• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 800

danijel09

Novi član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
15
Ma nebi nista polovno, nije neka razlika u cijeni između polovnog i novog barem tako mislim al ću malo pronjuškati.
 

neno21

Član
Tu od
15 Pro 2009
Poruka
52
Eto vidim da se Pise u vezi malcera pa evo moje iskustvo, riječ je o rotomalceru.
Imam rotomalcer 140 sa 3 noza raden kod susjeda profesionalno original prijenos iz Italije, pigan lim 5 mm ,plastificiran,kovani noževi (ima u Njuškalu sta izradu je i prodaje, malceri, nosači bala, pačje noge itd)
E pa SAD ganjam ga sa TV 826 za travu . Slamu itd do 1m visine u 1 sporoj i ide bez problema dok kuruznica 1 red dosta teško iako je Širina malcera za dva reda pa onda kacim na imt 560 , prije kupnje isprobao sam mega ing rotomalcer sa 2 noža i njega tomek tjera napola lakše ali velika je razlika u usitnjavanju pa sam kupio sa 3 noža (kukuruz visine 2 m idem jednom po mjestu i ores bes stopanja sa plugovima niskog klin a sto se tiče trave granja usitni ko kosilica za travu. Ukratko prezadovoljan sam i svakom bi preporučio sa tri noža jer kvalitetnije radi .
 

danijel09

Novi član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
15
Ja sam već odlučio uzet ću strojometalov roto malčer SRMK100 s tri noza. Već sam slao e-mail za upit za megaing i strojometal. Nije neka velika razlika megaing su mi rekli 5500 kn a strojometal 5070kn sa dostavom. Razlika je samo sto strojometalov nema zadnji valjak, ali ima skije po čitavoj duzini. Nadam se da neću pogrijesiti samo čekam malo ljepše vrijeme i uzimam ga.
 

neno21

Član
Tu od
15 Pro 2009
Poruka
52
Nećeš pogrijesit.
Valjak lako sam nadogradis jer dobro dode na neravnom terenu npr. Otkos krumpirists tj prednji dio drzis na hidraulici a zadnji na valjku i toliko ne zapinje u zemju.
Pazi da kupiš kardan sa kuplungom jer i sam znaš u rikverc tomek vrti kontra pa nemoras cekat da se malcer zaustavi posto ga malo teze pokrenut dok se ne zavrti
 

danijel09

Novi član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
15
Valjak za taj roto malčer dođe dodatnih 600 kn. I mogu ga naknadno uzet posto nemogu sve odjednom. Nisam ja veliki poljoprivrednik. Imam mali voćnjak koji sam tek zasadio i malo zemlje. Tomu sam uzeo za svoju dusu. A koliko dođe taj kardan? Ja imam normalan kardan koji sam dobio kad sam kupio traktor.
 

neno21

Član
Tu od
15 Pro 2009
Poruka
52
Ja sam novi platio 1200 kN (sam ga doma odrezes na valjanu dužinu) a kupuju se prema snazi stroja tj namjeni.
Polako to sve prikupis jer ti OK tj sigurnost ako di zapnes strojem npr. Panj u voćnjaku automatski ti kardan proklizi pa nemzes ostetit stroj malcer. Možeš početnički i običnim kardanom al pripazi na panjeve, kamenje (znaš sto imaš u svojem voćnjaku al problem ako des drugome uslužno radit) i da iskljucujes kardan kad ideš unazad
 

danijel09

Novi član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
15
Samo jos jedno pitanje posto se ja bas toliko i nerazumijem al čovjek se uči dok je ziv. Gospodin Faić mi je rekao da malčer moze kositi ako traktor ide i u rikverc. Jel taj kardan samo ima neku bokladu kada dođe do opterećenja?
 

neno21

Član
Tu od
15 Pro 2009
Poruka
52
Sa kardanom sto ima kuplung nećeš moći kosit unazad jer ce kardan preskakat tj lamele na njemu (unazad mijenjas smije vrtnje elisa ,nozeva malcera kad radiš sa TV, dok imt ima uvijek isti smije). Za takvu kosnju unazad ti potreban obični kardan kakav imaš i na malceru moraju biti noževi sa obje strane sa ostricama , bacat ce ti travu, prasinu na traktor i na tebe osim ako malcer nema s prednje strane zaštitnu gumu na otvoru. Kažem ti možeš radit sa običnim kardanom jer ćeš sebi radit a i znam da ćeš pazit pa zato ne brini, kad kupiš stroj sve ćeš usavrsit
 

neno21

Član
Tu od
15 Pro 2009
Poruka
52
Lamela ce proklizat,popustit pod odredenim oprerecenjem ovisno kako je podešena na samoj glavi . Jel tako.
 

danijel09

Novi član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
15
Malo sam čitao po forumu o kardanima i imam još jedno pitanje za iskusnije. Oznaka na kardanu VS je zaštita od preopterećenja, a PS prenosni moment u jednom smjeru ali nije sigunosna. Po vama koji bi ja kardan trebao kupiti za Tomu Vinkovića 821 i strojometalov roto malčer SRMK 100?
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,034
radim sa jednim i nisam baš nešto oduševljen,jako jako malo ga se koristi stalno mu je nešto djelom zbog neodržavanja djelom zbog jednostavno loše izvedbe,vuče on ovaj podrvač al taman do glistine kuće
 

Prilozi

  • IMG_2326.jpg
    IMG_2326.jpg
    82 KB · Pregleda: 295

VinkovicTomo

Novi član
Tu od
21 Srp 2014
Poruka
24
Pozdrav,

zanima me dimenzija serafa koji spajaju konstrukciju iznad vozaca s traktorom.

tomo.jpg
 

daus

Novi član
Tu od
23 Velj 2014
Poruka
18
Moj TV 830.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=hXOOgqMQ3yY&feature=youtu.be[/YT]
 

budo826

Novi član
Tu od
22 Ožu 2015
Poruka
1
Koji remen za TV 826??

Danas mi je pukao remen na TV826, da li neko zna dimenzije remena? Slavija motor.
 
Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Re: Koji remen za TV 826??

Pa pogledaj na njemu piše dimenzija,ak se ne vidi ga izmjeri ili uzmi sa sobom u trgovinu.Tih modela među forumašima baš i nema tak da težko da če ti tko napisat dimenziju.
 

vugy

Novi član
Tu od
19 Pro 2013
Poruka
17
Ja imam ef95 i ja zadovoljan. Pretežno kosim visoku travu i nešto trnja i meni funkcionira ok. Ima i puno boljih ali i cijena je odmah puta dva.
 

tmzv

Novi član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
7
Pozdrav forumaši,od nedavno sam vlasnik 826 i imam malo problema pa bi molio za pomoć
u drugoj brzini i brzoj i sporoj kao da preskoči na svakih 50 metara i čuje se jak udar,na desnom prednjem rukavcu nekad se čuje gadan zvuk kao da negdje željezo od željezo struže ali ne uvijek samo ponekad. Hvala
 

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
tmzv pozdrav. Naj bitnije ne vozaj više tako. To što svakih 5o metara trzne (preskoči) u drugoj, vjerojatno je problem u mjenjaču, oštećen ključ i vjerojatno zupčanik ako ne i nešto više. A to što čuješ u rukavcu, :icon_scratch: može biti svašta nešta nemože se zaključiti napamet,. U svakom slučaju lagano otvori mjenjač, rukavac redom lagano raskopaš i budeš sve vidio.
 

Najnoviji postovi

Na vrh