• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,918
Evo ja sam ti stisnul prvo hvala. I ovaj zadnji post (od ova ukupno zadnja tri) je puno bolji od prethodna dva u smislu stila pisanja.:icon_thumright:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,398
Ako nabaviš kardan s frajlauf spojkom, nebuš trebal isključivati kardan. kad staneš i prebaciš u rikverc, rotor malčera se bude prirodno zaustavil.
Takav ti kardan treba i radi sigurnosti. Naime, ako kardan nema jednosmjerne spojke (frajlauf), kad pritisneš kuplung rotor bi preko kardana gural traktor (a zamisli da je stablo ispred njega...). Tada ga nemreš više niti na ručici isključiti jer je cijeli pogon napet.

MARINkclu

Novi član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
12
ovo za sigurnost super zvuči...fala, a ovo kaj si napisal da se bude prirodno zaustavil s frajlauf kardanom znači da se nebude trebalo čekati da potpuno stane, pa onda krenuti s traktorom u drugom smjeru, ili se treba ipak pričekati da on odvrti (napamet velim 5,6 krugova) do potpunog zaustavljanja...mislim cilj svega je da se diferencijal na malčeru ne rauba ko i sam traktorski prenos
:(angel):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,398
Kad stane traktor, stane i kardanska osovina na njemu. Multiplikator na malčeru i dalje vrti nož. Kad je traktor stal, možeš prešaltati u rikverc i krenuti. Kardanska osovina se bu vrtila u drugom smjeru od smjera ulazne osovine reduktora, i nebu ju pogonila, te se bude reduktor s nožem vrtil dok ima zamašne mase. Kad je više nebu, rotor bude stal, a ti i dalje ideš u rikverc. Kad buš krenul naprijed, frajlauf bude prestal i kardan bude opet počel okretati reduktor. Eto, to je sva mudrost.

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Imas vise opcija gori, ali da te samo upozorim...ako iskljucis kardan i odmah u rikverc, samo se sjeti da moras vratit u pravi smjer kad ukljucujes nazad kardan :) znaju se ljudi zanesti i nisu presaltali u ispravnu i ukljuce kardan krenu, a ono boom xD

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nemre uključiti kardan ako kotači stoje a disk se još vrti , bez obzira jel u brinama za naprijed ili rikverc , tek kad stavi u ler može uključiti kardan ..i to se laganim krčanjem ....ako do tad rotor ne stane a vjerojatno hoče

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Moglo bi sa inverzijom koja ima dve izlazne osovine (jedna vrti levo druga desno) pa prestavljaš kardan ali u praksi malo upotrebljivo jer ode vreme.

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
329
to znači da se frajlauf kuplungom nemre kositi u rikverc?
:(talk):

Pozdrav
ja imam tomicu 730 sa malčerom
dok nisam stavio kardan frajlaufom kak vi to nazivate tomica se je penjao po šljivama i jabukama nemreš ga zaustavi, moj savijet obazno kardan sa sklopkom (frajlaufom) i da kad i deš u rikverc ne kosi ali kosa je zalaufana pa pokosi 5m i savijet kad se voziš u riverc iskopčati kardanski pogon

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Nikakva osim što 732 ima sat za obrtaje a 731 nema.Drugih razlika nema

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Prve serije 731 imaju skupa rezervoar za naftu i hidr. ulje.

Posljednje uređivanje:

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
Pozdrav svims!

Več dugo vremena nisam aktivan na forumu a sad mi treba pomoč:
Kupio sam TV 732 u potpuno u originalnom stanju i ne radi mi brojač sati , u stvari sat je dobar treba mi onaj prenosnik okretaja iz sajle na brojač(dođe našarafan sa zadnje strane ispod armature). Dali ko zna gdje bi se moglo nači ovak deo ili adekvatan njemu?
Drugo što me zanima je gde nabaviti kutiju nožnog gasa od serije 800? Želeo bi si napraviti nožni gas.

Molim poruke na privat poštu za koje sam puno zahvalan

POZZ

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Pozdrav svims!

Več dugo vremena nisam aktivan na forumu a sad mi treba pomoč:
Kupio sam TV 732 u potpuno u originalnom stanju i ne radi mi brojač sati , u stvari sat je dobar treba mi onaj prenosnik okretaja iz sajle na brojač(dođe našarafan sa zadnje strane ispod armature). Dali ko zna gdje bi se moglo nači ovak deo ili adekvatan njemu?
Drugo što me zanima je gde nabaviti kutiju nožnog gasa od serije 800? Želeo bi si napraviti nožni gas.

Molim poruke na privat poštu za koje sam puno zahvalan

POZZ

U Hr teško, možda bi se dalo nači u Srbiji, inače prozvodnje je Teleoptik

MARINkclu

Novi član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
12
Evo da se javim, došlo je do promjena u financijama pa nisam uzel Tv serije 700, nego je ipak ispala serija 500, tj 523 85 god u original stanju( nadam se), pa se selim na drugu temu očito
Bil prošli vikend u Sloveniji, pa dofurali na labudici, nekaj su povoljniji
Bum stavil slikice
Imam pitanje u vezi korištenja špere, rekli su mi da se koristi tako da se traktor lagano kreče izričito u sporim brzinama (nadam se da u svima) i da se ručica povuče (drži) prema sebi dok ne prebaci ( za neko vreme ) i volan se cima levo desno ,bez stiskanja kuplunga

Ja sam probal na mestu povuči ručicu pa nije išla, s tim da sam držal kuplunga i volana pomical levo desno i bil je u sporim brzinama

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Ja se isto s tim znam malo zezat, al to je ocito normalno. Probao sam par puta u rikverc pa prema napred i onda mi je ukljucilo blokadu. Probaj tak

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk

MARINkclu

Novi član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
12
znači bitno je da je traktor u pokretu, treba onda stalno s rukom držati prema sebi dok ona ne upadne na svoje mesto...
a se mogu onda brzine šaltat, mislim u drugu sporu i treču?

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Ne bi se smjel bas previse kretat, vise onak da se pomakne malo napred/nazad pa dok rucica ne upadne u leziste. A brzine mozes saltat (bar kolko ja znam) al ne smijes skretat

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L31 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Evo da se javim, došlo je do promjena u financijama pa nisam uzel Tv serije 700, nego je ipak ispala serija 500, tj 523 85 god u original stanju( nadam se), pa se selim na drugu temu očito
Bil prošli vikend u Sloveniji, pa dofurali na labudici, nekaj su povoljniji
Bum stavil slikice
Imam pitanje u vezi korištenja špere, rekli su mi da se koristi tako da se traktor lagano kreče izričito u sporim brzinama (nadam se da u svima) i da se ručica povuče (drži) prema sebi dok ne prebaci ( za neko vreme ) i volan se cima levo desno ,bez stiskanja kuplunga

Ja sam probal na mestu povuči ručicu pa nije išla, s tim da sam držal kuplunga i volana pomical levo desno i bil je u sporim brzinama
dobro su ti rekli ,

Najnoviji postovi

Na vrh