• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
jel ključ da se ne okreće poklopac ili nešto bitnije?

Poklopac se i mora okretati, odnosno skinuti ako želiš mjenjati manđetu. A na onaj vijak u sredini je kod mene spojen pomoćni cilindar, to je inače za to.

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Poklopac se i mora okretati, odnosno skinuti ako želiš mjenjati manđetu. A na onaj vijak u sredini je kod mene spojen pomoćni cilindar, to je inače za to.

točno tako.....usput pitanje: jel tko zna gdje se može nabavit krajnji uređaj hidraulike, znači krajnja ploča s koje se može izvuć izvod za priključke (npr. kipanje prikolice i sl.). Nije bitno novi ili polovan bitno da je ispravan i da je normalna cijena.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Onaj vijak u stedini služi za spajanje pomočnog cilindra, ali poklopac netreba skidati za promjenu manžete, nego se izvadi onaj veliki poklopac (sa odgovarajučim ključem, ili se snađeš, ako se znaš snači, da ne radiš ključ) i tud ide klip van.
Bar na ovome sa slike TD 75-a, jer sam ga ja tud vadil tak da .......

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Snagu možeš podešavati na Torpedima sa IPM pumpom, to je pumpa kao na IMT-u 539, najlakše ju je prepoznati po membranskoj AC pumpi. Na toj pumpi je ispod poklopca neki vijak gdje se povećava i smanjuje količina goriva, to možda bolje znaju ljudi koji imaju IMT 539.

Na pumpi proizvođača RBR (Rikard Benčić Rijeka), RBR je rađena po licenci Bosh, na njoj se nemože podešavati snaga bez instrumenta, mora se nositi k serviseru za Bosh pumpe. A RBR pumpu ima većina Torpeda, tak da ništa od štelanja...

A u vezi zamašnjaka nisam siguran, al mislim da postoje i razlike u zamašnjaku.

ispod kojeg poklopca i koji vijak

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Gdje se na Torpedu 75 adrijatik nalazi broj koji se upisuje u prometnu dozvolu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Evo od 45ice, valjda je tako i na 75ici. Ne znam dali na to misliš?

http://i53.tinypic.com/28bzpmq.jpg
E baš na to.
Znači po tome ispada da se gleda onaj broj koji je nalupan na prednjoj koljevci.
Tak mi je bilo i logički (pošto se poklapa sa brojem na pločici), ali me malo poje... onaj broj kaj je nalupan na kučište mjanjača.

Hvala.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
E baš na to.
Znači po tome ispada da se gleda onaj broj koji je nalupan na prednjoj koljevci.
Tak mi je bilo i logički (pošto se poklapa sa brojem na pločici), ali me malo poje... onaj broj kaj je nalupan na kučište mjanjača.

Hvala.

Može se gledati na kučištu mjenjača i na koljevci.
Kod adriatica je otisnut broj na koljevci (pokraj pločice), pa se tamo gleda, a ovo što piše na pločici se ne prizna, barem u Koprivnici.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Može se gledati na kučištu mjenjača i na koljevci.
Kod adriatica je otisnut broj na koljevci (pokraj pločice), pa se tamo gleda, a ovo što piše na pločici se ne prizna, barem u Koprivnici.
Sve jasno. Hvala :drinkers:

G

grga05

Guest
Rx 170

Decki ko mi moze reci o rx 170 koje su mu mane,kakav je radnik i koliki potrosac

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
imas temu Torpedo ,u njoj možes naći o RX-u 170
po pročitanom vrlo dobar radnik ,mali potrošač.....mana prošlo je njegovo vrijeme,teško je naći dobrog rx-a....

Najnoviji postovi

Na vrh