Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,261
Ajde raskopaj glavu pa vidi!
Jer svaki će te mehaničar nastojati opelješiti!
Jer svaki će te mehaničar nastojati opelješiti!
A koliko bi kostao cijeli hidraulicki volan kod njih dakle i s cilindrima...akomoze informaciju da saznas?Nasao sam firmu koja kod nas pravi i remontuje orbitole i stubove volana, moze da se remontuje ovaj moj kosta 50e da mu poslajem na remont i da mi vrati sredjen, a nov orbitol sa stubom, volanom i nosacem orbitola kosta 200e komplet.
E to sam i ja pitao kad odvrnem holendere ..i ona 3 imbusa sarafa...iscupam na gore pumpu...sta sve mogu zeznuzi...palenje itd i meni slini oko nje i prolazi nafta u karterEto nakon 3-4 mjeseca Tomo konačno došao na red. Srećom stari PE18 radi pa je poslužio za sitne poslove..
Rastavljanje je prošlo 3x lakše nego bilo što slično na autu. Sve skupa sam napravio na vrijeme jer 2 ležaja su bila u početku raspadanja, kad sam izvadio van jedan se potpuno raspao.
Stavio sam 4 nova skf ležaja, dva semeringa, brtvu zadnjeg trapa, veći O-ring u sredini, danas još ide novo ulje.
Brtvu sam morao pravit jer baš je nestalo u Masivi. Našao sam klingerit iste debljine (0,5mm) kao na staroj brtvi jer bitno je da se ne poremeti "zračnost" na konusnom ležaju. Cijeli srednji dio Tome je u odličnom stanju, nigdje lufta, samo je falio taj veći prednji O-ring..
Pokušao sam kod sastavljanja namjestit oba kardana da sjednu kud treba al nije išlo, onda sam jednom izbio zatik pa stavljao jedan po jedan. Budem li to jednom morao ponovo rastavljat ići će 2x brže. Ima još toga za sredit na Tomi. Između ostalog slini mu gorivo negdje između pumpe i bloka, vjerojatno je brtva u pitanju. Moram proučit jel ima nekih smicalica kad se skida pumpa, nebi htio nešto zbrčkat pa da napravim veću štetu od koristi
Opisi brzina postoje na netu, ali nigdje nisam vidio kako se gasi traktor. Pretpostavio sam da je stvar u ručicu gasa, ali želim biti siguran da nešto ne propustim.Ali ako je prvo pitanje kako se pali pa kako se gasi, pa jos kako se ubacuje u brzine mozda bolje da pozovete susjeda ili prijatelja da vam pokaze to....