Torpedo RX traktori su u ovdasnjem kombinatu ribali na 6. cilindru kao ludi... To je cinjenica. Nesto su u tvornici fusarili kanale za hladjenje motora, tako da je 6. cilindar dobivao zrak za hladjenje koji je prosao kroz prethodnih 5 cilindara, dakle vec vruc zrak koji ga ne moze ohladiti ni u snu...
Iz tvornice dolazili, popravljali, mrdali oko traktora (vise ih je bilo, ne znam tocno koliko) da bi na kraju dobili normalni sistem hladjenja, no opet je taj nesretni 6. cilindar ribao (najblizi kabini)... Koliko znam da su traktori vraceni u tvornicu, jer u ovim uvjetima nisu mogli raditi kako treba... Mislim da nisu bili duze od 3 godine na kombinatu...
I kad sam s covjekom s drugog kombinata pricao o usporedbi IMT - JD, tu je bila "duga devetka" s cisternom za gorivo za 5 JD traktora koji su tu njivu orali...
Ako su mene lagali, lazem i ja vas... sto drugo da pisem ovdje? Nisu se dobri pokazali i to je u tvornici priznato i tu je za mene prica zavrsena. Drugdje su radili dobro ali ovdje, eto, nisu mogli...