• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

GamaDT

Novi član
Tu od
11 Lis 2010
Poruka
18
Mogu potvrditi da su zračno hlađeni motori na deutzu najbolji u povijesti koje su napravili. Postižu veće temperature i samim time imaju veću učinkovitost tj. manju potrošnju, kak kolega tuaregr10 veli možda i najmanju u klasi. Da nebi neko skužio da se pregrijavaju, imam jednog doma i nikad nikakvih problema s motorom. Redoviti servisi i čišćenje ili zamjena filtera za zrak i to je to.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
moze li mi neko dati link onih informacija o torpedu 7506, ona stranica sa dimenzijama traktora i sl.
hvala

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Moj torpedo iskace iz skoro svake brzine, ali samo na nizbrdici, kada vuce uzbrdo ne iskace ni iz jedne, lako se salta, necuje se nikakvo brujanje zupcanika u menjacu, ali iskace pa molim za savet sta bi tu mogao da bude problem
hvala :scratch

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Moj torpedo iskace iz skoro svake brzine, ali samo na nizbrdici, kada vuce uzbrdo ne iskace ni iz jedne, lako se salta, necuje se nikakvo brujanje zupcanika u menjacu, ali iskace pa molim za savet sta bi tu mogao da bude problem
hvala :scratch

Ne vozit tako... Nešto nije u redu. Snop brzina šeta; moguće je da se raspustila matica koja drži snop skupljenim, moguće da je potrošen neki od ležajeva pa se "luft" odnosno zazor pojavio zbog ležaja.

Ugrubo toliko, jel da iskaće iz samo određene brzine onda bi se bazirali na zupčaniku, ili vilici.

Uglavnom, netko ga je prodao iz tog razloga. Zašto? Možda ne zna popravit ili nema novaca, pa ga se riješio, a možda je već jednom, dvaput... popravljao pa je nešto iskemijao zadnji puta, nakon čega nema popravka, tj. traži neke druge zahtjeve. Recimo, vario je maticu snopa, ili je oštećen navoj ili ali....

Dakle, po meni, rastavit i pogledat, jel trenutno stanje može dovesti samo do večeg kvara.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Ne vozit tako... Nešto nije u redu. Snop brzina šeta; moguće je da se raspustila matica koja drži snop skupljenim, moguće da je potrošen neki od ležajeva pa se "luft" odnosno zazor pojavio zbog ležaja.

Ugrubo toliko, jel da iskaće iz samo određene brzine onda bi se bazirali na zupčaniku, ili vilici.

Uglavnom, netko ga je prodao iz tog razloga. Zašto? Možda ne zna popravit ili nema novaca, pa ga se riješio, a možda je već jednom, dvaput... popravljao pa je nešto iskemijao zadnji puta, nakon čega nema popravka, tj. traži neke druge zahtjeve. Recimo, vario je maticu snopa, ili je oštećen navoj ili ali....

Dakle, po meni, rastavit i pogledat, jel trenutno stanje može dovesti samo do večeg kvara.
kada ga ubacim u kornjacu iskace reduktor, a u zecevima iskace ova za brzine, najlekse 3beli i 3 crni, ali iskace svakom, ljudi pomagajte molim vas..

Posljednje uređivanje:

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
ja sam juce skidao ovu viljusku koja moze da se skine bez rasklapanja traktora, podbacio sam nesto pod oprugw unutra i sad je mnogo bolje ali opet hoce da iskoci redukroe kada se da gas pa naglo pusti niz stranu, osovina je na unim udubljenjima po mom misljenju produbljivana jer se vidi kao da je to brusilicom radjeno, pa cu ga za koji dan rasklapati na 3 dela zbog ove druge osovine, i imaj jednu ponudu da ucestvujem na traktorijadi, traktori koji vucu su belarus 82, IMT 577, IMT 577 sa ugradjenim nekim motorom od 90ks, neki fiat od oko 100ks i mozda moj torpedo 75, svi vucu istu prikolicu jednoosovinku sa 4 kubika sljunka uzbrdo, ko najdalje izadje dobija oko 2000e i 100l nafte, pa sta mi preporucujete, da se takmicim ili ne, moze li torpedo izaci najvise ??

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Malo zaostaješ za konkurencijom, prednost ima fiat jer je ipak 100 ks i pod tom predpostavkom je i najteži te on ima najveću prednost u odnosu na sve ostale.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Malo zaostaješ za konkurencijom, prednost ima fiat jer je ipak 100 ks i pod tom predpostavkom je i najteži te on ima najveću prednost u odnosu na sve ostale.

pogresio sam, fiat je 75 konja, i pobedio je za 20 cm vise od mene izasao, a IMT je 4 metra zaostao za nama

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
pogresio sam, fiat je 75 konja, i pobedio je za 20 cm vise od mene izasao, a IMT je 4 metra zaostao za nama

Znači Belarus 82, IMT 577 dva komada, Fiat 75 ks? Složi poredak.

Kojom brzinom si vukao?

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Znači Belarus 82, IMT 577 dva komada, Fiat 75 ks? Složi poredak.

Kojom brzinom si vukao?

belarus 82 i jedan imt odustali, vukli samo nas trojica, fiat, torpedo pa imt , a vukao 1 radna, imalo je preko 4.5 kubika sljunka

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146

jel ti motor više nije imao snage ili je počeo kopat?

M

Miško 007

Guest
Što nisi slikao očito se radi o satranim strojevima kad nemogu vući ni prikolicu..

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
Što nisi slikao očito se radi o satranim strojevima kad nemogu vući ni prikolicu..

ako ti je jedini cilj pljuvat po torpedu, onda mi nije jasno zašto uopće gledaš i komentiraš u toj temi..
očito je nakovanj najbolji traktor jer ga se nemože (i to je upitno) strgat...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Nije valjda da se nerviraš zbog Miška. Ma njega i ovako, nitko ne šljivi na ovom forumu...Al iskreno, njegovi postovi mi uljepšavaju dan...Miško NHF:partyman:

Najnoviji postovi

Na vrh