Re: koji traktor kupiti?
Pozdrav svima!
Prvo pohvale za forum, odlican je..
Zatim, pitanje...Vidim ovdje se raspravlja na temu koji traktor kupiti, pa imam pitanje!
Nedavno je u mojoj obitelji pokrenut OPG, konkretno, sustav krava-tele, stado hrvatskih busa, 20 i par komada...ali prijedimo na stvar..
Posto do sada nismo imali nikakvu poljoprivredu, nismo imali nikakvih strojeva, pa ni traktor..Trenutno imamo traktor Torpedo 4808, koji nam nije dovoljan. Naime, potrban nam je traktor koji bi godisnje orao oko desetak rali, mozda koju ral vise, te kosio i balirao (balirkom za okrugle bale) oko 20 rali livada. To bi mu bili najtezi poslovi, a osim toga sluzio bi za prijevoz na relaciji od 30km, jer se djedovo gospodarstvo nalazi na toj udaljenosti..Dakle, preko ljeta bi cesto morao voziti tu udaljenost! Eto zanima me koji bi nam traktor najvise odgovarao, novi, a da nije pak najskuplji..Uzeli bi novi zbog kapitalnih ulaganja, nesto sam citao, a i cuo o tome kolko drzava vraca, pa samo zakljucili da je najbolje novo...
Torpedo bi kasnije sluzio za lake poslove, relativno je slabo koristen, pa je u dobroj kondiciji, osim sto mu je otisao ''druk lager'' i sto mu treba lamelu malo postelati, jer je pocela proklizavati..Usput, koju balirku za okrugle bale preporucate? Nju bi vjerojatno uzeli polovnu, zbog rate kredita..
Meni se svida jaaako Agrofarm 85..
Sto kazete??
Lijepi pozdrav i hvala na pomoci..