• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Taj Ursus je kopija unificirane serije 20/30/40-11, odnosno 25/35/45-11.

Tek 55-11/45 je imal nezavisan kardan od hidraulike, na način kak to imaju kasnije serije, od 47-12 (35-11S) pa na dalje.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Drugim rječima zastario .
Dosta problema uvjek oko hidrulika .
Brzih sporih zeznuto ako se ne razumijes majstoru posao cvjeta.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
:(clap):Kod nas sve zastarjelo jedino mlada država :(giggle): Za kaj meni treba više nego dobar traktor .

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Pozdrav ursusdzije.
Zamascen mi je levi dobos i levi tocak mi bas slabo koci. Pretpostavljam da je popustio semering pa je procurilo ulje iz menjaca i difa. Sad me zanima koji je to semering da bi znao da kupim?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kad skineš reduktor vidječeš da li još nešto treba uz semering lajtung , rebrasta gumica, oring , feder i sl , i ujedno budeš videl koji je semering .

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Ma ono moze i tako. Ali ja bi unapred da kupim to sto treba i posle kad rasklopim odma menjam i sastavljam. Treba mi traktor pa mi se ne isplati da mi stoji nekoliko dana jer u okolini od 45km nemam radnju za URSUS.
A jel ima neko mozda radionicki prirucnik za te njegove kocnice da vidim tacno sta sve ide i kako ide?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ako je onaj u reduktoru, onda je 52x72x10
Ako je semering doboša, onda je 58x80x13 (obavezno stavi silikonskog radi temperature)
O-ring doboša
Gumica zupčasta
Pločica zupčasta (da bi po potrebi anuliral tvorničku grešku)
I još sve ostalo kaj usput nađeš.

Ja sumnjam na tvorničku grešku i O-ring te zup. gumicu.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Ispade da tu ima dosta tih stvari koje bi mogle da propuste ulje i naprave problem.
Videcu kako se krecu cene pa sve to da narucim i izmenjam kad budem otvarao.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Jel zna možda koji fi ide bakrena podloška na lajtung od povrata?
14d1a0d57fe7561f5ce4fc011822d478.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Thx, ma počela mi slinit nafta tu kod vijka pa reko da kupim i zamjenim to još danas Pokušal sam malo dotegnuti ali ne pomaže.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja sam promjenio na sva četiri cilindra, oni koji nisu curili, ne cure još uvijek, onaj koji je curio, još uvijek curi... Je*** mu mater.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Popuštanje novih bakrenih ili ugradnja aluminijskih te malo ravnanje dosjeda na oku lajtunga i poklopcu dize (po potrebi novi šuplji vijak) čuda mogu napraviti.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Zaboravio sam napisati, sad me MUHA podsjetio, i nove vijke sam kupio.

Ima kad, nek' curi..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Čak je Didica doklepetao do Bošnjaka i nazad :icon_pray:

0R9z733.jpg

gQFZaxU.jpg

I jedna kobajage umjetnička. Pred sami mrak, pa nije baš čista ispala a k tome i izrezana, ali nema veze, neka se nađe :icon_pidu:

1scJhHs.jpg

1scJhHs.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ljudi, trebam pomoć, opet j... kočnice! Situacija je sljedeča, ne lovi mi ljeva kočnica, prošle godine sam sve pozamjenjal i sad mi zadnjih mj. dana počela kakati. Napumpam, ozračim, malo lovi i opet drugi dan isto, dok ozračivam desna papuča mi tvrda ko kamen i odma mi koči, a ljeva propada do kraja. Sumnjam na vanjske cilindre jer ne vidim da bi mi ulje falilo u rezervaru.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Dok odzračiš jel kad tiskaš lijevu diže desnu i obratno ? Rastavi lijevi celinder i provjeri gumice u njemu . Ako ulje ne nestaje lijevi celinder je bubini .

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Na šta sumnjaš mijenjaj, jer to je najbrži i najjeftiniji način popravka. Čeprkati sa starim ne možeš napraviti novo, a po malo daješ lovu i gubiš vrijeme uzalud.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Desni je stalno tvrd, a ljevi malo otvrdne dok ga ozračim i počne kočiti, ali drugi dan opet isto.
Did Ivo, prošle godine sam stavljal sve novo i nutra i van. Tak i ja sumnjam da se u ljevom cilindru nešt pohabalo jer ne želi držati nego kao da propusti ulje nazad u posudu.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ja sam ti samo napisao da ono u što sumnjaš provjeriš je li točno i zamjeniti. Novi cilindar je oko 100 kn, a ako skidaš stari pa preslaguješ ode puno novca i vremena a rezultat upitan.

Najnoviji postovi

Na vrh