Šteta što se nije malo uključio i
@brgud da iznese koju usporedbu za "originalni" remen za MIO frezu, u usporedbi s klasičnim, odnosno tzv. zamjenskim.
Interesantna je i zamjena remena za pogon samohodne vrtne kosilice, ne svih, ali nekih, kako več koja ima aktivaciju pogona.
Remen je remen - nije.
(Imao sam jednog šefa davno koji je bio strašno pametan, njemu je bilo: "krista lebove majke, motor je motor, uzmi motor od dajca, stavi u fapa i idemo dalje", za tehniku je bio "glup kao top", ali je bio veliki šef. Imao sam i još jednog pijanicu koji me obrisao: "je*eš majstora koji ne može popraviti jednu sijalicu". Ja sam ustrajao da trebam novu, ili ispravnu žarulju da ju zamijenim.)
Imao sam sreću da je u VŽ Gumiimpex sa stotinama vrsta remenja, pa su mi jednom kupili po ubrzanom postupku 3 remena za traktorek kosilicu, ako se ne varam za nekakvih 120 kuna. Ja sam se naljutio i nasmijao, ugradio i čekao. Za vrlo kratko vrijeme je kolega koji je kosio došao natrag - pa to ne vleče, ne kosi, to ne valja nikaj, čim je došlo u travu.
E pa kupila su gospoda oriđiđi i opet se kosilo, da koštali su puno, ali kosili.
Ja sam svoje kušnje iskusio, Vama opisao, ne morate mi vjerovati, probajte, ja se ne budem ljutio.