• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
To češ najjednostavnije zamjeniti s nekim. Jer većina traži/želi novi tip, koji se pritišče prema dolje.

C

cici82

Guest
Imao sam ja torpeda td 48.Bio je jako los... hidraulika,diferencijali i dr.
Samo sto je valjalo je bio motor.Sad sam uzeo Belarusa i on mi je puno bolji

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Pozdrav ljudi!

Kum mi ima Torpedo 4006, 1978god. Misli ga farbat, no blatobran mu je trul ispod štop svijetla, i lijevi i desni. Kupio bi oba dva blatobrana nova, no u našem kraju ih nema. Njegov traktor ima crvene felge, a blatobrane prodaju samo za novijeg torpeda, npr. kao moj TD45 a on ima sive felge i šire gume. Dali netko zna gdje ima za kupiti novih blatobrana za 4006 iz 1978god, znači crvene felge tvornički obojane ima. Inaće, ja sam iz okolice Siska.

Hvala!

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Mislim da su isti blatobrani, na 4006 i TD 45, razlika je u nosaču, TD 45 ima nosač za kabinu i puno je čvršči. Ako već možeš nabaviti blatobrane za TD 45 onda nabavi i nosač, možeš mu onda staviti zaštitni okvir.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Taj 4006 ima kabinu originalnu. Da barem jesu isti, morat ću provjerit još. Prodavač mi je rekao da je razlika u šarafima na blatobranima, navondo treba radit nove rupe ili tako nešta... Hvala ti na odgovoru

K

krypton

Guest
Lep pozdrav iz Slovenije.

Zanima me kje je mogoče kupiti blatobrane za torpedo 4506 u Hrvatskoj in koliko eura koštaju.

S

sailor

Guest
Pozdrav svima! Nisam poljoprivrednik ali imam srodan stroj pa mislim da je ovo pravo mjesto za upit.
Naime u barci imam Torpedo motor C732 - dva cilindra, promjer klipa je 88.9 mm. 18/24 ks.
Trebaju mi komplet klipovi, prstenovi, košuljice i brtve. Pošto imam mogućnost dostave (transporta) iz Srbije recite mi isplati li se to kupiti tamo? Bio bih također zahvalan ako ima neka adresa u Baškoj Palanci/Somboru/Novom Sadu.

P.S. Evo i slika u momentu kupovine :)

ap8rb.jpg

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Pozdrav.

Imam jedno pitanje za znalce... Torpedo TD 45 Adriatic, 1991 god. proizvodnje. Danas sam mijenjao brtve poklopca ventila ( znači 3 komada, na svakom cilindru po 1 brtva ). Kad sam skinuo poklopac ventila ( šaraf 13 ) malo sam gledao klackalice, na ventilima, i primjentio sam da neke klackalice, imaju lufta, i to lijevo desno kad se mrdaju rukom, a neke su fiksne. Stavio sam nove brtve i sve je ok, ulje više ne masti, nije ni prije jako, ali lagano je mastilo, pa me je smetalo, a cijena od 66kn za 3 brtve je zanemariva. Kad traktor radi, sve je ok, ima snage, super pali, ne dimi, prima gas, sve kako je i bilo prvog dana, ali sad sam slučajno išao upalit traktor sa dignutom haubom, naravno stavio sam auspuh, i kad primaknem glavu bliže cilindrima, čujem neko kvrckanje unutra, što je veči gas to se lagano lupkanje povečava. Dali je to normalno ? Znači, je li to normalan zvuk hidropodizača klackalica, ali nešto ne valja. Napominjem kad je hauba spuštena preko motora, ništa se ne čuje, nije to jaki zvuk, ali kad se uho stavi blizu čuje se lagano.

Hvala !

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Hidro podizači na Torpedu :scratch

Trebal si probati dali ide gore dole. Ako ide onda je to najvjerojatnije taj zvuk koji čuješ, a možda nebi bilo loše ni da ga iznenadiš sa štelanjem ventila ;)

S

sailor

Guest
Dobro baš nitko da mi odgovori? Ima li klipova i brvi za moj Torpedo kupiti negdje kod nas po normalnoj cijeni, ne daje mi se skoro 900 kuna za komad, uvjeren sam da to ima jeftinije.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
sailor kaže:
Trebaju mi komplet klipovi, prstenovi, košuljice i brtve. Pošto imam mogućnost dostave (transporta) iz Srbije recite mi isplati li se to kupiti tamo? Bio bih također zahvalan ako ima neka adresa u Baškoj Palanci/Somboru/Novom Sadu
Tak je glasilo tvoje pitanje.

A sad
sailor kaže:
Dobro baš nitko da mi odgovori? Ima li klipova i brvi za moj Torpedo kupiti negdje kod nas po normalnoj cijeni, ne daje mi se skoro 900 kuna za komad, uvjeren sam da to ima jeftinije.
Pa kaj da ja zovem i sporučim ti na kučnu adresu :scratch

S

sailor

Guest
Pa ne znam što nije jasno? Treba mi adresa/telefon dućana u Srbiji ili kod nas gdje mogu kupiti dijelove koji mi trebaju ali po razumnoj cijeni. Ne vjerujem da je 887 kuna realna cijena za jedan klip ?!? Toliko mi naime traže ovdje u Puli i Rijeci za njega. Kužiš, ne tražim da ti zoveš nego mi reci broj, ja ću zvati :)

S

sailor

Guest
Hvala meštre!!! 415 + pdv = 510 za jedan klip a ne ovi tu derači, znao sam da mora biti caka. Imaš pivu ako ikad naletiš u Pulu :partyman:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nema na čemu a za pijaču, nadam se još ove godine ;)

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
muhanicar kaže:
Hidro podizači na Torpedu :scratch

Trebal si probati dali ide gore dole. Ako ide onda je to najvjerojatnije taj zvuk koji čuješ, a možda nebi bilo loše ni da ga iznenadiš sa štelanjem ventila ;)

Ventili su štelani prije 2 god, čisto radi reda. Probao sam klackalicu micat gore dolje, ali nema lufta, samo lijevo desno. i to ne svaka, na 3. klipu lijeva klackalica, na 2. klipu obadvije klackalice, a na 1. klipu nijedna, obadvije su fiksne.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ako si siguran da neide gore dole onda samo teraj.
Nebudeš pogrešil da ih preštelaš ponovo. Inače na koliko ih štelaš?

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
muhanicar kaže:
Ako si siguran da neide gore dole onda samo teraj.
Nebudeš pogrešil da ih preštelaš ponovo. Inače na koliko ih štelaš?

Mislim da na 0.15 usisni i ispušni. Tak piše u knjižici njegovoj. Jel to ok ?

Najnoviji postovi

Na vrh