• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Evo jedna slika sa neta stara ali dobra:icon_eyes:
traktori6uu4.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
U ono vreme je to bio traktorčič koji su mnogi mogli samo zaželjet da bi ga imali.

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Da izgleda moćno al meni se sviđaju gume
Dobro bi mi došle jedne takve

Deyan

Novi član
Tu od
20 Svi 2014
Poruka
14
Nije mi jasno da se nekome isplati ic toliko ulagat u tv

Ovo je Oven iz Slovenije. Traktor se je radio za hriboviti teren. Nije jedan ulagao u TV, nego jih je "tvornica" predelavala.

Pozdrav svima, ja sam nov na forumu. Nedavno sam dobio svoj prvi Tomi TV-521 godine 1980. Traktor je u slabi kondiciji i sada ga sporo popravljam. Jedva čekam, da bude ko nov.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Tomo Vinković tt830s generalno/pomoć

Pozdrav!

Naime, imam TV tt830s kojeg želim osposobiti za rad. Stojao je skoro 4 godine bez pokretanja pod nadstrešnjicom. Sad bi ga ja htio osposobiti za rad.

Za početak sam ispustio ulje iz motora i oprao sam motor izvana. Al' onda nikako da kupim ulje, sad sam napokon uzeo INA SAE 15 W40. Uspio sma naći podatak da u motor ide 4.5L ulja. Uzeo sam dva kanistera od 4L pa to nije problem. Ali, uvijek postoji ali... Sad ne znam di se sipa ulje u motor, tražio sam na netu, neki govore da ima u rezervaru posebni rezervar za točenje motornog ulja što mi nikako nema logike i veze s mozgom. Gledao sam neke slike, svaki model maltene ima mjesto za sipanje motornog ulja na nekom drugom mjestu.

Sad ovako, našao sam nešto što bi po meni bio otvor za motorno ulje, ali vidim da je spojeno crijevom do filtera zraka, a nisam zagledao jer je bio pljusak sada i oblačno dali ide do kartera dolje, al' rekao bih da je to to i imam ovako nekih pitanja.

Ovaj kao "leptir" šaraf na kojem piše "ESSOLUBE" bi trebao po mom mišljenju biti otvor za sipanje ulja u motor, ali ima ovo cijevo što ide do filtera zraka pa sam malo skeptičan po tom pitanju. Ne znam, možda je to povrat ako ima previše ulja u filtera pa automatski vraća višak u karter.

Nadalje, nemam pojma po čemu da zaključim imam li ili ne Hidraulično volan, nisam vozio nikada da bih mogao reći da ima ili nema. Na rezervoaru postoje 3 čepa. Najveći za gorivo, jedan kada otvorim ima onaj mjerač razine ulja, unutra ima malo ulja i ima miris kao transhidrol pa mislim da bi mogao biti od volana. i još jedan također s mirisom transhidrola, s maticom koja ima neke kao bakrene pipke na dnu. Sad nemam pojma jel to od volana i hidraulike ili od čega?

Općenito malo znam o ovome traktoru pa ću vas vjerojatno često posjećivati sa novim pitanjima :)

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
Re: Tv serije 800

ulje sipas na taj cep stose vidi na prvoj slici i to nije 800 serija nego 730 i nema serva a ovaj veliki cep tiuje za gorivo a ona druga dva suti mjerac i sipanje ulja i odusak i tu sipas hidraulicno ulje za poluge i ako imas prikolicu za kipu a imas i polugu za dekompresor vidi se na prvoji slici

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Prvi lijevi sipaš ulje za hidrauliku, desno je odušak, dole desno veliki za naftu.
To je TV730.:icon_scratch:
IMG_2099.jpg

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432

E hvala na potvrdi... Pa na haubi mi pise tt830s pa sam za time isao da je serija 800... Traktor je kupljen prije pa vec skoro 8 - 9 godina, ne znam dali je motor mjenjan ili nesto ako ste po tome zakljucili da je 730. Kao sto vec rekoh ne razumijem se previse u ove traktorceke, a htio bih.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Postavi sliku sa zadnje strane, i cijelog traktora. (lakše se orjentišemo):icon_razz:

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432

To je taj Tomica :D

Pokušao sam ga paliti danas... Natočio msa nanovo gorivo i ulio 4,5L ulja, vrti se, al' nikako da baci dim, dali postoji neka poluga za gašenje da je izvučena, nisam se toga sjetio heh :/ Gdje bi se trebala nalaziti? A sad i kad sam se sjetio ne bih pretpostavio gdje bi mogla biti... I kako se odzračava? Nema pumpu kao na ostalim traktorima. Vidim da ima neke šarafiće na dijeli iz kojeg izlaze visokotlačna crijeva koja idu do dizni, na toj ploči gdje su šarafi idu sajle od gasa, odvrnio sam jedan i pokušao paliti da vidim hoće pljusnuti gorivo jer mi se činilo da je to nekakav odzračivać, ali ništa. Ima netko neku ideju?

P.S. ispričavam se na DP, ali nema nigdje Edit botuna više :/

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Zahvaljujem kolega... Odzračio sam mašinu, i za manje od 10 sekundi je kresnio :D

Sad još treba podmazati sajlu od kvačila i namjestiti idealno hvatanje jer jednom fino lagano krene, a drugi puta samo odskoči, vjerojatno je sajla zahrđala pa se zaustavlja u bužiru, sve u svemu mašinica radi kao curica, možda bih samo smanjio ler jer malo previše tutnji i treba pohvatati sve komande skontao sam desne dvije ručice su mjenjači, a lijeve nisam dirao. Još trebam uzeti transhidrola za hidrauliku i mostove i to je onda to :D

Na vrh