Tomo Vinković tt830s generalno/pomoć
Pozdrav!
Naime, imam TV tt830s kojeg želim osposobiti za rad. Stojao je skoro 4 godine bez pokretanja pod nadstrešnjicom. Sad bi ga ja htio osposobiti za rad.
Za početak sam ispustio ulje iz motora i oprao sam motor izvana. Al' onda nikako da kupim ulje, sad sam napokon uzeo INA SAE 15 W40. Uspio sma naći podatak da u motor ide 4.5L ulja. Uzeo sam dva kanistera od 4L pa to nije problem. Ali, uvijek postoji ali... Sad ne znam di se sipa ulje u motor, tražio sam na netu, neki govore da ima u rezervaru posebni rezervar za točenje motornog ulja što mi nikako nema logike i veze s mozgom. Gledao sam neke slike, svaki model maltene ima mjesto za sipanje motornog ulja na nekom drugom mjestu.
Sad ovako, našao sam nešto što bi po meni bio otvor za motorno ulje, ali vidim da je spojeno crijevom do filtera zraka, a nisam zagledao jer je bio pljusak sada i oblačno dali ide do kartera dolje, al' rekao bih da je to to i imam ovako nekih pitanja.
Ovaj kao "leptir" šaraf na kojem piše "ESSOLUBE" bi trebao po mom mišljenju biti otvor za sipanje ulja u motor, ali ima ovo cijevo što ide do filtera zraka pa sam malo skeptičan po tom pitanju. Ne znam, možda je to povrat ako ima previše ulja u filtera pa automatski vraća višak u karter.
Nadalje, nemam pojma po čemu da zaključim imam li ili ne Hidraulično volan, nisam vozio nikada da bih mogao reći da ima ili nema. Na rezervoaru postoje 3 čepa. Najveći za gorivo, jedan kada otvorim ima onaj mjerač razine ulja, unutra ima malo ulja i ima miris kao transhidrol pa mislim da bi mogao biti od volana. i još jedan također s mirisom transhidrola, s maticom koja ima neke kao bakrene pipke na dnu. Sad nemam pojma jel to od volana i hidraulike ili od čega?
Općenito malo znam o ovome traktoru pa ću vas vjerojatno često posjećivati sa novim pitanjima