Upravo sam i ja iz istog razloga uzel fs250. Malo slabiji, dosta Lakši, puno pristupačniji cijenom mislim da je 2017 godine bilo nemalih 1400 kn razlike u odnosu na fs 240 pa reko ako nešto i rikne neće biti u toj vrijednosti, a sve si i ovako sam popravljam i održavam.
E sad usporedba fs 250 i 131r. Kaj se tiče flaksa osjetno je jača fs 250 0,3 ks nije malo, nije to sad nešto posebno, ali se osjeti . Međutim u radu sa nožem je barem meni puno bolji 131r jer ima bolji okretni moment pogotovo na niskim okretajima. Inače maksimalno izbjegavam gasiranje (trganje) već se trudim držat konstantan broj okretaja noža , a to mi je lakše na 131r. Kad koristim flaks onda najviše radim pun gas. Uglavnom svaka ima prednosti i mane i način primjene malo ih je i teško usporediti i zbog izvedbi ručke, ja sam prezadovoljan i jednom i drugom jedino bi dobro došla uz njih kakva 460, ali moral bi imat daleko više posla . Inače susjedi imaju jedan 120 r, a drugi 235 r, meni je definitivno moj 131r broj 1 i da kupujem opet isto bi uzel.