• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske kose i razlike među njima

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ sad si naj... kao i ja kad sem spomenul tateka od Puknutog :mur:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
normalno da puknuti niš ne zna , on je vriti bil i drek zna

pri meni je bar japa kosil , a pri njemu pitanje jel i japa

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A neg' ko, neg' japa. Pa ne bum valjda ja. Ja samo kosu brusim i visim po Forumu :D:

Ti mlatiš po granju z mačetom, a ja ni ne znam gde mi je vinjak.

I nisam rekel da nisi nigdje bil i da niš' ne znaš. Dapače!

Posljednje uređivanje:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neznam sa čim vi brusite noževe na kosi ali kod mene isto kao i kod soste kad dirnem brusilicom zubića više nema. Jedino sa donje strane.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ja fleksom ali polir pločom tako da jako malo skida a napravi jako oštro.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kak sa polir pločom ući između dva zuba do kraja i da jednog nabrusiš a da drugog ne zatupiš ?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Lako probaj s malom fleksom meni nije problem i mogu kosu puno puta brusiti.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Uzmi ovo i nebuš pogriješil
DSC_0028.jpg
[/url]image ru[/IMG]

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ajoooj !! To sam samo sliku del ! Naravno da treba uzeti jaču granulaciju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dok nismo imali brusilice, brusili smo s reznom šajbom montiranom na trn u borfuter ručne bormašine.
Danas brusimo isto reznom pločom 2,5 ili 3mm, ali na maloj brusilici fi 125mm, najmanjom brzinom (oko 2...3t o/min), uz neznatno pritiskanje, tako da lagano nosi tanki sloj.
S polirkom nam nije išlo.

Posljednje uređivanje:

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
E treba osjećajno kao po onoj stvari gladiti dečki nemojte odmah spaliti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Je, to bi bil pravi posel. Samo kaj to nitko ne dela.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Moj tatek je imel onu ručnu mašinu sa njom je nabrusil grubo i zavšil sa ručnim (vodenim) brusom kosa je bila gramipova sa talijanskim grebenom . Poslije su grebene radili u ex Yu ti nisu bili ni sluga talijanskima .:x:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Ja sam isprobal na maloj fleksi s reznom pločom i s fiber diskom A24 i A60. Zadnje brušenje sam napravil s bormašinom i cilindričnim brusom. To mi se pokazalo najpreciznije. Kak sam nabrusil, vidi se na postu br. 99 (dvije stranice prije). Bušilica je ona mala iz Lidla, 3000 okretaja bez opterećenja.
Možda bi i s fleksom išlo dobro kad bi imala regulaciju okretaja.
Jel moguće da, kod brušenja fleksom bez regulacije okretaja, srh zapuni utore na zubićima? Možda bi nakon brušenja trebalo malo sa zadnje strana počistiti trokutastom turpijom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nije zafrkancija iako tak izgleda.

Iwanho, da se i bruslicom bez regulacije, samo ju treba nježno držati i ne pritiskati.
Srh s druge strane se počisti sam čim prvi put zakosiš.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
ZJ,
tko ima dobru ruku, taj more. Koga muči parkinson, malo teže. Meni je bilo puno lakše s bušilicom. Bušilica je malo lakša, sporije se vrti, a morem si i ruku nasloniti. Može se skidati tak malo da se da se ni ne zasjaji odmah ispod brusa. Kao s turpijom, a dođem bliže u kut nego s turpijom. To je bil glavni razlog da sam kupil malu bušilicu iz Lidla. Inače sam planiral kupit dvobrzinku 800-1000 W.

imbro,
ja obično dam do znanja (umetnem smajlija ili sl.) kad se zafrkavam.

Najnoviji postovi

Na vrh