• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
14
Hvala svima na pomoci oko mojeg tomice,u subotu sam ga rastavio radi reparature sredine i odmah pogledao mjenjac.Kod mjenjaca nema problema,svi zupcanici i lezaji su ok,kao i kljuc mjenjaca.Problem je bilo crijevo koje ide iz filtera nafte prema pumpi visokog pritiska.Na jednom mjestu je nastala rupica kroz koju je pumpa vukla zrak te je zbog toga ostajao bez gasa.Zamjenio sam crijevo sa platnenim lajtungom i sve sad radi normalno.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
I to potvrđuje upravo ono što sam ti napisao - kakve veze ima crijevo za gorivo
sa tvojom tvrdnjom da traktor trokira samo u trećoj brzini ?
Možda ti je to dolazilo do izražaja samo u trećoj brzoj jer je tada traktor izložen
jačoj trešnji i poskakivanju, pa je jače vuklo zrak.

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Poz svima,znam da sam u pogresnoj temi,al u PE18 jako malo forumasa,izvinjavam se, pa da li je neko mijenjao semerin izlaznog vratila,tamo dje se freza kaci, nasuo ulje pa mi curi, nadam se da se ne mijenja iznutra posto sam mijenjao vec na sredini uff...kud nisam pogledao, nadam se da je svana kao na novijim modelima i da se vadi sa zicom ili dva tanka odvijaca ..iscupa..usput koja tacno mjera vidim da su neki mijenjali pa nije bila tacna mjera 25 52 12...tomo PE18...i koji modeli imaju isti zadnji dio mislim na unutarnjost zupcanici,trkaci,osovina,lezaji nevezano za hidrauliku,pumpu,kacenje, radi dijelova da znam sta gledati u katalogu HVALA

Draen

Član
Tu od
1 Svi 2020
Poruka
30
Pozdrav forumasima, imam pitanje, gdje nabaviti poklopac filtera zraka,, znaci onaj poklopac koji ide na filter zraka od LDA 672 (TV731)
Masiva nema ni ne drzi,, samo komplet filter zraka, a nema ni njega (520kn)

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Teško da ćeš pronaći samo taj dio u trgovinama. Jedino u kompletu ako imaju. Najbolje bi bilo potražiti po oglasima ako kojim slučajem netko prodaje.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
To je toliko nebitan dio da ga možeš napraviti od bilo čega.
Svrha tog je samo da u filter ne uđu krupni komadi.
A ako već hoćeš da ima takvu mrežicu, nađi kod nekog tko ima kamion pa uzmi stari filter zraka od kamiona,
i izreži sa njega mrežicu koja opasuje filter.
Imat ćeš mreže da napraviš 20 takvih a ne jedan.
A za nosač daš si malo truda izrade od željeznog flaha ili kutnika.

Draen

Član
Tu od
1 Svi 2020
Poruka
30
To je toliko nebitan dio da ga možeš napraviti od bilo čega.
Svrha tog je samo da u filter ne uđu krupni komadi.
A ako već hoćeš da ima takvu mrežicu, nađi kod nekog tko ima kamion pa uzmi stari filter zraka od kamiona,
i izreži sa njega mrežicu koja opasuje filter.
Imat ćeš mreže da napraviš 20 takvih a ne jedan.
A za nosač daš si malo truda izrade od željeznog flaha ili kutnika.
Screenshot_20211212_180549_com.android.chrome.jpg Screenshot_20211212_180549_com.android.chrome.jpg evo rijesenje,, nije skupo

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
poz
nedavno sam kupio tv-730 koji je totalna novina za mene jer imam stari PE18!
Mislim da imam problem s polužjem hidraulike.. Počinjem pripasivat priključke, trenutno malčer koji ima napravljen prihvat za starog tomu. Uglavnom da ne dužim, čini mi se nekak sve čudno kak to izgleda na mom 730, poluge kratke i malog razmaka pa sam pretpostavio da je neko stavio kompletno polužje za uže modele tv. Gledao sam razne slike na netu i vidim da očito moram produžit poluge i to sve malo prepravit prije nego idem rješavat vješanje pluga i ostalog.
Prvo je slika mog 730 a drugu sam našao negdje na starom forumu..
Jel mi može neko dat dimenzije koje mi trebaju da si to malo produžim i proširim?
Druga je slika kak bi ja htio da mi to izgleda

Prilozi

• tv730moj.jpg
    tv730moj.jpg
    50 KB · Pregleda: 36
  • tv730poluzje.jpg
    tv730poluzje.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 35

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Nemoj se opterećivati polugama. Prvo probaj prikopčati priključke.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Koliko vidim prema slici to je sigurno netko sebi preuređivao, slažem se s kolegom @iwanho, probaj staviti gore priključke pa češ točno znati. Što misliš koristiti od priključaka, moje mišljenje je da bi to ovako kako je sada napravljeno/prilagođeno trebalo odgovarati.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Morat ću preuređivat ipak. Za mali malčer od metar mi još ovako i ok al trebam pripasat na mali rovokopač koji je bio na Kuboti. Ima puno širi prihvat i ne može mi bit tak jako blizu traktoru, mora bit malo više mjesta između tome i priključka ( multiplikator s pumpom hidraulike i još nešto treba više mjesta) fali mi maksimalno desetak cm u širini i možda isto toliko u dužinu.
Planiram si radi neki priključak za trganje i izvlačenje đubreta od ovaca a za to sam nabavio stari dvobrazni plug koji ima isto malo širi prihvat nego mogu uhvatit sa sadašnjim polugama

Posljednje uređivanje:

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Danas sam probao privesti Tomu uz rovokopač, gornja poluga mi je izgleda ok dužine ali donje poluge hidraulike su mi malo prekratke. Kupio sam donje poluge za IMT, plan je odrezat oko s jedne strane, malo skratit polugu i ponovo zavarit.. Ovak provizorno sam stavio i izgleda da će to bit ok, poluge mi trebaju bit duže od sadašnjih na Tomi jedno 5-10cm a i trebaju biti šire nekih desetak.
sad me muči nešto drugo, možda je glupo pitanje al bio je već mrak pa nisam baš najbolje mogao proučit nešto.. Kupio sam u Masivi inverziju s jednim izlazom, probam ju danas stavit i shvatim da mi ne sjeda do kraja jer nema utor za onaj zub koji viri na Tomi! Inverzija odostrag ima sve ravno, bez utora. Zna li netko može li se taj dio koji viri na Tomi izvadit (označeno sa 1). Ako može van kako se to izvede?
Ovako na prvu mi izgleda kao da je uprešana ili ušarafljena u rupu. I ne znam čemu služe dva zareza na tom istaknutom dijelu pa sam pomislio da je to možda za neki alat s kojim se to može izvadit.
Varijanta B je da napravim neku distancu da inverzija dođe do tog izbočenog dijela al to mi se ne sviđa jer bi manje bilo uzubljeno u izlazno vratilo

Neki help stručnjaka?

Prilozi

• images.jpg
    images.jpg
    8.2 KB · Pregleda: 14

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Ta piksla je da drži priključak u centru (npr. frezu), ovi upusti bi mogli biti naznake da je to zavrnuto u blok. :unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh