Bit ću iskren mladenko, sadili smo jučer ujutro krumpire, sa malom 14-sticom, frezom jel. Njiva je izorana ali nije ju veliki traktor izfrezao (ovo što smo sinoc radili) jer u mom mjestu ili nitko nije mogao ili nije htio ili imaju drugih obaveza (koliko god da plaćamo). Otac frezao sa malom tom frezom, ubio se, ja probao 4 reda, ubio se i ja - znači nikad manje nisam radio a većeg umora nisam osjetio hvatajući tu frezu i pokušavajući je ravnat i poravnati... i onda smo posadili samo 100 kg od ukupnih 300 kg, i ja popizdio, da izvinite, krenio zvat odmah ljude sa oglasa i stari mi rekao onda za ove u Radovinu i da po njegovom mišljenju odlična freza. Po svemu izgleda kao Hofmann freza koja mi po intuiciji izgleda kao robusna freza i pošto je odmah imao na lageru, posli ručka ja po nju. Priču o dolasku ste čuli i to je to.
Uvik smo ovisili o tome o nekom drugome ali da me "j*be" netko svako malo i da ne mogu planirat i da uvik moram kasniti radi drugoga e nećemo tako više. Krumpiri su ionako ove godine vjv na 6,00-6,50 kn po prodajnoj cijeni pa valjda će me još netko i pitati da mu pofrezam njivu i evo, makar da se ove godine 25% isplati, ja zadovoljan.
Zato smo sinoć odmah uletili u njivu da se danas može posaditi ostatak ili makar još barem 100 kg bez većeg fizičkog napora.