• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Mislim da na osovinu - kroner dolazi nastavak (dvozubni) kojemu se preko tih "ispusta" izbija/nabija osigurač!

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Ta piksla je da drži priključak u centru (npr. frezu), ovi upusti bi mogli biti naznake da je to zavrnuto u blok. :unsure:
Pa da, to se i meni činilo logičnim da su zarezi za uvalit neki alat kojim se može piksa zakretat radi vađenja. Pogledat ću danas po danu kako izgleda iznutra, jel ima kakav zub za koji se može zapet nekakvim radapcigerom. Vjerujem da to nije sve u jednom komadu, bilo bi komplicirano za proizvodnju. Nekako mi se čini da bi to bila samo uprešana piksa ..Evo inverzije..
D5D57A44-61F1-4572-9A37-8BBEBA48101B.jpeg 2613EE79-662A-49AD-9738-D5E9B4B8243E.jpeg
prvo sam kupio inverziju s dva izlaza a onda sam shvatio da ne mogu stavit multiplikator za hidrauličnu pumpu, smetao mi drugi izlaz za jedno centimentat, onda sam ju zamjenio za ovu s jednim

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Kupio si krivu stvar! :unsure:
Guglaj tomo vinković inverzija pa ćeš vidjeti gdje je zajeb i koja ti inverzija odgovara za taj model!

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Nije to upresana piksna to je odlivaka u kućištu, koji je tako obrađen i svi priključci koji se montiraju moraju imati utor veličine tog centra.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
To ipak sluzi za centriranje...nije pozeljno rezati...treba kupiti ispravnu inverziju...

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Eh tog sam se i bojao da taj izbočeni dio nije piksa! Nebi to rezao, morat ću očito drugu inverziju nabavljat! Nisam oćekivao da postoje inverzije koje na neke modele pašu a na neke ne!
Ovakvu moram kupit..

Prilozi

• DECC53D1-5BE3-4D04-805C-95A232B198E7.jpeg
    DECC53D1-5BE3-4D04-805C-95A232B198E7.jpeg
    4.3 KB · Pregleda: 4
Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ili da ga odreže!
Bez centra odoše odmah korneri na osovini.
Eh tog sam se i bojao da taj izbočeni dio nije piksa! Nebi to rezao, morat ću očito drugu inverziju nabavljat! Nisam oćekivao da postoje inverzije koje na neke modele pašu a na neke ne!
Vidi na invrziji je na gornjoj slici je ubačen semering. Izmeri veličinu dali odgovara toj izbočini.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Očito na njoj ima nedostatak. Na uzlaznom vratilu osovini nema semering, to je ostao otvoreni sistem te ulje ako ima tu će da izadje. Takođe nije urađen centar. Osovina nemoze i nesmije da bude centar, jer u procesu obrade postoji zazor između osovine i unutrašnjeg kornera za montažu i ako krene žvakati korner njega nema ubrzo. Osovina može biti centar kod tvrdog navlačenja što u ovom nije slučaj.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
probat ćemo rastavit onu inverziju iz Masive pa vidit jel se može prepravit, sa zadnje strane ubacit novi komad koji ima utor za izbočeni dio tome. Nešto ovako kao na slici..
Iako glupo je dat 100€ za novu inverziju i onda se zezat s prepravljanjem al šta je tu je
Baš su to blago rečeno nespretno napravili, pa jasno je da treba imat točnu udubinu koja će pomoću izbočenog dijela na tomi držat sve i centru. Ne znam za koji model TV-a bi ona inverzija iz masive bila!

Prilozi

• 743EA0D3-6FD3-4832-B68F-AABF13169A10.jpeg
    743EA0D3-6FD3-4832-B68F-AABF13169A10.jpeg
    6.8 KB · Pregleda: 5
Posljednje uređivanje:

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
ah u tom dućanu imaju dva modela, onaj sa dva izlaza mi ne paše iz drugog razloga. Sumnjam da bi mi primili nazad i vratili lovu, prošlo je više od 15 dana. Da prodam ovu preko oglasa znam kako bi bilo, nisam u stanju ništa prodat :) tako da mi je varijanta prepravljanja za sad najizglednija, ako će se moći, pitanje koliko mjesta ima iza ležaja..

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Gledaj možeš izvadit semering pod uslovom da je otvor isti ili veči i po potrebi napraviti piksnu. Ako to nećeš često skidati onda možeš povremeno i unutra ibacit ulje. Dobro bi bilo onda stavit i semering na izlaznu osovinu multi. To bi morao probati sa piksnom da bi dobio širinu za semering piksnu tvrdo nabiti. Koliko ima prostora do segera imali bar 4 mm. Ovo su neke moje kalkulacije bez mjera ti vidi šta ti mjere dozvoljavaju.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
Bit će valda sve jasnije kad se rastavi. Ima mazalicu sastrane pa je vjerojatno predviđeno da ide mast a ne ulje

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Zupčanici samo odbace mast na dekl i zubcanik ostaje suh, ulje se vraća i konstantno zalijeva. Ako to prilagodiš na mjestu mazalice spricom 1,5 dl ulja ubaciš.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ali ti nema zubcanika vec lezaj, a lezajevi se podmazuju mascu. Zar ne?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Jel pričamo o inverziji u kjoj se mijenja smjer vrtnje kardanskog vratila ili osovine. Komentar I slika 982.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Inverzija je to o čemu ti pričaš (promjena smjera okretaja), ali ona @bing2008 ne odgovara. Njemu treba adapter s kardanskog izlaza od TV-a na kardanski izlaz za standardni kardan.

Najnoviji postovi

Na vrh