Pozdrav!
Ima li tko od članova Husqvarna 545RX ili 555RXT?
Kako se pokazao, mišljenje?
Ili ipak gledati nešto od Stihla u toj klasi?
Pozdrav,
Imao sam Husqvarnu 545RX do prije 2 tjedna, prodana je rođaku.
Jučer sam kupio FS461-C, tako da sad mogu reći što mislim o oba dva stroja.
Husqvarna 545RX je prva Husqvarna kod mene (još uvijek imamo Stihl FS350 i FS450 - to su vrhunski strojevi i danas). Imao sam problem s podešavanjem karburatora i nakon toga je stroj radio dobro.
Održavan je i prodan u stanju doslovce kao nov. Korišteno XP ulje.
Odlučio sam kupiti FS461C, nisam još s njime puno radio ali mogu usporediti strojeve (imam MS261, MS462, FS55 i FS461 te koristim stihl HP ULTRA 2T motorno ulje).
Husqvarna 545RX: bolje naramenice, više vibracija na ručkama, kvalitetnija plastika (oklop motora), čini mi se da troši manje goriva, glava za flaks je u cijeni stroja, jedan štitnik se koristi za nož i flaks
FS461: manje trese na ručkama, na izlaznoj osovini više nisu ricne nego je osovina obrušena s obje strane što je po meni lošije, na internetu piše da se dobiju Advance plus naramenice dobiju se samo Advance naramenice, karburator je elektronski M-TRONIC, življe prima gas, mora se kupit poseban štitnik za flaks (koji se sastoji od dva dijela u kompletu) jer štitnik koji dolazi uz trimer je samo za trokraki nož, te nema granični nožić za odsjecanje flaksa, malo življe prima gas, ali je i po specifikaciji nešto sitno jači...
545RX je 900 eura za gotovinu, a 461 je cca 1200 na akciji za gotovinu plus štitnik i glava dodatnih 90 EURa.
Da kupujem ponovno trimer ne znam za koji bi se odlučio

, moram još malo isprobati Stihl, najviše me razočaralo što su popucala dva plastična rebra na haubi motora (većina na to nebi obraćala pozornost ali meni smeta), a siguran sam da nisam udario po tome... Zato sam i napisao da mi se plastika čini lošija.
Po meni je Stihl FS450 bolji od Husqvarne 545RX i Stihla FS461, ali to je stari stroj kojeg se više ne može kupiti u trgovini...
Na slici u prilogu je FS461 s Autocut 46-2 glavom i štitnikom za glavu s flaksom (naračasti standardni plus crni dodatak ).