to je i meni malo čudno mi smo ih opčenito štelali na 0.25Da mu nije malo previše tih 0,30 za ventile :scratch
ljuidi torpedo je sinoć upalio i radi kao singerica.zazor kompresionog prostora stavio sam od 1.15 do 1.2 mm a ventile na 0.30.imotor radi da bolje ne može.Samo što prebaci već pali.Zahvaljujem se svima na forumu koji su mi pomogli savijetima oko torpeda.Sad mi susijed priznao da je prije mene kontaktirao dva lokalna majstora koji rade traktore i nijedan mu nije htio radit motor torpeda.hvala ljudi još jednom.
to je i meni malo čudno mi smo ih opčenito štelali na 0.25
dajte stavite link il skenirajte molio bih gdje to piše u uputamaI to je puno.Inace idu na 0,15
dajte stavite link il skenirajte molio bih gdje to piše u uputama
mi smo uvijek na torpedovom motoru stavljali na 0.25 i radi dobro več dugo i kak bi se reklo po domači ima šusa :weedman: pravoga a napravil je preko 20 000 rh
Bum ja, imam negde te podatke u nekom katalogu samo kad uvatim vremena, ako ne zaboravima tko bu to iskopiral, imam skriptu, šef bio na specjalizaciji za njih 88., i u tome ima sve moguče mjere, specjalni alati, moguči kvarovi i popravci.. al vjeruj da ide 0.15. nebu mu nikaj ak je razmak 0.25, al propisano je tako.. kod njih pritisak ulja ide kroz podizače, ne sječam se dal na kojem drugom motoru je to tako zamišljeno?!
Bum ja, imam negde te podatke u nekom katalogu samo kad uvatim vremena, ako ne zaboravim
Kroz podizače se podmazuje jako puno starijih motora
dečki ne znam ali tu 12 km od mene ima budžina koji ima veliu radionu za strojnu obradu .On mi je rekao da metnem na 0.35 pošto su novi ventili ali da inače ide na 0.3.Ja sam odmah stavio na 083.E sad ne znam ni ja on je gledao po knjizi pa mi je rekao.Kaže kompresioni prostor na 1.10 mm motor radi tvrdo ali pali jaaako dobro pa i u zimi na 1.15 do 1.20 najidealnije motor neradi jakko tvrdo živ na gasu i dobro pali a na 1.25 do 1.30 mm motor radi mekano malo je ljenji i zimi teže pali.Esad vam ja ne znam.napravio sam kako sam napisao motor jako lijepo radi prima gas jaaako dobro skoro kao auto,nemoraš čekat da ga uhvati nego ga odmah primi a ventili nit se čuju nit zvone.tako da sad vam ne znam šta da kažem ali ovako to jako lijepo radi pozdrav
dečki ne znam ali tu 12 km od mene ima budžina koji ima veliu radionu za strojnu obradu .On mi je rekao da metnem na 0.35 pošto su novi ventili ali da inače ide na 0.3.Ja sam odmah stavio na 083.E sad ne znam ni ja on je gledao po knjizi pa mi je rekao.Kaže kompresioni prostor na 1.10 mm motor radi tvrdo ali pali jaaako dobro pa i u zimi na 1.15 do 1.20 najidealnije motor neradi jakko tvrdo živ na gasu i dobro pali a na 1.25 do 1.30 mm motor radi mekano malo je ljenji i zimi teže pali.Esad vam ja ne znam.napravio sam kako sam napisao motor jako lijepo radi prima gas jaaako dobro skoro kao auto,nemoraš čekat da ga uhvati nego ga odmah primi a ventili nit se čuju nit zvone.tako da sad vam ne znam šta da kažem ali ovako to jako lijepo radi pozdrav
I ventile i vodilice ...........da pritisak ulja ide kroz podizače ali oni podmazuju samo klackalice
hvala na slici.. pital sam ja danas oca i kaže da su več sprobavali i na 0.15 i 0.20 ali kaže da se najbolje pokazalo na 0.25 ..
A u čemu je bila razlika?hvala na slici.. pital sam ja danas oca i kaže da su več sprobavali i na 0.15 i 0.20 ali kaže da se najbolje pokazalo na 0.25 ..