• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 800

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A kaj da ti rečem?
Čovjek doma proizvodi akumulatore. Kupuje kutije, ćelije, kiselinu...posloži ćelije i separatore, poveže ih i napravi izvode, zalijepi poklopac na kutiju i nalije kiselinu, te ih formira.
Znači isto kak i tvornica, samo on vlastitim rukama odabere komponente i posloži ih, dok to u tvornici rade roboti...
Dela nekoliko standardnih tipova i to je sve.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Misliš da je ta baterija zato kaj je ručni rad kvalitetnija?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Teško je reći jel bolja il' nije. Sigurno nije u klasi jednog FIAMM-a ili Yuasa-e.
Mislim da je bolja kontrola kvalitete, odnosno, uvjeren sam u to, jer mi ni jedna takva nije trajala manje od 6...7 godina.
Obzirom da mi je, uz to, i jeftinija, sigurno je bolji omjer uloženo/dobiveno od neke iz dućana.
No, to nije tema...

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Teško je reći jel bolja il' nije. Sigurno nije u klasi jednog FIAMM-a ili Yuasa-e.
Mislim da je bolja kontrola kvalitete, odnosno, uvjeren sam u to, jer mi ni jedna takva nije trajala manje od 6...7 godina.
Obzirom da mi je, uz to, i jeftinija, sigurno je bolji omjer uloženo/dobiveno od neke iz dućana.
No, to nije tema...
Kod tebe baterija i mora trajati tolko godina.
Baterija ima svoj ciklus koji se sastoji od broja punjenja i pražnjenja, a toga je kod tebe na traktoru slabo.....
Ali, ko sto veliš, nije tema....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Spomenuto iskustvo je iz vremena kad su baterije bile na traktoru intenzivnije korištene. Iste imam i na autima ;)
Ovo nisu UPS baterije, već startne, a njima je stajanje gorje nego redovito korištenje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Znam o čijim baterijama pricaš.
Meni nisu osmjeh na lice donesle, a ni mnogima koje znam. Kad izračunaš popravke izade na isto ako ne inskuplje.
Ti si jedan od rijetkih koji su zadovoljni.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Do prije nekih 10 godina i kod nas je bio jedan stari čovjek koji je držao servis akumulatora.
On je tu radionicu imao još od vremena juge,
kasnije je obrt zatvorio ali je i dalje radio u garaži tako po potrebi kad mu je netko nešto zatražio.
Ne znam ništa o isplativosti toga, ali činjenica je da su mu ljudi donosili,
i to uglavnom velike akumulatore za kamione i strojeve.
Mislim da je danas to utopija, kad to pričaš nekome zvuči kao fantastika,
da je netko otvarao akumulator i mijenjao oštećene ćelije, ali bilo je tako.
Sjećam se i tipa koji je imao radionu za zamjenu obloga na lamelama
i na paknama za kočnice.
Nisam siguran da igdje više toga ima, možda griješim ali danas
takve priče zvuče kao fantastika.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Za pakne ima jos uvijek i nije skupo, ja sam 300kn platio reparaciju obe na stražnjim kotačima a toliko je bila jedna nova po kotacu...
Ako netko zeli kupit tv 826 sa original servom maska je razbijena ali je mehanicki okej mislim da ima oko 1300sati, papire ima regu nema odjavljen ne cijena je 22tkn, moram se sjetit slikat

Zak

Novi član
Tu od
2 Tra 2021
Poruka
23
Eh, ovako probao sam onu metodu da upalim svijetla prije starta i puno bolje pali(Hvala!)
Inace ima li ko da prodaje masku za tv 821?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Zna netko da li ac pumpa na tv 826 ima u sebi nepovratni ventil? Pitam iz razloga jer kod prvog paljenja ako ne dodam jači gas se ugasi i odmah kad nakon toga upalim radi, znači cijeli dan ga mogu paliti i više se sam ne ugasi. Razmišljao sam da stavim nepovratni ventil na cijev pa da vidim da li bi bilo bolje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Svaka ac pumpa ima u sebi jedan usisni i jedan ispušni ventil. Da ih nema nebi mogla raditi jer bi pumpala sim tam....
Taj ventil je prenjezan i ne služi kao nepovratni ventil.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Zbog čega bi se onda događalo to da se ugasi, ja sam povezao da nema goriva? Boš pumpa je nova i tak radi od kad se sjećam i sa starom i novom.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Maska je pala al je zato mehanički sve bez greške ovo drugo cu ja pomalo ušminkat i dodat još hidrauliku da može radit sa viljuškarom,mislim da sam za te novce dobro prošo kad vidim po koliko se prodaju serije 8

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Sviđa mi se volan na hidrauliku, to mi je sljedeća investicija. Bude sve na postojeću pumpu?

Najnoviji postovi

Na vrh