Ako neće hvatati komande onda postoji problem u razvodniku. Nije moguće da zbog manjeg protoka nebi radile, samo bi bile nešto sporije. Ja sam u početku razmišljao o sustavu od 80l/min, ali sam na kraju nabavio razvodnike od 40 i tandem pumpu 2 kom po 53l/min. Pumpe su veće iz razloga da ih ne moram forsirati sa velikim brojem okretaja da bih dobio puni protok kroz razvodnik. Na 40 l/min sam se odlučio zbog proračuna vremena gibanja cilindra gdje mi izađe da za najveći cilindar koji ima hod 750 mm treba 5 i pol sekundi da bi se on u potpunosti izvukao van, a oko 4 sekunde da bi se uvukao. Ako tom proračunu dodamo 1-2 sekunde više kao neku toleranciju, to je opet brzo. Recimo zakretni cilindri prema proračunu imaju ciklus potpunog izvlačenja od 2.5 sekunde na 40 l/min, a uvlačenja 1.5 sek pa kad bi bilo 80l/min, nebi bilo moguće raditi s njim zbog toga, nego bi još morao stavljati ventile za smanjenje protoka. Kod Pescija EC6 razvodnik je 45 l/min, a pumpa je bila 55 l/min, a sa njim sam uvijek radio na trećini gasa traktora na 540 o/min kardana i bilo je sasvim solidno za raditi. Ako se još uzme u obzir da će biti tandem pumpa s odvojenim razvodnicima s joystickom što znači da će hvatati do čak 4 komande istovremeno smatram da kada bi bilo brže od toga bilo bi neprecizno za raditi i brzo bi ga rasklimao na zglobovima od tolikog brzog navlačenja...
Na slijedećem linku je video u radu s mojim bivšim Pescijem. Ako se zvuk malo pojača, jasno možete čuti da traktor radi na malom gasu pa pumpa niti ne dostiže maksimalni protok, a i radi se o staroj klipnoj pumpi koja ga vjerojatno više ni nije mogla dostići. Razvodnik je običan sa 5 ručki i trebalo je hvatati sve te ručke odjednom, što postane zamarajuće jer nije kao kod joysticka kod kojeg držiš dvije ručke i mnogo brže upravljaš. Iz svih tih razloga sam odlučio da je bolje riješenje tandem pumpa i dva razvodnika tako da kad potegneš istovremeno dvije ručke u puni protok, nema usporavanja kao kod običnih jer se protok ne dijeli nego imaš punu brzinu i silu na najmanje dva cilindra istovremeno. Isto tako, mnogo toga ovisi i o operateru na stroju...
http://www.youtube.com/watch?v=dVOe8_3S-jE