i mislio sam da ga koristiš za neke lakše radove .koliko mu je maximalna nosivost sad kakda si ga prepravio.....Jaga kaže:Za suhe rolo bale jer mi samo takve i trebaju za konje! Za podizanje manje kilaže na paletama, za berbu trešanja itd!
To ti je prepravljeni viljuškar iz onog malog na el. pogon! Platio sam ga 1500 kn i posao majstora 1800 kn i to je to!
Evo,ovde postavljam pitanje.Imam stup od viljuškara koji je u sklopljenom položaju visok 3 metra,kad se rastegne ima oko 5 metara.Na njega sam nadogradil još nekaj,nije bitno.Uglavnom,to sve sad ima oko 500 - 600 kila.Da li bi to IMT 542 mogel nositi na sebi?Ako nebi dal bi bilo bolje staviti neku osovinu,jer se ovo ne koristi kao klasični viljuškar,nego ima drugu namjenu.Znači kad traktor stoji na mestu,to bi trebalo biti ok,al interesira me dal bi 542 mogel podići na polugama taj teret i kak bi se ponašal v transportu po raznim putevima.
Da napomenem.On ne nosi nikakvu drugu težinu osim svoje,znači tih nekih 500-600 kila.
Ajd poslikaj taj svoj sistem sa kotacima i parkingom-podesi visinu kopčanja tako da kad spustiš na hidrauliku viljuške klize po površini
-ja na svom imam dva točka s prednje strane tako da oni podupiru kad otkopčavam, inače uvjek ga otkopčavam na drvenu paletu
Parkiraj ga tik uz šljivu ili neko drvo pa ga privežeš lancom da se neprekrene