šta ti je nepojmljivo?

B

Bobo

Guest
hmmm, dvoredni berac... to sam previdio... Znam da jedan covijek ovdje ima onaj reduktor na kardanu, i da je njemu tek na nekih 2 000 okretaja motora 540 okretaja kardana... Kud inace 560 trosi previse, tu mora kukuruze brati skoro na iber gasu, tako da tu nema nas neke racunice, ako se mene pita...

jedino mozda dako ga tjeras 2. brzom, onda je to super stvar ;)

R

ROKI

Guest
Pa ko još bere drugom brzom? U Vinkovački Banovaca tip vuče dvoredni zmajev berač sa IMT-549, a ovih dana sam vidio par ursusa C-360 47 ks kako vuku dvoredne berače. Jasno vuku ih ako nije blatna godina.

Č

Čugi

Guest
Naravno da može ako nema blata, ja sam prije dve godine jedva obrao dva jutra sa 560 i jednoredim beračem koliko je blatno bilo.

B

Bobo

Guest
Ono za drugu brzinu sam napisao u sali, sto sam i naglasio smajlicem... 560 je previse rastrosan i preglomazan traktor da bi radio s beracem...

Bolja bi mu uloga bila da vozi kukuruz do odredista, nego da se mrda po njivi bez veze...

Sto se blatne godine tice. Jedan ovdje lik mi je prije 3-4 godine brao kukuruz sa 560 i 214 Zmaj beracem... Na jednom mijestu u njivi je uvijek bila voda, i tu je zapao, da se nije mogao izvuci. Otkopcali smo berac od njega, i izvukli traktor na jednu, a berac na drugu stranu.

ta njiva je sutradan bila uredno poorana i posijana, sto niti mi nismo mogli vjerovati...

Zapao je samo zato sto je bunker na beracu bio prazan, pa je berac svu tezinu prebacio na svoje tockove, a skoro nista na traktor. Da je kos bio pun, islo bi bez problema...

Č

Čugi

Guest
Bobo kaže:
560 je previse rastrosan i preglomazan traktor da bi radio s beracem...

Koji bi onda po tebi IMT bio dobar za dvoredni berač? Svi ostali su još glomazniji. 555 možda? :?
Mogao bi i ovih nekoliko zadnjih postova prebaciti u temu o beračima, ipak je ovo Torpedova tema. :mrgreen:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Pozdrav svima. Dugo me nije bilo na forumu (jer sam na studiju), al vidim da rasprave koje sam počeo još traju ;). Ne želim puno komentirat, ali Torpedo je najbolji traktor koji proizveden u bivšoj Jugi, ovi svi drugi su ispod njega!!! :lol: :roll: :lol:
@Bobo: Dođi k meni po rasipač, i ako uspiješ s njim rasipati poklanjam ti ga! ;) :lol: :lol:

B

Bobo

Guest
@Cugi: Za dvoredni berac bih ja upregnuo IMT 558, jer puno manje trosi od 560, iako imaju isti motor... Ako se bas nema 558, tek onda 560 koji je isti klinac... 560 ne preporucam za berac zbog povece potrosnje i sporog kardana. ne znam je li na svim modelima kardan tako spor, ili samo na ovom, ali znam da skoro na iber gasu ovaj ima oko 540 okretaja kardana.... Tu je problem...

Ako se radi o ravnici, 549 dusu dao za dvoredni berac, kao sto je netko ovdje i napisao...

@DF&TJa sam vec zaboravio o kakvom se rasipacu radi, i oko cega je tu bila rijec...

R

Ratarko

Guest
Kod nas dvoredni berači se odreda vuku sa 70-80 KS traktorima , najčešće to bude neki Zetor .
Mislim da nisam vidio manji traktor od 60 KS ispred dvorednog berača .

Z

zrine892

Guest
to da mi je vidjeti kako 560 vuče berača..a troši...joooj...kod mene samo jedan covjek vuče dvorednog bereča i ima ga sta vuči...pati se...a sto se mene tiče torpedo je bolji od IMT..a sto mi je glupo kod IMT sto ih 100 vrsta 560 recimo...558,560,565,a sto je jos gore to je sve isto....

S

sapat

Guest
mi smo vukli zmaja 222 sa 560 i išlo je super... nema zamjerki

Z

zrine892

Guest
ma ja kazem za sebe da je torpedo bolji od IMT jer je moj i jer sam sam vozio IMT i nije to to...

S

sapat

Guest
pa to se podrazumijeva da je torpedo bolji... bar meni. Ja sam imao torpedo 75 89god.

R

robert

Guest
ma nema do zelenka,kako samo fino ficuka...!to mi je najdrazi zvuk...od 6-taka naljepse je slusat 90-tku..

Z

zrine892

Guest
a moj rx-100 sto ima zvuk...brm brm...e kako samo dobro zareže motor...vrapci popadaju dolje...hehehe

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
zvona kaže:
Eto neka TX podvrdi sa čime su ljudi vukli dvoredne ZMAJ 223 berače sa Rakovicom 60-65. Za takve berače je najbolji TD 75.

Bilo je slučajeva da je pored JD 70tak ks uzimao bratovog TD 7506 da bi vukao berač.TX znaš o kome je riječ

jesu zvona,,al slabo više,,torpedo je preuzeo kontrolu nad beračima :mrgreen:

znam,,znam,,vidio sam ga neki dan sa TD kako bere,,a onaj JD nije vrijedan spomena,,

R

robert

Guest
evo,da dodam par slikica torpeda-ovdje na bertoji u jankovci istovaram kukuruze
Obrisan neispravan link.

ovdje sam mu ubacio grijanje(proprema za sve hladnije dane),buduci sa njim bacam gnojivo,grijanje uvjek dobro dodje
Obrisan neispravan link.

Najnoviji postovi

Na vrh