Pozdrav,
nitko ne spominje MTD pa nije valjda takva situacija sa spomenutom markom
. Ima li netko iskustva sa MTD-om? Gledao sam modele 790 i 990. 1.1 i 1.2KS. 790 je dvotaktni a 990 je četverotaktni. Snaga je skoro ista samo ne znam razliku 2 i 4 takta??? Prvenstveno kupujem radi kopačice. Za te modele ima kopačica povoljna. Valjda ima snage da nešto iskopa
Ako je netko radio sa istom ili sličnom da podijeli malo iskustva. Trebam za okopavanje oko lješnjaka.
Pitanje 2. Model 790 postoji u dvije izvedbe. Evo slike da ne objašnjavam previše.
http://www.motorama.hr/prodaja/trimeri/mtd/790_full.jpg
http://www.motorama.hr/prodaja/trimeri/ ... j_full.jpg
Koja je lakša za korištenje, za kositi i ako netko ima iskustva za kopanje????
Žalosno je što imaju neku trakicu za objesiti oko jednog ramena a ne pravi pojas. Ako netko zna gdje se može kupiti samo pojas a mehanizam za kačenje vjerujem da je isti ili sličan.
LP
je da malo (puno ) kasnim ali evo da kažem što znam o mtd trimeru.
dakle imam mtd 790M kupljen 2004 u pevecu 1500kn. ovo m znaći ručni čok.to je kao na drugoj slici samo crveni, a zemlja porijekla piše meksiko.snaga mislim da je 1ks.
o tom trimeru mogu da pišem pjesme, što je taj trimer kod mene napravio posla, to je nezamislivo.dvije godine je mijenjao i traktor i malčer u vočnjaku, a nakon kupnje malčera, i povečanja vočnjaka, ostatak života radio je ono gdje malčer nemože, a to je gotovo cca 30% vočnjaka,a kako sam uvijek bio knap s vremenom, uvijek je kosio malo ostarjelu travu,i gotovo bez ikakvih problema.
najveći kvar je bio da je puko zupčanik u reduktoru (moja greška u radu s četverokrakim nožem) ali pošto je to još bilo u garanciji to mi je besplatno promijenjeno,nakon toga mi se popustili neki vijci, pa krš u karburatoru (gorivo) i jednom mi pukla špaga (na samom kraju,pa je samo skračena).
nakon 4g zamjenio original glavu zbog istrošenosti i kupio original zamjensku koja se potrošila za jednu godinu:gitarist:,sad je već treča na njemu i mislim da je zadnja, pošto mi se čini da mu je došao kraj.
danas sam trimerao neki jarak i mali vočnjak, sve stara tvrda trava, i nakon prvog rezervara počeo je mjenjai zvuk, kao neko lupanje, da bi se potom samo ugasio i neće više, kao da nema kompresije.
ako je i crko ,neka ga on je sebe više nego pošteno odradio, i svaka mu čast, ni svječica mu nije dirana
da neispadne da puno hvalim mtd, punac mi je kupio mtd790ast, to je kao automatski čok,platio mislim1300kn koliko sam vidio zemlja porijekla njemačka (ma baš ), od prvog dana problemi, više na servisu nego vidio pravog posla, da bi nakon godine i pol (ima 2g garanciju) crko totalno, Alles mu nepriznaje garanciju zato što gorivo u HR nevalja:scratch
a popravak košta oko 800kn.
i sad ga ja imam za djelove:finga:
proljetos obojica kupimo einhelov trimer 2ks za 900kn, njegov još radi a moj je več 43 dana na servisu ( još dva pa hoču novi)
e sad jedna usporedba i ako netko zna u čemu je štos neka mi odgovori
mtd 1ks i ima rezervar 0.35l, einhel 2ks i rezervar 0.8l
kad dođem u vočnjak pošto mi se teško provlačit oko stabla prvo kosim s jedne pa onda s druge strane cca 2x1m
i sad mtd iako slabiji u praksi je puno jači a rezervar izdrži cijeli red tamo i natrag
einhel duplo jači, u praksi duplo slabiji,a rezervar više nego duplo veći izdrži samo u jednom pravcu
u čemu je štos???
a ovo sa snagom mtd ima i veći i veći broj okretaja i veći mu je promjer kruga rezne niti, a ista debljina strune
biće red kupiti i treći trimer