• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Ili da ga odreže!
Bez centra odoše odmah korneri na osovini.
Eh tog sam se i bojao da taj izbočeni dio nije piksa! Nebi to rezao, morat ću očito drugu inverziju nabavljat! Nisam oćekivao da postoje inverzije koje na neke modele pašu a na neke ne!
Vidi na invrziji je na gornjoj slici je ubačen semering. Izmeri veličinu dali odgovara toj izbočini.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Očito na njoj ima nedostatak. Na uzlaznom vratilu osovini nema semering, to je ostao otvoreni sistem te ulje ako ima tu će da izadje. Takođe nije urađen centar. Osovina nemoze i nesmije da bude centar, jer u procesu obrade postoji zazor između osovine i unutrašnjeg kornera za montažu i ako krene žvakati korner njega nema ubrzo. Osovina može biti centar kod tvrdog navlačenja što u ovom nije slučaj.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
probat ćemo rastavit onu inverziju iz Masive pa vidit jel se može prepravit, sa zadnje strane ubacit novi komad koji ima utor za izbočeni dio tome. Nešto ovako kao na slici..
Iako glupo je dat 100€ za novu inverziju i onda se zezat s prepravljanjem al šta je tu je
Baš su to blago rečeno nespretno napravili, pa jasno je da treba imat točnu udubinu koja će pomoću izbočenog dijela na tomi držat sve i centru. Ne znam za koji model TV-a bi ona inverzija iz masive bila!

Prilozi

• 743EA0D3-6FD3-4832-B68F-AABF13169A10.jpeg
    743EA0D3-6FD3-4832-B68F-AABF13169A10.jpeg
    6.8 KB · Pregleda: 5
Posljednje uređivanje:

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
ah u tom dućanu imaju dva modela, onaj sa dva izlaza mi ne paše iz drugog razloga. Sumnjam da bi mi primili nazad i vratili lovu, prošlo je više od 15 dana. Da prodam ovu preko oglasa znam kako bi bilo, nisam u stanju ništa prodat :) tako da mi je varijanta prepravljanja za sad najizglednija, ako će se moći, pitanje koliko mjesta ima iza ležaja..

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Gledaj možeš izvadit semering pod uslovom da je otvor isti ili veči i po potrebi napraviti piksnu. Ako to nećeš često skidati onda možeš povremeno i unutra ibacit ulje. Dobro bi bilo onda stavit i semering na izlaznu osovinu multi. To bi morao probati sa piksnom da bi dobio širinu za semering piksnu tvrdo nabiti. Koliko ima prostora do segera imali bar 4 mm. Ovo su neke moje kalkulacije bez mjera ti vidi šta ti mjere dozvoljavaju.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Bit će valda sve jasnije kad se rastavi. Ima mazalicu sastrane pa je vjerojatno predviđeno da ide mast a ne ulje

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Zupčanici samo odbace mast na dekl i zubcanik ostaje suh, ulje se vraća i konstantno zalijeva. Ako to prilagodiš na mjestu mazalice spricom 1,5 dl ulja ubaciš.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,293
Ali ti nema zubcanika vec lezaj, a lezajevi se podmazuju mascu. Zar ne?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Jel pričamo o inverziji u kjoj se mijenja smjer vrtnje kardanskog vratila ili osovine. Komentar I slika 982.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Inverzija je to o čemu ti pričaš (promjena smjera okretaja), ali ona @bing2008 ne odgovara. Njemu treba adapter s kardanskog izlaza od TV-a na kardanski izlaz za standardni kardan.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Jel to mozda ovo sto kolega traži ?
Nije to, takav dio imam za druge stvari, recimo za malčer koji se vrti u lijevu stranu. Kod mene se radi o inverziji, promjeni smjera vrtnje i usput izlazna osovina za standardni kardan. Unutar sklopa inverzije bi trebale bit dvije osovine, 4 ležaja i dva zupčanika. Nisam vidio kako izgleda iznutra al to bi moralo bit to. Smjer vrtne u desno mi treba za multiplikator na kojem je pumpa hidraulike za rovokopač. Znam da je bolje ulje nego mast, al u krajnjem slučaju mogu možda stavit onu mast koja ide u zupčaste glave trimera, ona je rjeđa pa se vrati i na zube, gusta se samo razbaca okolo po stjenkama. To se u principu sporo vrti

Posljednje uređivanje:

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Da to nije kojim slučajem tu zavrnuto ,nesto se vidi kao loza navoja na čahuri. Jos imaju ti šlicevi kao za ključa.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,293
Jel pričamo o inverziji u kjoj se mijenja smjer vrtnje kardanskog vratila ili osovine. Komentar I slika 982.
Oprosti ja mislio na obicni prelaz izlaz tv. na izlaz standardnog vratila kao komentar 1.000!
Sori ako sam pomutnju unio....

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Najbolje da ne vadim taj dio s tome, ima važnu namjenu da drži priključni dio u centru. Najbolje da rastavimo ovi novu inverziju koju imam i prepravimo je ako se može. Mjerio sam dio koji je uprešan u inverziju i kad se makne rupa točno odgovara izbočini na tomi. Ne znam koliko je ta distanca debela, koliko ima do ležaja al ako bude sreće možda samo da to izvadimo i stavimo seger odma iza ležaja. Dobri ležaj sa plastičnom brtvom dugo drži mast i štiti ležaj. Kad već rastavljamo ako je neko sranje od ležaja možemo stavit neki kvalitetniji i ok, neću ja to puno koristit, samo za rovokopač a on mi je za lokalnu upotrebu na imanju. Možda skupi 15-20 sati rada godišnje

Prilozi

• 0AC2D064-906D-4DA0-B680-53FA0DEFDC87.jpeg
    0AC2D064-906D-4DA0-B680-53FA0DEFDC87.jpeg
    13.6 KB · Pregleda: 15
  • 5E99C7BB-051C-4814-8923-37EAF0DFD684.jpeg
    5E99C7BB-051C-4814-8923-37EAF0DFD684.jpeg
    11.1 KB · Pregleda: 15
Na vrh