• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Muha jel se ovo isplati uzimat.... http://www.njuskalo.hr/dijelovi-tra...entil-hidraulika-ursus-355-360-oglas-10450521

I sta je ovo ispod ventila ruku hidraulika?
Ako je ispravan i više nego da se isplati, super povoljna cjena ali prodavač je sam navel da je ispravnost nepoznata.
Rastavi ga i pogledaj u kakvom stanju su mu dosjedi i ventili, ako bu gazda dal, ako nebu onda radije odustani da ne baciš lovu bez veze.

Drugi dio pitanja oko ruku hidraulika ne kužim, pojasni

Edit, taj razvodnik na Zetora ne paše, mislim paše ali nema sve komponente kao Zetorov

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ništa, skinit ću ispravan, napraviti radionički crtež i nekoga uganjati da mi to izgloda.
Hvala svima!

Ma netreba to ništa glodati, uzmi ispravan i nek ti napraci dva nova i ende, di se šrajfa je m16 a za rupu bolclina nneznam. To odreže firkanta precrta sa orginala i zbuši, gotova stvar za max pola sata. Delam v bravariji na strojnoj obradi tak da znam kaj pričam!To ne mora tak izgledati tebi su najbitnije rupe i jačina matrijala a ne izgled!

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
87371124795941218315.jpg

Na ovo sam mislio... Moja kocka to nema...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
To je ventil rasterečenja kod krajnjeg položaja dizanja.
Neki Ursusi toga nemaju, a kad polužje dobije lufta onda nema ni svrhe taj ventil.
Zetori to imaju ali rijetko koji je u funkciji, Graničnik na ručki je zakon ovo sve drugo baš i ne.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Cuo sam se danas s vlasnikom, rekao da nema probema. Da se moze otvorit razvodnik i pregledat. Idem u petak pa cu vidjet... Da nemas mozda gdje u arhivi ventile iz razvodnika, bio bih zahvalan...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
To bi trebal biti ovakav sličan razvodnik, ovo je Zetorov ali to bi trebalo biti skoro isto.
Obratiš pažnju na ove ventile da nisu oštečeni i na dosjede u koje oni dolaze.

Pripazi jer vidim da ima par oglasa sa traktorima i njihovim djelovima, ne vjerujem da baš ništ nezna.

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
Kolegi se desila havarija puknula mu je prirubnica ili glava alnasera za ursus 355 oznake R11 dali netko zna gdje ima za kupiti

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Najprije bi trebalo utvrditi razlog pucanja da se to i zavariti ali bolje ne novi anlaser je 896 kn ima na više mjesta .

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
pukao mu je jedan zub i zaglavio pa puklo, to mu je zadnja opcija ma prijatelj je vrsni varioc ostali dijelovi alnasera su ok a već je i kupio nešto novo tako da mu nedostaje samo taj dio

Posljednje uređivanje od moderatora:

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
razlog su vjerojatno zubi na vjencu zamajca.. pa se "penje" na njega...ja sam na jednom vario tu "glavu,ali je pukla začas,..i tek onda smo išli u ustanovit kvar... a kapa nije skupa...čini mi se nekih 200-injak kn

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pogledaj da se radilica ne šeče aksijalno kod jednog rođaka su dva put slagali anlaser dok nisu spucale pikse tek tad su skužili da se šeča radilica napred natrag i to 5 mm .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Evo ja sam danas počel raditi na kočnicama ali me kiša pretirala ali evo par slikica početka radova ali i nastrešnice koju sam napravil i donje kuke isto moje izrade!

I neznam zakaj se više nemreju ubacivati slike sa imageom veličine 640+480, frajeri očeju pare!

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa cuj, vibracije ima ali za sad se pokazala v sumi i po grabačaj dosta mirna, ne pleše levo-desno

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@kawasaki .... zasto preko foruma ne stavljas slike ? Tu to ide bez baada .......

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Evo ja sam danas počel raditi na kočnicama ali me kiša pretirala
Puno si napravil, čak si do blatobrana došel, to više nemoj ni montirati :(giggle):
Ima dana, samo pomalo :icon_thumright:

Najnoviji postovi

Na vrh