• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Moj tek 1. radnom moze gde hocu sa 5 m drva, ipak mislim da bi ulicom trebao bolje vuci od 539

c360

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2012
Poruka
376
ja neznam mozda bi trebao postelat ventile i zamjeniti uloske dizne.Ali kod mene nema uopce dima.Citao sam da su zivlji sa rbr pumpom a kod mene je ipm pa je zbog toga mozda malo slabiji

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Pa i ja mislim da ne bi trebao dimiti ako se malo gusi, ponekad pusi i kad se ne gusi iz ndkog razloga a motor cujes da mu nije tesko

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Željko, plavi..

Torpedo košta, pravih je malo, što valja prodaje se u toliko malim količinama da se praktički može reći, ne prodaje se.

Izrađene rage se prodaju osobito vizualno osvježene. Tko poznaje konstrukciju Torpedo traktora ni u snu ne može pričati stvari koje su maloprije izrečene, uspoređujući ga s IMT-om.

Oni su njemu dali na boš pumpi... Ma tko je i što dao? Zna li taj kovač posljedice svojeg kovanja po sofisticiranom stroju? Kako njegovo kovanje remeti dijagram dm/dφ (ubrizgavanje goriva, točnije količinu ubrizganog goriva po jediničnim kutu u funkciji kuta KV). Što je s promjenom površine mlaza ubrizganog goriva i kvalitetom isparavanja goriva? Je li svjestan taj kovač kako je njegovo kovanje utjecalo na primarni i sekundarni proces raspada kapljice goriva? Kako je time utjecao na temperaturu cilindarske košuljice, c. glave, tlakova u cilindru?

Pa povećanje snage dovodom veće količine goriva nije zavrnuti vijak, to je projekt koji se rastegne na 400 tinjak stranica studije, mjesece rada i financijske izdatke. A "samo" o povećanju snage za cca 20% recimo (s 45 na 55 ks) kroz količinu ubrizganog goriva. No majstor veli, sve je to isto kod Torpeda, samo ovaj ima više goriva..

Ma o čemu i s kime raspravljati? Što ima bolje za kvalitetu procesa od visokog tlaka i visoke temperature? Koji motor u klasi ima parametre ostvarene kao Torpedo? I tu je leži tajna njegove male potrošne, snage i momenta koji MOTOR pruža, odaziva na gas, startanja motora...

Ali to ima svoje granice, tada iz priče ispadaju kovači, no svi su majstori, svi bi petljali, jel sve je to isto... A nemaju pojma što drže u rukama i gledaju očima.

Gdje sam neki dan pisao, da se ježim od fraze s oglasnika, "prodajem.. Td-a... generalno urađen motor...".

Toliko, da ne idem široko, tko je htio shvatio je o čemu se radi.

Posljednje uređivanje:

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Što si radio s pvp?, jesi povećavao dozu goriva na elementima mislim da bi trebalo bit 18ks po klipu kao na TD75,li si samo povećao broj okretaja.Moguće da mu je smanjena snaga jer je radio u skladištu.

A ovo što govorite da torpedo nema snage i dimi,moj više dimi na odušak nego na auspuh,vuče 3.5-4 m sirovi bukovi drva uz uzbrdicu u 3 i još prima gas a dimi skroz malo.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Dečki torpedo koji ne vuče nije torpedo. Ja imam td 4806c do prošle godine je obradjivao preko 40 rali sam i to sa većim strojevima neg su za njega predvidjeni sam Bog zna koliko ima sati (stao sat pred dvadeset godina) ide ko veliki neznam koji teret mora biti da moram saltati u spore ima i prednji Utovarivac ništa ne dimi pali uvijek grijaca nema kad radi samo gas do poda ništa mu neće biti, održavanje je dobio na slamku nije za pohvalu tek prošle godine je dobio novo ulje i filter u hidrauliku ove će dobiti u mjenjacu motor nije diran zato nemojte voziti na pol gasa i ulijenjiti ga pa pričati kako ne vuče!!!

MF158

Član
Tu od
30 Pro 2011
Poruka
235
Konačno da je i neko pohvalio torpeda :(y): ,jer vidim da kritike najviše dolaze od onih koji nikad nisu imali torpeda!!

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Na gasu ga ne zalim, moj ne dimi dok je na leru ili ide ravnicom ali cim oseti brdo pocne dimiti crno, on vuce bolje teret ali i 539 i ursus c 360 bolje vuku praznu prikolicu uz brdo od njega

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Onda nešto nije u redu treba provjeriti pumpu i dize ,prije torpeda smo imali imt 577 tako da znamo sta može veći traktor prosto smo se iznenadili sta torpedo sve radi jednom prilikom smo vozili susjedu pet metara drva u Bjelovar posto on nema regu kod nas su je...i brijegovi stari je usaltao do četvrte i gas brijeg dol i tako 16 km nije vise saltao susjed sa njim koji ima imt 560 čudno ga gleda i kad su stigli komentirao je da on sa istom prikolicom i isto drva svaki brijeg salta u drugu i da mu je na knap znao je da nas ide dobro al bas tako, nebi vjerovao da mu je neko pričo, sve u svemu da ima boljih ima i to ohoho al nije ni torpedo za bacit

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
torpedo je čisti zračnjak,i jako dobre motore ima,,mana mu je iskakanje iz brzina jer opruge na šaltaču znaju oslabit al to je par kuna i stvar riješena,,jedino 6206 nije baš neka serija kod nas je jedan motor sahranio 2 getribe i na kraju je prodan pokvaren,mjenjač mu je od 4506 a motor 60ks tak da to dvoje se i ne podnosi baš,,sve u svemu filteri su mu isto najveća boljka na zračne filtere mislim,moraju stalno biti čisti i redovno se mjenjati pogotovo fini,,tu najviše gube na snazi i nemojte se zavarati kada filtere ispušete zrakom i vratite nazad da je to sad ok,pogotovo ako su mu filteri stari, ispuhivanjem se ispuše nešto prašine ali većina je ostane u srži filtera i to je nemoguće vidjeti,,,moje je iskustvo a i savjet da na torpedu čim izgubi snagu ili počne dimiti prvo krećete od filtera pa tek onda dalje,,jel bilo je slučajeva da ljudi naprave genaralnu i opet isto,pa tek onda shvate u čemu je problem,,,a i pazite na kvalitetu kakvu stavljate,,

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Još jedna stvar motor na torpedu mora malo lupati tj na leru se mora tako cuti ljudi grijese kad kupuju torpeda pa traže onog koji sapce jer kazu kako fino radi a takav motor teze pali i slabije ide npr moj čak malo i previše lupa i sve misliš da će se raspasti al on ide i ide i ide.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Ja sam filter vadio i razmotao citavu onu zicu i fino ocistio, na koliko ventili da mu se nasteluju? I moj se cuje na leru da lupka, kad je hladan vise se cuje

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
mi smo štelali na 0,15 i nikad problema,mada neki stavljaju 0,20....ili 0,25 ,eto nadji neku sredinu nisam ti puno pomogao

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Negde sam citao oko ovog stelovanja ali ne mogu da nadjem, mislim da je na jednoj vrsti stelovanja motor tisi, lenjiji ali dugovecniji, a druga vrsta da malo grublje radi, zivlji na gasu, bolje pali?

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
To je stelanje kompresijskog prostora i stela se sa podloskama ispod cilindra i neovisno je od stelanja ventila.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Može se stelat ventili,tlak u diznama i kut paljenja trenutak bacanja nafte u kompresijski prostor zakretanjem bos pumpe ranije ili kasnije ubrizgavanje. i tim stelanjem se može dobit grublji i blaži rad motora.
Al svaki zrakom hladeni diesel motor je bucniji i vise se Čuje lupkanje nego kod vodom hladenog motora.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ventili se po papirima štelaju na 0.15 ..mi smo ih naštelali na 0.25 i čis uredu radi motor..nezz kak radi dok je na 0.15 jer još nisam čuo,al po tatinim riječima motor ima najbolje snagu i najbolje se ponaša kad je 0.20-0.25 ..bosch pumpa se zamiče onoliko koliko je potrebno da bi motor najbolje radio,i imal šusa kak se po domačem veli...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Na Torpedu se može štelati i sam kompresioni prostor, samo kaj treba znati kak i na kolko.
Od tud kreče štelanje, ovo dalje su večinom fina doštelavanja

Najnoviji postovi

Na vrh