@aag14v, bez svake sumnje Stihl je vrhunski stroj. Svako se okrene za njim kad ga vidi u radu. Nakon prvog paljenja oduševljava me paljenje na prvi potez, munjevit odziv na gas, ne guši se u debeloj travi itd. Ne žalim, dapače (pogotovo za iznos koji sam platil). Extreem naramenice su izvrsne, iako im fali jedna pozicija za namještanje visine (premali sam)…
To kaj 46-2 nema lager na vrhu meni je najveća mana te glave. Špula, odnosno onaj crni vrh, se jako troši, a i puno potroši snage “handanjem” po zemlji. Po kamenju je začas gotov, dok onaj vrh s lagerom na T45X stoji u odnosu na zemlju i glava dulje traje.
Za 46-2 nemreš kupiti ni ušice na Aliju (originalni par košta oko 3e), zamjenska glava nema iste ušice niti feder itd. Paše jedino špula.
Husqvarnina zamjenska T45X glava je identična originalnoj, i dijelovi su međusobno zamjenjivi, 5pari ušica košta 4e itd, zamjenski štitnik za H335/535 košta 10…15e itd. Zamjensku T45X glavu dobiješ za 10e, a samo špulu za 46-2 sam platil 13e, a uz nju ne dolazi feder, pa i njega treba posebno platiti …
Ni T45 niti Tecomec glavu nemreš direktno preseliti na Stihl, već treba 11mm uložak, jer flaks na njima toliko više izlazi pa ga nož na štitniku ne odsjeca, itd.
Glede potrošnje: mislim na istom poslu s istim flaksom. Naravno, kad treba snage, onda nema govora o usporedbi.
Zato ti imaš novi FS250, a ja staru H335.
Činjenica je da Husqvarni fale modeli od 30 i 40ccm (recimo 540), no da Stihl ih ima toliko da je zbunjujuće pri odabiru…