• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

Banijac 82

Član
Tu od
1 Sij 2012
Poruka
342
a što je poz. 49 i 219 ??? zar to nije tlačni ventil?
ovo što ste pokazali je kod usisa, a ovo moje kod tlačne (tanje)cijevi

nije na usisu nego je na cilindru što diže poluge.a pozicija 49 i 219 je isto neki sigurusni ventil a zašto imaju dva ne znam, možda ako se stavlja pomoćni klip pa pa je drukčiji pritisak

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
nije na usisu nego je na cilindru što diže poluge.a pozicija 49 i 219 je isto neki sigurusni ventil a zašto imaju dva ne znam, možda ako se stavlja pomoćni klip pa pa je drukčiji pritisak

moguće, možda je ovaj drugi sigurnosni za izvod kipe

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
da li neko moze da mi kaze tezinu torpeda 7506 sa prednjom vucom u kg, hitno mi je .. hvala .. :?:

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Ljudi trebam savjet. Kupio sam torpedo 7506, mehanički je u ekstra stanju, ovaka optički ne izgleda nešto lijepo. Trebo bih dosuti ulje u mjenjač, nekad sam ovdje pročito da i u mjenjač ide motorno ulje?! Da ja sad ja to ponovno ne tražim pitam vas koje točno ulje ide u mjenjač motorno ili ulje za mjenjače 90.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Ljudi trebam savjet. Kupio sam torpedo 7506, mehanički je u ekstra stanju, ovaka optički ne izgleda nešto lijepo. Trebo bih dosuti ulje u mjenjač, nekad sam ovdje pročito da i u mjenjač ide motorno ulje?! Da ja sad ja to ponovno ne tražim pitam vas koje točno ulje ide u mjenjač motorno ili ulje za mjenjače 90.

Par pitanja, vezanih i ne vazanih:

1. Koja godina je traktor?
2. Dali ima prednju vuču, ako ima, Talijanka ili Torpedo?
3. Koji je mjenjač, TW 55.4 ili TW 56.10?

Koliko sam upoznat u mjenjač TW 56.10 koji je sinkroniziran, sa kosim zubima i pogonom prednje vuče, ide motorno ulje. Za TW 55.4 nisam siguran.

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Traktor je bez prednje vuče, godina je 1986, sad za mjenjač koja je oznaka neznam ni ja u glavnom mjenjač je 12 + 4 brzine.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Traktor je bez prednje vuče, godina je 1986, sad za mjenjač koja je oznaka neznam ni ja u glavnom mjenjač je 12 + 4 brzine.

Ako je bez prednje vuče onda bi trebao, tj. onda je mjenjač TW 55.4 sa ravnim zubima. Desna ručica mjenjača je dulja (by forumski kolega legenda, vedrankc)?

Hmm... 55.4 koliko znam nije sinkroniziran, te bi po tom pitanju u njega kao i u 45icu mogao INA Hipenol GTL90. Ali nemoj me držat za riječ, to bi trebalo provjeriti kod nekog tko ima korisničke upute.

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Nisam radio sa Ursusom c 360 ali jesam sa 355 bila je ista njiva ista operacija tanjiranje i potrošnja je bila podjednaka. Možda je Torpedo čak i malo manje potrošio. sad nisam radio puno s ursusom pa ne mogu točno sa sigurnošću tvrditi.

M

Miško 007

Guest
Ovisi kakav je zahvat ali torpedo bi trebo manje potrošiti brži veći zahvat radi...
S tim i opravda potrošnju.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Ovisi kakav je zahvat ali torpedo bi trebo manje potrošiti brži veći zahvat radi...
S tim i opravda potrošnju.

Objasni molim te, šta je za tebe potrošnja goriva, nekog određenog motora, kako je mjeriš i kojom jedinicom izražavaš.

Čisto iz razloga da takvu istu definiramo i za drugi stroj, pa da usporedimo, po tvome.

Hvala.

M

Miško 007

Guest
Objasni molim te, šta je za tebe potrošnja goriva, nekog određenog motora, kako je mjeriš i kojom jedinicom izražavaš.

Čisto iz razloga da takvu istu definiramo i za drugi stroj, pa da usporedimo, po tvome.

Hvala.

Pa lako ti je potrošnju izračunat trošit ce manje radi istu površinu s dva traktora.
Ovaj ima veci zahvat brže ce to rješiti.
Tako da ce i manje potrositi.
A vecinom nece ni osjetiti nekim rad dok ovaj to osjeti...

T

tuaregr10

Guest
moze li mi neko reci da li je torpedo 7506 veci potrosac od ursusa c360 ??
hvala

Pozdrav samed1972 :fball:
Sad za Ursusa C 360 neznam, ali 355 dosta troši :madmana:. Torpedo 7506 je bio, a možda je još i sad, najštedljiviji traktor u klasi :supz:.

Na vrh