• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
evo poslikal sam jednog 75-aka koji ima prek 20000rh i nije nikad videl novo ulje nego se je samo u njega dotakalo inače traktor pali na 2 zuba samo:supris: i ja sam se sam čudil dok sam to videl
evo slike
ne vidi se traktor baš prav kad si je pajdaš baš stal :axe::axe:
i ova cisterna je spumpala gnojnice za celo selo
slika0072.jpg

Posljednje uređivanje:
T

tuaregr10

Guest
evo poslikal sam jednog 75-aka koji ima prek 20rh i nije nikad videl novo ulje nego se je samo u njega dotakalo inače traktor pali na 2 zuba samo:supris: i ja sam se sam čudil dok sam to videl
evo slike
ne vidi se traktor baš prav kad si je pajdaš baš stal :axe::axe:
i ova cisterna je spumpala gnojnice za celo selo

Traktor je u dosta lošem stanju, a osim novog ulja, čini se da dosta vremena nije vidio niti čiste vode :madmana:.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
traktor se samo "tera" opče se ne rade servisi i ništ a kaj čovek ima još 2 skoro pa nova masseya pa je torpedo tu izostavljen :/

gorivko

Novi član
Tu od
15 Ožu 2011
Poruka
11
D6206

interesuje me jel Torpedo ili Deutz traktor sa oznakama D6206 sa prednjomvucom i kakav je to traktor (mislim kako se pokazao u radu)

pozdrav Gorivko

p.s. mozda sam pogresio temu:scratch

B

budanec

Guest
interesuje me jel Torpedo ili Deutz traktor sa oznakama D6206 sa prednjomvucom i kakav je to traktor (mislim kako se pokazao u radu)
do je deutz traktor. svi deutzovi su jako dobri traktori

B

bilogorac

Guest
Dobro veće svima.Ja sam novi ćlan foruma,inace bavim se svime i svacime,od sume,svinja,povrća,industrijskog povrca pa i sa tim nasim divnim traktorima....pa imam jedno pitanje u vezi torpeda 48 adriatic...pumpa hidraulika i serva radi,razdijelni ventil(odmah ispod pumpe radi),pritisak u sistemu ima,filteri novi,ulje novo,vanjska hidraulika radi,ali me muci dovod ulja na celo glavnog klipa,rucicu podignes,pa tek kroz 40-60 sek.pocinje podizati,dal je problem u regulatoru ili...nisam se susreo s takvim problemom pa da zapitam vas..... :axe:

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Baš sam prije par dana vidio bijelog torpeda, pa mi nije bilo jasno je li orginal boja ili je farban :)

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
4806

Imam problem sa torpedom juce jutro sam ga upalio i na zub pali kao obicno bez grijaca posto ga nema izvadjen je prije 4 godine, bio je otpao i napravio havariju malo mi je klip natukao(celo klipa)ali nije nista strasno,maloprije sam ga upalio isto na "zub"iako stoji na vani i hladno je ali se poceo desavati problem.Kad upali nesto lupka u njemu kao da ventil dostize klip (takav zvuk)i nakon 20minuta rada taj se zvuk gubi i poslje normalno radi bez ikakvih prizvuka.Sta bi to moglo biti?

B

BAGERISTA

Guest
Hladno je dogovaraju se ko če prvi,a ko drugi,pa redom,klipovi.......:lol::lol:šala naravno...

Pa svaka mašina ima kad je hladno drukčiji zvuk.ali se izgubi,,,i tek kad upališ radi neravnomijerno,,,ko da radi s klipom manje.(na prekide) ti se to dešava.:?:

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Ma to je normalno kad je hladno,ali nije se prije culo prosle godine taj "prizvuk"to kliktanje na prvom klipu kad da ventil stize klip,najbolje receno kao da je kompresioni prostor na jednom klipu se rastelao tako se cuje,isto kao da je netko jednu podloznu plocicu "ukrao"ispod cilindra pa je manji kompresioni prostor najlakse docarano da bi se shvatilo kakav je zvuk tko zna kako je to na Torpedu kad nije nastelan kompresioni prostor na jednom cilindru.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Imam problem sa torpedom juce jutro sam ga upalio i na zub pali kao obicno bez grijaca posto ga nema izvadjen je prije 4 godine, bio je otpao i napravio havariju malo mi je klip natukao(celo klipa)ali nije nista strasno,maloprije sam ga upalio isto na "zub"iako stoji na vani i hladno je ali se poceo desavati problem.Kad upali nesto lupka u njemu kao da ventil dostize klip (takav zvuk)i nakon 20minuta rada taj se zvuk gubi i poslje normalno radi bez ikakvih prizvuka.Sta bi to moglo biti?

zima ,zima:finga:
i od mene se čuje drugačiji zvuk ,ali kad se zagrije bude normalno

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
sve to stoji da motor ima drugačiji zvuk kad je hladan, ali ako je motor u super stanju....
-kopresioni prostor ne može biti raštelan, onda nije dobro sastavljen, ako je rastavljan. Ako se kompresioni prostor smanjio (odnosno povećao), znači prevelika zračnost letećeg ležaja na klipnjači, što bi u skoroj budućnosti moglo dovesti do toga da pri povećanom broju okreta motora klip počne tući po glavi, što i nije strašno
-ako se to "lupkanje" čuje prilično jako kad se upali, a nakon nekog kratkog vremena više se ne čuje, onda je propustio ring koji se stavlja ispod glave na stublinu, što zna biti slučaj ako se motor opterećuje hladan

naravno pretpostavka je a su ventili ok, dizne ok... ovisi "kolko je drugačiji zvuk"

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
2301986

U pravu si ja sam ga radio prije 4 godine i trebalo je jos 1 ring ubaciti ispod hilzne ali nisam imao a traktor mi je trebao kao za glavu.Odmah se culo lupkanje nakon sklapanja ali skoro zanemarivo sto je svake godine se povecavalo i ove godine je izrazeno prvih 20minuta zatim nestaje lupkanje.Nerastavljam ga zimus po cijenu da motor ode malo su me ledja uhvatila a i nakanjivam se Ursusu generalno raditi vec mijesec dana i nikad jer uvijek ima tudjih krseva sto opravljam a (meni nitko ne placa):)za to jer je moje.

Hrco

Član
Tu od
6 Pro 2011
Poruka
153
4506

mi imamo 4506 86god sad se prodaje zbog kupnje većeg najvjerojatnije 6206
traktordeutz4506.jpg

Prilozi

• traktor-deutz-4506.jpg
    traktor-deutz-4506.jpg