Još sam u fazi pripasivanja, valda će bit ok kad sve posložim. Rovokopač je neki mali home made, prepravljan od nekog malog bobcata ako sam dobro shvatio čovjeka od kojeg sam to kupio. Uredno je radio na Kuboti približno iste snage, a Kubota je još čak nešto lakša od mojeg tome. Neću ja radit s tim neke zahtjevne poslove, tu i tamo nešto malo čeprkat po imanju, tovarit đubre..Kakav rovokopač bude pokretan s TV?
To svakako, treba pazit jako, jednom sam se “opekao” sa starijim PE18 kad me izbacio iz sedla. Nenam pojma koliko kila bi to moglo imat al po slobodnoj procjeni 300-400. Prijašnji vlasnik ga je koristio na ravnom, u Slavoniji a kod mene je sve koso, brdo tak da moram jako pazit. Trenutno sam u lovu na zaštitni luk, našao u oglasi samo jedan koji mi odgovara, 2500kn viška trenutno nemam pa će to malo pričekat mjesec dvaIzgleda mi dosta masivno, samo treba paziti kod bočnog rada da ne dođe do prevrtanja.
Ma ništa malo su me zbunio, mislio sam da sam napravio previd u tome šta tačno komentarišemo.Oprosti ja mislio na obicni prelaz izlaz tv. na izlaz standardnog vratila kao komentar 1.000!
Sori ako sam pomutnju unio....
Kad izvadiš semering tu treba biti seger još, izmeri debljine I možda se uklopiš bez semeringa, a po potrebi možeš maknuti i seger prsten. Može I bez segera jer neće prelaz dati da izadje ležaj ako ti toliko treba. Mada je tu semering najvjerovatnije širine 10 mm što je čini mi se dovoljno.Najbolje da ne vadim taj dio s tome, ima važnu namjenu da drži priključni dio u centru. Najbolje da rastavimo ovi novu inverziju koju imam i prepravimo je ako se može. Mjerio sam dio koji je uprešan u inverziju i kad se makne rupa točno odgovara izbočini na tomi. Ne znam koliko je ta distanca debela, koliko ima do ležaja al ako bude sreće možda samo da to izvadimo i stavimo seger odma iza ležaja. Dobri ležaj sa plastičnom brtvom dugo drži mast i štiti ležaj. Kad već rastavljamo ako je neko sranje od ležaja možemo stavit neki kvalitetniji i ok, neću ja to puno koristit, samo za rovokopač a on mi je za lokalnu upotrebu na imanju. Možda skupi 15-20 sati rada godišnje
Mislim da tu i nema semeringa a možda ni segera nego samo ovaj istokareni prsten koji je na knap utisnut. Ne može to nikamo pobjeć kad se zašarafi na tomu. Tako mi je napravljena i ona redukcija na normalni kardanski izlaz, nema segera ni semeringa, vidi se ležaj. Bit će sve jasnije kad bude rastavljeno. Jedino mi ne pada na pamet kako to sve skupa izvuči prema nazad, za šta uhvatit, s čime! Isprešat ne možemo kad je zatvoreno s druge strane. Možda izbušit rupu pa poslije urezat navoj i stavit čepKad izvadiš semering tu treba biti seger još, izmeri debljine I možda se uklopiš bez semeringa, a po potrebi možeš maknuti i seger prsten. Može I bez segera jer neće prelaz dati da izadje ležaj ako ti toliko treba. Mada je tu semering najvjerovatnije širine 10 mm što je čini mi se dovoljno.
Evo slike sa servisnog popis semeringa ...52X26X10 seger/uskocnik 25mm fi.........bez toga tece ulje kao na slavini,,,i da semering se stavlja od traga ...Mislim da tu i nema semeringa a možda ni segera nego samo ovaj istokareni prsten koji je na knap utisnut. Ne može to nikamo pobjeć kad se zašarafi na tomu. Tako mi je napravljena i ona redukcija na normalni kardanski izlaz, nema segera ni semeringa, vidi se ležaj. Bit će sve jasnije kad bude rastavljeno. Jedino mi ne pada na pamet kako to sve skupa izvuči prema nazad, za šta uhvatit, s čime! Isprešat ne možemo kad je zatvoreno s druge strane. Možda izbušit rupu pa poslije urezat navoj i stavit čep
EVO SLIKICE.....SEMERINGA,,,,I GOLOG LEZAJA...Meni djelovao da je semering, ma zavari nešto da imaš prostor za neki klin ili da povučes radspcigerom, ili dva vijka I onda neku ploču i stigneš preko tog izlaza, mislim da ti je najbolje i brže zavarit a poslije to obrusiš.
Ja sam komentarisao sliku i kućište sa post 982.EVO SLIKICE.....SEMERINGA,,,,I GOLOG LEZAJA...
hhaha ma nema veze bitno da se pomazemo u misljenjima i idejama, mnogi se nisu susretali sa diferencijalom i mjenjacem ni auta a kamo li traktora, super opet ,👍Ne varas se....i ja sam kao ti mislio!!!
Sta bi rekli susedi profulo si ceo fudbal....