• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

B

Bobo

Guest
Ajd da malo potpalim staru vatru...

Eto, torpedo se pokazuje u najboljem izdanju... Niti jedan traktor nije bolji za taj posao nego torpedo, jer torpedo za drugo i nije ;)

ON TOPIC:
Kud bas toliki traktor na pumpu, zar nije steta goriva, iako trosi relativno malo, no ipak je to prejak traktor za takav posao...

R

Ratarko

Guest
dnft.gif

Ako uključi kardan na 1000 okretaja i doda gas do 1100-1200 okretaja troši manje goriva nego tvoj IMT 549 na punom gasu . Ispada idealan za taj posao kao i za svaki drugi uostalom :D

B

Bobo

Guest
Koliko znam da je za takve poslove ursus C-360 najbolji traktor za taj posao, a torpedu 90-ki ostaje da i dalje vuce cisternu s gorivom ;)

Kolega ima ursusa i tjera pumpu punim kapacitetom u ler gasu, a 539 koji ju je tjerao je trosio debelo preko 1 rezervoara na dan i sad je zrel za generalku.

Traktor od 90KS mi se cini jako neiskoristen u ovakvom poslu, no ako ima kardan s 1000rpm, onda je na meni da dalje sutim, posto je to u ovakvim poslovima ogroman plus, cak i za torpeda.

R

ROKI

Guest
Ursus C-360 je najbolji za taj posao? :scratch Po čemu to molim? :?: Ferguson je zrel za generalu, s tim si sve rekao. Pa Torpedo je "upaljač" za takve stvari.

R

robert

Guest
pa normalno da ima kardan od 1000okr.nije to imt,da kardan spada u dodatnu opremu,pa da ima veliki plus :lol: ,niti on trosi,nema veze sto je 90ks,kad sisa gorivo na malu slamcicu....e da... ;) ....za razliku od bac rokia kad ga zena pusti s lanca... :lol: :lol: 8) ;)

B

Bobo

Guest
Ursus C-360 je za takav posao zakon, jer ima na kardanu 5 brzina, a pri ler-gasu tjera vodnu pumpu kao od sale, ne treba mu ni gasa. Kolega je utovarao stajski gnoj i ubacio ga u 5. i nije mogao kontrolirati utovarivac, jer kako on kaze, prevelik je protok bio, pa je ovaj radio kao blesav...

539 je zrel za generalku, jer za polje od hektara morao biti na iber gasu da potjera pumpu za navodnjavanje. Radio je tako 6-7 godina, i sad ga bas ijenja C-360 i prezadovoljni su niskom potrosnjom goriva...

Z

zrine892

Guest
pa nije li tako pogledaj mal bolje...ako ja ne griješim da auspuh ne stoji na istoj strani??!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa kažem ti u čemu je frka,slike koje je zvona snimio su zrcalno simetrične,pogledaj i registarsku tablicu,pa ćeš vidit da su slova naopako...

B

Bobo

Guest
Da, ova slika je ok, no ove koje zvona salje su zrcalne... Pogledajte bacvu na kojoj pise "valvoline" pa ce vam biti jasno. Kako abrkili kaze, pogledajte registarsku plocicu, no na njoj je manje vidljivo jer treba oci naprezati...

Z

zrine892

Guest
:scratch :? :? :? :x :x :x ovako šta..koji smotann...izvinjavam see...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
evo jedno priče koju mi je otac jučer ispričao,,
jedan čovjek iz sela (zvona ga možda zna) ima malog torpeda td40 ili td 48,(nije jači od 50 ks), koji je prije 3 godine vukao sjetvospremač radnog zahvata od 3,60 (od našega farmera sjetvospremač) i uradio je s njim svu zemlju što ima (2-3 jutra), otac sadio sa tx-om kukuruz i kaže imao otvorenu zadnju šajbu,,i osjeti on kada ovaj prođe pokraj njega da smrdi na sve strane (ulje i ostalo) i da nije vidio od dima ispred sebe,,i nedugo zatim stane td na pola njive,,i neče upalit,zaribo,raširili se klipovi,otac ga zakvačio s lancima i odvukao s njive,,nakon pola sata ovaj upali td i tera dalje,,,
to je bilo prije 3 godine i traktor nije bio na servisu,,tj. još radi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ma to ti je zato jer je majstor morao popiti pivu-dvije. A za to vrijeme je i traktor malo predahnul :lol:

R

Ratarko

Guest
Nije to ništa čudno . Ja sam pregrijao svod Torpeda 60 nekoliko puta da je u pola njive stao . Još ja ono dajem gas do daske i mislim si zašto ne ide , mora da je filter goriva zaštopan kad on stade . Traktor sam prodao prije malo više od tri godine , ide kao i prvog dana , strojevi su to .

Z

zrine892

Guest
traktor je zakuhao i ugasio se ili mozda ima automat kad dojde visoka temperatura da on crkne....ma to je stroj..

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
a gle sada ovo traktor je max 50ks i radio je sa 3.60m dok vlasnik tog sjetvospremača radi s fendtom 612lsa koji ima oko 140 ks,, mi imamo sličan takav sjetvospremačem samo je teži, isto od 3,60 i radimo s JD od 116 ks

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
TX75 ne znam o kome je rijec.A leptir nije jedini farmer u selu

Najnoviji postovi

Na vrh