• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,059
Nebi se štel mešati, tvoja makina tvoje pare tvoj izum
 

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Onda kao na Zastavi turbo zeta napravis imas ga a nemas ga.Kojom pun uzbrdo sa traktorom ako nemas kocnice na prikolici za brzinu manje nizbrdo s njim.Ja vozim nizbrdo po 3,5 sata drva i iz prve nesmijem izbaciti jer odnese a kad spojim zrak onda drugom ali opet je to stalno malo malo pa na kocnicu jer mi iz druge zna izbaciti a nisam to slozio jos.Najbolje rijesenje svezes bukvu sa granama za prikolicu ali ne potklisis i nek se vuce onda ces trebati dodavati gas a svuces jos 5 metara do ravnice.
 

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
ja sam vozio kamion od vojnih tamova pa do špedicije.Ta motorna ti nijebog zna šta.To ti je klapna u auspuhu koja zatvara ispuh a kod nekih i zatvara dovod goriva.Ona ti se smije držat desetak sekundi pa moraš pustit da otpiri odnosno da pustidim van,ili se desi kao što ti je rečeno pucaje glave ili gore ventili.Ne znam koliko bi to tebi značilopod teretom na nizbrdici.Ona prvenstveno sama za sebe ne koči puno.Znači ako trebaš snagu za kočit bez kočnice ništa.
 

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
727
Jel ima netko za poslat ili zna di ima na forumu radionicki prirucnik (ili slicno) za td 75, dupla vuca, fala.
 

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
kako se piksira prednji kraj na torpedu i kolko majstori otprilike traze za to ako zna tko
 

dami

Član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
68
prolistaj malo ovaj forum par strana unazad i možda ti pomogne svaka čast ljudima meni je pomogao.Do sada o torpedu nisam znao ništa.Hidrauliku sam si složio,crijevo za kipu ugradio a bogme i susjedu na 75 generalku napraili.Napominjem što je vrlo važno njima motori po sastavljanju odskaču od drugih i da ije bilo ovog foruma ne znam gdje bih traktor popravio i ako bi vrag zna koliko bi to bilo kuna.Zato malo se potrudi prolistaj i sve ćeš nać isplati se.Još se jednom zahvaljujem članovima foruma na pomoći.
 

SAME1309

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
175
Ugradnja takozvane frene ne bi bila preporučljiva. Sami motori ove vrste nisu kostruirani za takva naprezanja. U najmanju ruku može doći do pregorjevanja brtvi-ispušna grana, glava motora. A kako se može upotrebljavati samo na momente pitanje je i kolika če biti njezina efikasnost usporavanja. Današnji kamioni ne koriste više sisteme s takvim načinom kočenja,tj slično je al mnogo kompliciranije. Sa strane korištenja motorne kočnice kod traktora primijetio sam je samo kod Steyr-a serije 9000 MT.
 

mrtacmek

Novi član
Tu od
20 Ruj 2012
Poruka
20
radilica

zanimam me dali bi se naso di ovaj motor BF4L913 s turbijom i intercolerom ili barem samo radilica a da ije kod čotića
 

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Vecina,rade ih Makedonci i svabe to je ona verzija oces skuplje ili jeftinije sto mi se narocito svidja.
 

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
Provjeri nepovratni ventil na regulatoru.Obicno spena pod ventilom uzrokuje taj problem.



Uploaded with ImageShack.us

e hvala na informaciji budem probo,mozes mi samo reci za to moram skidat poklopac hidraulika,i onda me zanima dali moram vadit regulator van ili mozem taj ventil izvadit da necupam regulator
 

lord daxx

Novi član
Tu od
15 Pro 2010
Poruka
14
Skinuti sjedalo i poklopac , ulje izvaditi, odspojiti cijev sa regulatora (vijak imbus na regulatoru) i regulator van, i onda prvo izvaditi klip ispod vijka 23 da može taj nepovratni ventil ići van
 
Posljednje uređivanje:

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
727
jel vam poznato na td75 kad se razdvoji motor od getribe i izvuce viljuska druklezaja od kvacila ili kavacila kardana (ne znam koja) preko neke mjere-treba dizat poklopac getribe jer spadne s neke viljuske koja se mora od tud namjestit?
 

Najnoviji postovi

Na vrh