Pozdrav.
Imam jedno pitanje za znalce... Torpedo TD 45 Adriatic, 1991 god. proizvodnje. Danas sam mijenjao brtve poklopca ventila ( znači 3 komada, na svakom cilindru po 1 brtva ). Kad sam skinuo poklopac ventila ( šaraf 13 ) malo sam gledao klackalice, na ventilima, i primjentio sam da neke klackalice, imaju lufta, i to lijevo desno kad se mrdaju rukom, a neke su fiksne. Stavio sam nove brtve i sve je ok, ulje više ne masti, nije ni prije jako, ali lagano je mastilo, pa me je smetalo, a cijena od 66kn za 3 brtve je zanemariva. Kad traktor radi, sve je ok, ima snage, super pali, ne dimi, prima gas, sve kako je i bilo prvog dana, ali sad sam slučajno išao upalit traktor sa dignutom haubom, naravno stavio sam auspuh, i kad primaknem glavu bliže cilindrima, čujem neko kvrckanje unutra, što je veči gas to se lagano lupkanje povečava. Dali je to normalno ? Znači, je li to normalan zvuk hidropodizača klackalica, ali nešto ne valja. Napominjem kad je hauba spuštena preko motora, ništa se ne čuje, nije to jaki zvuk, ali kad se uho stavi blizu čuje se lagano.
Hvala !