• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

Abra

Član
Tu od
21 Tra 2022
Poruka
30
Pozdrav ekipa. Zna li netko koliko se "municije" okvirno treba priredit za bitku kod bošiste ako reparira pvp?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,535
Prije cca 3 godine je bilo 600 kn ako se dobro sjećam meni, pa ne vjerujem više od 100 eura.

Abra

Član
Tu od
21 Tra 2022
Poruka
30
Ovo mi je dovoljno što je jocc napisao jer nisam uopće imao dojam koliko bi moglo bit. Naravno da je od majstora do majstora razlika i inflacija i rat u Ukrajini i povećanje cijene bravaca utjecalo i na cijenu popravaka ali znam da ne moram priredit npr. 300 eura nego da budem siguran 200 i moglo bi ostat za roštilj i gajbu ako bude sreće. I pretpostavio sam da će se javit netko tko je imao taj popravak. Hvala na još jednoj otklonjenoj nepoznanici.

klemenk

Novi član
Tu od
23 Lis 2024
Poruka
3
Imam jedan problem. Ursus je spremenio zvuk. Sa auspuha se čuje kao da bi imao sportni auspuh (takvi nizki tam tam tam). Iznad 1600 rpm je tako i više mu dajše gasa, više se čuje.

Sandokan65

Član
Tu od
1 Pro 2019
Poruka
42
Pozdrav nesto sam negde zabrljao . Žica za pobudu diod na alternatoru kad spojim sa unimerom zujalica se čuje kraj zice na alternatoru i gore na sijalici i sijalice gore al nema struje na pobudi i alternator nepuni.

Zavisi koji imaš alternator ali uglavnom ide uzbuda preko lampice i jedna jača žica sa alternatora na motorin - dovod jer je bliže nego akumulator.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
Pa dali mora na pobudi bit struje i kad se motor upali jel tu struja non stop .Kod mene gore na sijalicama od baterije i od ulja gore al dole na alternatoru nema struje na diodama.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
286
Na pobudu ide +12v, kada se pokrene alternator i počne proizvoditi struju, tu se prekine strujni krug i ugasi se lampica na kontrolnoj tabli ..

Posljednje uređivanje od moderatora:

Sandokan65

Član
Tu od
1 Pro 2019
Poruka
42
Dam kontakt lapica gori a na alternatoru na pobudi nema struje kad upali motor lampica se ugasi .

Imal tko šemu za to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,690
Kak misliš "nema struje"?
Na DF klemi bi trebalo biti oko 1V kad lampi svijetli.

Sandokan65

Član
Tu od
1 Pro 2019
Poruka
42
Kad dodas kontakt dali treba bit struja na alternatoru na pobudi dioda .

DA li zeliš reć da na pobudi D bude 1v. Struja . Ja sam nosio alternator kod autoelektičara kaze da je sve ok sa njim.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,690
Pa ako se lampica ugasi kad se alternator vrti, onda je s njim vjerojatno sve u redu.

Sandokan65

Član
Tu od
1 Pro 2019
Poruka
42
Pa kad mjerim sa sa unimerom pokazuje 12v i nesto a treba 14v. Ugradivao sam kutiju sa ubodnim osiguračima i negde sam pogrijesio.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
286
Dovedi +12v sa kontakt brave preko sijalice na pobudu, ako nisi siguran, odradi žicom sa akumulatora, sa plusa, na sijalicu, i sa nje na pobudu. Kad se motor upali treba žarulja da se ugasi. Sa alternatora izlaz spojiš na alnaser gdje dolazi struja od akumulatora i gotovo...

Sandokan65

Član
Tu od
1 Pro 2019
Poruka
42
Pa mogu sa kontakt brave na sijalicu i nda pruzit žicu do alternatora mozda ona sto sad ima i jest u prekidu dovodio sam direktno struju sa akumulatora i punio je kao sto i treba 14.5volti.

Najnoviji postovi

Na vrh