• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,223
Jesi skinuo glave? Po tome ti ostaje da sklopovi cvikaju.. Al čudno ak veliš da kad upali radi normalno.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
Mašina je raskopana skoro pa totalno. Klipnjače nemogu odpustiti jer mi u bloku stoje u koso pa nemogu do svih šarafa. Na cilindrima se nevide nikakva oštećenja tak da više stvarno nemam ideja. Tko će to sve složiti i ufaziti nazad nemam pojma 😂
IMG_20200503_170034.jpg

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,223
Ovo je stvarno zanimljivo.. Obavezno napiši do čega je kad otkriješ 🤣🤣
Ja bi rekao da je do klipnjača. Možda je pukla pa zaglavila u štublini🤔

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
😂 baš bi mi bilo isplativo. Bum ja njega već nekako sredio. Valjda budem nekog našao da pomogne ufaziti onda dalje već budem sam.

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,156
Da ga nisi pregrijao.
Jedan je imao takvu grešku slično.
Motor cvikao blok je skrivilo valjda od pregrijavanja neznam.
Vozili su na obradu ponovo.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,608
Kod mene na c360 prije 5 godina mjenjali lamelu i brat nije stego zamajac kako treba i vremenom su šarafi popustili i čulo se neko lupanje u motoru pa smo ga rastavili na pola da vidimo šta se dešava.Kad smo skinuli sve ležaje na radilici,onako bili su potrošeni malo više i onda smo sve opet novo osim klipova stavili a radillica je išla na obradu i kad smo je vratili u kućište i stegli sve pa reko da vidimo onako na prazno kako se okreće radilica kad ona neće ni da mrdne.Zovnemo onda jednog majstora koji svaki dan popravlja traktore i bavi se s tim.Ljudina uzeo kilo ključ i čini mi se na 18 kila stegnu radilicu,kaže ona mora da se vrti na 18 kila ko luda ali ni milimetra da se okrene.Kaže nema šta drugo biti nego se iskrivilo kućište radilice i blok mora na trnovanje,i kad smo to uradili ma onda je bilo sve kako treba.
Sad ne znam možda je kod tebe sličan problem.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
Da, pregrijao se prvih dana nakon generalke jer dečko nije oprao kiler. Kad sam ga oprao više nikakvih problema ni pregrijavanja. E sad da je on radio par godina i da mu se sad ufrkao blok baš ne vjerujem. Ostale mi još dvije matice letećih ležaja za odpustiti i nejdu. Toliko je zategao sve te šarafe da sam i ove jedva odpustio. I još su u nezgodnom položaju ostali tak da ih nemogu uhvatiti ključem kak treba nego u koso. Po mojoj procjeni zaribali su klipovi u cilindrima. Zašto, nemam pojma. Bez ulja nije ostao, temperatura bila na početku ili najviše na sredini zelenog, vodu nije izbacivao.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
Još se i ne idi kak treba kad je na svjetlu. Sa drugim klipom je krenuo i cilindar van koliko se poljepilo. E sad ili mi je netko nešta stavio u rezervar ili sam ja uzeo krivi kanister neznam. Ali iz istih tih sam točio i zetora pa njemu ništa.

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,156
Ja mislim da je to do dijelova.
Jer je jedan čovjek ispred mene za zetora kupovao orginal njegove.
Prije toga poljske stavio i zaribali su.
Sve ih izbrusilo.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,798
Ovi klipovi su crni koda ima 3000 sati od generalke a ne 300.ili imas cukor u ulju ili nafti pa se tak zasmolilo

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
To sam i sam pomislio. Ako je bilo u gorivu onda bi trebala dobiti pvp i dizne ? Neznam više ni sam šta je.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Šećer se ne otapa u gorivu, već padne na dno spremnika.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,861
Malo sam dosadan ali kome smeta nek ne čita :p.
Jel moglo do toga doći ako je antifriz išao u karter ?
Sumnjam da je curilo pokraj cilindara jer je majstor to stvarno dobro namazao silikonom. Jedino ostaje da je blok negdje popucao. Kako to otkriti ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Nije nemoguće, jer antifriz napravi gustu masu prije nego se kristalizira.
Da je blok popucal, to ne bi trebalo imati odraza na cilindrima iznutra, osim preko ulja.

Najnoviji postovi

Na vrh