Ako ne drži, nema pomoći, slijedi zamjena. Savjetujem cijelu glavu, a sačuvaj si dijelove koji valjaju, recimo onaj metalni s plavim dijelom, špulu, možda vanjsku šalicu...Hvala na detaljnom odgovoru.
Pokusavao sam, okrene 5-6x i sklizne, cas drzi cas ne drzi...
Nego, još nekaj mi je palo na pamet: tvoja opruga nema ravne krajeve...da se ne događa da zavlači ovaj pomični dio u stranu, pa da zato iskače?
Probaj, nikaj ne košta. Ja bi probal ugurati neki seger s unutarnje strane.Da li ovo obelezeno treba zapuniti pistoljem za plastiku - ceo prorez, da debljina nanete plastike ne prelazi gabirite samog "mesa" ili vec kako?
Ne vjerujem...Da li je moguce da je pucanje opruge na kvacilu uticalo na ovaj problem sa glavom?
Majstor mi je stavio oprugu (prIvremeno) koja ima jedan namotaj manje (vrv.od nekog drugog), rekao je da mogu da radim tako da zavrsavam to sto imam, ostalo je oko 3-4 Ar sto sam i odradio, zvuk trimera je bio na trenutak malo drugaciji, glava se nije bas zaustavljala uvek na leru, ostalo je bilo sve ok.
Da li sam pogresio sto sam nastavio da odradim tih 3-4 Ar ili ne?
Da li sam mogao neku stetu da napravim?
BC174 je, a ne TS, a izgleda isto kao BNW130, tak da su vjerojatno iste.Nisam u toku sa trimi glavama,
ovu koju preporucujes Villager TS174, na sajtu vidim BC174, da li je to jedno te isto i da li je to istovetno sto i Tecomec BNW130 ?
Oprosti, zaboravan sam…
Ovo je jeftinije, jer već imaš T45(X) glavu, a maticu i nakon toga možeš vratiti na T45. Nisam niti znal da ima adaptera negdje za kupiti, ali to je dobro u svakom slučaju.Kazes da rajberom prosirim glavu za maticu sa T45X, a na sajtu Tecomec-a stoji da imaju poseban adapter za
M12 X 1,75 LF. Šta je pametnije uraditi? Da li je bolja opruga kod T45X?
Opruga od T45 ne treba na BC174 glavi, jer je ionak prekratka.
Rekel bi da su BNW130 / BC174 klase T45, a ne T35 glave (koja nije baš nekaj posebno).Ove glave:
Tecomec SPR130 i BNW130 su oko = 16e,
Villager TS174 oko 14e,
Husq. T35 = 20e
Obicna T35 u odnosu na TS174 (BC174 ili BNW130) Tecomec?
Osobno ne volim flave s malim promjerom gumba, jer zapinju ako nije ravan teren.SPR130
Vidiš da za zamjenu adaptera postoji univerzalna matica (M14x1,5L) koja ide u glavu, a u nju se onda ušarafljuju ovi adapteri koji imaju navoj izvana i iznutra. Pitanje je ima li toga negdje za nabaviti?Zaboravih da dodam u vezi adaptera