Kakav kruti nosac? Mislis na ono kao toplink koji je spojen ukrutama na donje poluge?
Ne nego na principu 2 kuke i 2 klina s naslonom između, slično kao brzo kopčanje alata na prednji utovarivač. Tako da poluge i toplink nemaju nikakve veze s tim
Slično ovome?Ne nego na principu 2 kuke i 2 klina s naslonom između, slično kao brzo kopčanje alata na prednji utovarivač. Tako da poluge i toplink nemaju nikakve veze s tim
ja bi kopao samo iza, tako da bi ruda oslonjena na traktor drzala kontra teg, a bocno istovar kasike bi isao tako da je ruka pomjerena u suprotnu stranu, razmak stopa je 2m, s tim sto bi ih ja jos okrenuo (moze se) na nekih 230cm ukupno. kako ti se cini onaj nosac gdje kopcam ukrute, jos sam mislio da ih spojim obadva (zvaraim profil) jer su sad odvojeni, sad sam bas u dilemi, vuceni ili noseni, a bojim se da ne uradim bzvz, ipak ima posla da se to uradi kako treba.
Vučeni ne valja, barem ne za tako jak stroj. Prevrnut ćeš se samo tako...
Potrebno je ojačati taj dio za kopčanje toplinka. AKo se bojiš za one vijke na traktoru, izvadi ih sve van i nabavi nove u kvaliteti 12.9. Oni će ti dati određenu pouzdanost u taj dio stroja. Iako, mislim da Fendt nije štedio na kvaliteti vijaka..da jest, nebi bio to što danas je. Što se tiče kopanja iza i sa strane, to nije problem. Ako ćeš kopat iza na gradilištu ili u šumi ili bilo gdje gdje ima mjesta, pomakni ruku na sredinu šina i kopaš bez straha da će te okrenuti. Dok kopaš "uz zid" i ruka ti mora biti skroz bočno da bi kopao, tada malo pripazi i bit će sve u redu.
poredio sam sa carlo pesci, i on je vuceni i ima dugu ruku i dize porilicno tereta, a valjda se ne izvrce.